V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Předposlední generace velkých Volv
  • Autor
  • Zpráva
Offline
Příspěvků ve vlákně: 7
Příspěvky: 7
Registrován: 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V60

#1 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Gábi12345 »

Vážené fórum Volvoklubu,
dovolila jsem si sepsat celý průběh nákupu V60. Hledala jsem nějaké slušné auto a oslovila jsem Matěje Horňáka z firmy Výběrová auta, aby se mi na vybrané kusy podíval po technické stránce, protože autům nerozumím. Jedná se o najatého technika, který se tímto způsobem živí, zároveň dělá videozáznamy a radí lidem ohledně nákupů aut. První prohlídka v autobazaru, kde jsem si vyhlédla auto, dopadla zamítnutím nákupu vozidla. Zjistil, že vozidlo bylo vytopeno.
Pak jsem našla inzerát pana Mánka na VOLVO V60 a ještě jiné. Co mě zaujalo, tam jsem napsala. Pan Mánek zareagoval a komunikovala s ním. Inzerátů na stejný vůz bylo několik na různých webech. Dne 23.05.2023 mi posílal pan Mánek fotky servisní knížky. Matěj Horňák jel vozidlo prověřit dne 25.05.2023 k panu Mánkovi domů. Nafotil stav vozidla a to, co bylo možné zjistit na místě tzv. bez dílny. Stav ujetých km byl 196.553 km. Pan Mánek zaslal dne 25.05.2023 fotky velkého TP, kde se zjistilo, že není vlastníkem vozidla. Pan Mánek uvedl, že vozidlo jen používá cca 1,5 roku a je psané na firmu jeho kamaráda. Dal mi kontakt na pana Patrika Bartoše, jednatele té firmy. Volala jsem mu. Rozhovor nic přínosného nepřinesl. Pan Patrik se jen vytahoval, že je velkopodnikatel, co vozí ze zahraničí 30 aut měsíčně a najede 6 tisíc km. Nicméně pan Mánek uvedl, že se vozidlo blíží do bodu, kdy bude potřeba vyměnit olej, což prý máme udělat za měsíc. Že vozidlo bude vyžadovat olej hlášením na palubní desce, ale že se nemáme lekat (pozn. Vozidlo nemá klasickou měrku oleje. Má elektronickou uvnitř prostoru, kam se olej doplňuje.)
Následně jsem si prověřila OR a zjistila jsem, že vlastníkem je společnost se základním kapitálem 100 Kč a v roce 2021 měla společnost bez hmotného majetku záporný vlastní kapitál -3.265 tisíc Kč. Matěj říkal, že už mám deformaci a nesmím být v hodnoceních tak přísná, protože podobných firem je v OR takřka 50-80%.

Koncem května mě kontaktovala paní Agáta Vaicová. Nejprve se představila jako pracovnice firmy a že vyřizuje smlouvy, faktury atd., protože je pan Patrik Bartoš v zahraničí (pozn. Dle OR společnost nemá zaměstnance). Na prodej a předání auta docela tlačila a je pravdou, že se mi vozidlo líbilo. Chtěla jsem vozidlo původně vzít na úvěr od ČSOB a na firmu, aby se mohlo uplatnit DPH, ale banka zjistila, že máme u společnosti v podmínkách uvedeno: „Každý jednatel zastupuje společnost samostatně. V záležitostech týkajících se zatěžování a zcizování nemovitostí, zatěžování společnosti úvěrem, podepisování směnek a obchodních transakcí přesahujících 100 tisíc je k právnímu jednání potřeba souhlasu obou jednatelů.“ Tudíž jsem oslovila společníka, který proti nákupu vozidla není a nebyl, jen nechtěl být na nějaké úvěrové smlouvě, protože si sám soukromě chce brát úvěr a měl obavu, aby mu to nedalo horší bonitu. Dohodlo se tudíž, že se společnost přepíše dříve. Už se o tom stejně hovořilo od února 2023, takže se jen urychlí proces. Notář byl objednán na polovinu června 2023. Mezitím paní Agáta Vaicová tlačila na prodej, takže se 02.06.2023 zajelo do Olomouce. Od záměru úvěru jsem upustila. Už 25.05.2023 posílala smlouvy, které vykazovaly vady (jiný název společnosti, jiné DIČ atd.). Chtěla jsem řádnou smlouvu. Tvrdila, že to opravíme na místě u ní, pak že nemají kancelář, protože jsou stále v terénu. Pak že nemají tiskárnu a na místě nás navedla do obchodního centra v Olomouci, kde nebyla možnost ani elektřiny i když jsem tu tiskárnu s sebou vezla. Paní Vaicová vytáhla na místě smlouvu tu úplně první, kterou jsem jí rozporovala. Pokusila jsem se na místě dopsat do smlouvy informace, aby alespoň něco bylo písemného. Paní Agátu stejně hlavně zajímaly peníze, které dostala v hotovosti ve dvou obálkách. Zároveň se dohodlo, že se musí udělat řádná smlouva, řádné pokladní doklady, řádná faktura a pojištění a přepis vozidla se provede až potom, že se sejdeme třeba v Praze a vyřídíme vše a popodepisujeme. Paní Vaicová ukázala plnou moc od svého syna (Patrik Bartoš) s tím, že její syn většinu času není v ČR. Objednala jsem výměnu oleje na konec června dle rady pana Mánka.

V průběhu června se ve věci nic moc nedělo, faktura nedorazila, ani nic jiného. Paní Vaicová psala, že má hodně práce a je v terénu. Má prý hodně rozvážení aut. Nicméně V60 se užívala a po 14 dnech začala hlásit, že chce nejprve 0,5 litrů oleje a za 2-3 dny znovu chtělo 0,5 litrů oleje, tudíž že sežrala na 1000 km 1 litr oleje. Pan Bartoš (prodejce) tvrdil, že je to v pohodě a normální. Nicméně vyžadoval, aby vozidlo prohlížel výhradně jen servis s kterým spolupracuje a věří mu. Dělá mu prý všechna auta a tvoří 40% obratu tohoto servisu (Poslal mi odkaz na jejich servis Twinpax Service s.r.o., Olomouc). Nabídl termíny kontroly vozidla 4.7., 12.-14.7.2023. Domluvil se termín nejbližší 4.7.2023. Tudíž jsem na objednanou výměnu oleje tady zrušila. Chtěla jsem, aby pan Bartoš byl přítomen hledání závady, ale to odmítl a tvrdil, že stačí jeho kolegyně. Nevím na co si hrál, když jsem věděla, že Agáta Vaicová je jeho matka. Zároveň mi tvrdil, že technické záležitosti vyřeší přímo jednatel pokud by nebyl on v ČR. I toto písemné sdělení mi přišlo divné, protože společnost má jen jednoho jednatele a to pana Bartoše. Nejprve nabízel, že v rámci vstřícnosti se někdo od nich pro auto zastaví a odveze ho na kontrolu do jeho servisu do Olomouce. To sem odmítla se slovy, že v ten moment bych byla ve velice nevýhodném postavení, neboť bych neměla ani vozidlo, ani peníze a neznám ho, abych podstupovala toto riziko a navíc smlouva vykazuje vady a nemám ani fakturu atd.

Problémy a pochybnosti jsem dne 03.07.2023 zavolala i paní Vaicové. Ta najednou úplně otočila, přestala být příjemná a začala mě obviňovat, že jsem to určitě způsobila já. Ten náhlý obrat v chování mě zarazil a proti jejím tvrzením jsem se ohradila. Napsala jsem tudíž jejímu synovi panu Bartošovi toto: „Hezký podvečer Patriku, to chápu. Jistě. Nicméně jsem neměla dobrý pocit z dnešního rozhovoru s Vaší maminkou. Tvrdila mi (bez technické znalosti), že jsem to způsobila já. A příliš často se oháněla právníky. Pak pojišťovák od ní mě označil za podvodníka a to už byla poslední kapka. Dnes mi totiž zároveň Vaše maminka řekla, že u vozidla je zrušeno povinné ručení. Toto jsem napravila po vlastní ose a povinné ručení je uzavřeno a dnes zaplatím. Urazilo mě to, ale to není podstatné. Podstatné je věc vyřešit. Tak jsem se ještě pozdě odpoledne zastavila u znalce v oboru. Tento mi sdělil, že opravdu 1 litr oleje na 1000 km není normální. Je to 4válec VEA s označením D3 a ty prý mají s olejem velký problém (To cituji. Já nevím co ty údaje znamenají, ale Vy budete vědět.). Zavolalo se proto do AUTO Průhonice (autorizovaný servis pro ČR) a tam by měli udělat diagnostiku a zjištění závady s výstupním protokolem. Tento Vám vyfotím a pošlu, ať jednáme čistě a transparentně. S tímto bych se vydala k Vám do Majetína. Tam můžeme diagnostiku udělat také, aby bylo postaveno na jisto v čem je problém. Výměnu oleje ponechám na Vás a Vašich spolupracovnících. A dle toho navrhuji postupovat dál. Pokud by se potvrdilo, že se jedná o závažnou závadu, dovolila bych si od koupě odstoupit, byť mě to velice mrzí. Případně pokud byste navrhoval nějaké jiné řešení. Ale to vše, až budeme vědět a mít zdokumentováno po technické stránce v čem je problém. Nechci nikoho napadat, ale zároveň se nechci nechat urážet, což dozajista chápete. Do vyřešení záležitosti nebudeme provádět převod vozidla. Stále věřím, že se vše v dobré obrátí a věc se vyřeší brzo a ku spokojenosti nás obou.)

Po této zprávě mě obratem pan Bartoš kontaktoval a začal na mě ječet v telefonu, že auto není přepsané. Překvapilo mě to. Do té doby to nikomu nevadilo. Neznala jsem lhůty pro přepisy vozidel. A navíc mi pan Mánek psal zprávu, že v pohodě, že se pojištění udělá, až bude auto přepsané. Dokonce panu Bartošovi vadilo, že by abnormální únik oleje mělo řešit Volvo v Průhonicích nebo ve Stodůlkách. Vyčetl mi, že jsem nevyužila jeho výhodnou nabídku, že auto odveze někdo od něj.

U vozidla se v noci z 03.07. na 04.07. provedl kartonový text, tj. ujelo se s autem několik km, aby se zahřál motor a olej a pak se pod stojící auto dal velký karton. Ráno na něm byla zaznamenána skvrna.
Ráno 04.07.2023 se jelo do Olomouce dle dohody. Jeli jsme dva. Po cestě probíhalo neobvyklé bombardování SMS zprávami ze strany pana Bartoše i jeho matky Agáty Vaicové. Servis jsme našli, udělal se zakázkový list a pan Podařil se servisu se začal autem zabývat. Syn vše dokumentoval. Náhle přijela paní Agáta Vaicová (nebo Vaic, uvádí se na různých místech různě). Jak přijela paní Vaicová, tak začala hystericky vyváděla, sprostě mi nadávala, chtěla mi auto zadržet, sebrat SPZ z vozidla, abych nemohla odjet, přičemž odmítala vrátit peníze z ceny vozidla. Vyžadovala okamžitý přepis vozidla i když jsem jí sdělovala, že jsme přijeli primárně za tím účelem, aby technik zjistil závadu a požádala jsem ho, že chci u zjišťování být, aby nedošlo k manipulaci s vozidlem. Jejich technik vozidlo nějak prohlížel i při výstupu paní Vaicové. Zjistil jen, že opravdu došlo k dalšímu "sežrání" oleje cca l litr a že tedy závada někde bude, ale není schopen zjistit kde. To chování paní Vaicové bylo hodně divné, dokonce bych řekla, že chorobné. Takovou agresivní reakci jsem nečekala. Původně bylo s panem Bartošem domluveno, že se bude zjišťovat závada a na základě zjištěných informací se dohodne následný postup ve věci. Ale jak se zdá, jednalo se o vylákání s autem do Olomouce s úplně jiným záměrem. V závěru jsem telefonicky musela přivolat PČR, protože už jsem se cítila ohrožena. Díky policistům jsem pak mohla z místa odjet, jinak nevím, nevím, jak by to dopadlo. Tohle rozhodně nebylo běžné reklamační řízení.

Servis v Olomouci vyměnil olej, zjistil, že došlo k dalšímu úniku oleje, ale nezjistil příčinu. Servisní práce jsem na místě uhradila.

Pak nastaly ty dva sváteční dny a já mezi tím zagooglila. Hledání mě dovedlo na stránky sdružení SOVA (Sdružení na ochranu vlastníků automobilů) a na stránky ochrany spotřebitele a mnoho automobilových diskusních fór. V minulosti psali právě i o paní Agátě Vaicové a společnostech, které prošla (AUTO Sstory, TripleDue s.r.o., WYFuture s.r.o., Cars & Boats Import s.r.o., ANBULCHER BUSINESS GROUP atd.). Tyto společnosti prováděly stáčení kilometrů, falšování servisních knížek a další nekalé a někdy i násilné praktiky. Obávám se, že se paní Vaicová na trh s vozidly buď vrátila s novými praktikami nebo spíše nikdy neodešla.

Třeba servisní knížku jsem neobdržela, jen tři fotky na WhatsAppu od pana Mánka, ale fyzicky jsem ji neviděla. Matěj Horňák ji při první prohlídce u pana Mánka dne 25.05.2023 také neviděl, byť jí požadoval. Pan Mánek a pan Bartoš tvrdí, že servisní knížku nemají a že musí být ve vozidle, ale tam není.
Plnou moc k převedení vozidla nám paní Vaicová také nepředala. Dne 03.07.2023 do mailu sice poslala fakturu, ale tato je chybná. Uvádí nepravdivé skutečnosti.
Na provizorní kupní smlouvě jsou špatně uvedeny najeté km. Ještě v době, kdy jsem auto ani neviděla, pan Horňák zaznamenal 196.553 km. Paní Vaicová napsala na ten její papír 186.700 km. Navíc tam uvedla datum 25.05.2023, tj. den kdy pan Horňák vozidlo kontroloval u pana Mánka a já o existenci paní Vaicové či pana Bartoše ani nevěděla. Na té její „kupní smlouvě“ je uveden jeden název společnosti, ale IČ jiné společnosti ("Dovez to blíž s.r.o.", "Dovez to dál s.r.o.").

Prosím Vás, nevěděl byste někdo jak tuto záležitost vyřešit?

Děkuji všem za rady a zkušenosti.

Gábi

python.p
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 5013
Registrován: 6 roků 11 měsíců
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70
Kontaktovat uživatele:

#2 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od python.p »

Auto vrátit...

Měl to někdo na diagnostice od D5T5 třeba? Tam by bylo možné dohledat stočení km.
A pokud to takhle žere olej, tak to nevěstí nic dobrého. Kdyby pod autem byl velký flek od oleje, tak by to bylo "dobré" protože by to mohla být nějaká drobnost.
_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ "ECM531D"
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...


VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

jirka87
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 2153
Registrován: 7 roků 8 měsíců
Bydliště: Přerovsko
Vůz: Džaponský

#3 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od jirka87 »

Přiznám se, že text je dlouhý i na mě a to jsem sám člověk, který píše květnatě.

Jestli to chápu správně, tak :

1) Horňák s tím nemá stejně nic společného, takže netřeba asi ani uvádět jeho jméno - nějaké pochybnosti současně byly už na začátku
2) Před nákupem auta spousta nesrovnalostí - kdo je vlastně kdo, kdo je vlastník, firma podivná, smlouvy nesedí, serviska chybí
3) auto v dezolátu, zjištěny závažné (v tomto případě se skoro nebojím říct, že skryté vady) - trochu problém ale vidím v případné normě spotřeby oleje stanovené výrobcem
4) Auto stále není převedeno na Vás coby novou majitelku ?

Osobně (čímž neříkám, že to je jediný a k tomu ještě naprosto správný postup) bych to řešil následovně, protože jak z textu chápu, točí se to v kolečku slibů, posouvání termínů a snahy Vás utahat a unavit

1) Nic bych už nikam na fóra nepsal a hned řešil situaci s právníkem (klidně si ho najít mimo Olomouc apod. Prostě aby to nestálo ranec, ale zároveň vědět, že kdyby došlo na soud, nesmí to být právník vzdálený 100Km, to cestovné by se v případě prohraného soudu asi dost prodražilo)
2) Přestal bych po poradě s právníkem komunikovat tak, abych sám sobě přitížil = tedy v zásadě skoro vůbec a všechno bych nechal na právníka
3) Vyvinul bych maximální možné úsilí abych auto vrátil, všechno měl na papíře (tedy i to, že důvod vrácení je špatný technický stav - konkrétně absurdní spotřeba oleje)

Co mě udivuje je, že jste do toho nákupu vůbec při všech těch problémech šla a zde se dosti jasně ukazuje, že pokud mám utratit tak velkou sumu, jakou toto auto rozhodně stálo, tak to musí být od někoho, komu věřím, má dohledatelné kladné recenze a ikdyž jsem laik a o problematice nic nevím, tak si nastuduji dopředu. Zabralo by to maximálně den zjistit běžné problémy těch motorů a myslím, že stačil 1 telefonát do Volva třeba do Brna, jeden do Prahy s dotazem na model/motor a sdělením : "Dobrý den, mám zájem koupit toto auto, mám něco vyhlédnutého. Servisovat to budu vzhledem ke svému bydlišti u Vás a zajímá mě, jestli je to vhodná volba - jsem náročná, chci spolehlivé auto" - například. Zvláště ten konec je důležitý. Slušný servis řekne - hele sorry, ale je to sračka to auto. Radši jiný motor, protože ví, že ikdyž by mohli vydělat, tak když rovnou řeknu, že jsem fakt náročný, tak oni se opravdu nechtějí s nikým hádat při předávání faktury. Ke všemu je to autorizák, takže člověk mluví se zaměstnancem, který nemá vlastně žádný benefit z větší fakturace servisu = nemá důvod lhát, aby měli zákazníka, kterého podojí.

Pokazit se může všechno a ani skvělý a srdečný prodejce nemá 100% úspěšnost. Jsou to JEN stroje a stroje se kazí. Důležitý je ale přístup k problému a jeho řešení. A v tomto světle mi přijde úplně největší sranda úplnýá konce té jejich webovky :

https://doveztodal.cz/kontakt/

Současně, když si někdo kdo podniká takto není schopen dát na svoje stránky ani jméno a má tam "Blondýna Agátha"...Tak sry kámo, s tebou já obchod dělat nebudu.

Offline
Příspěvků ve vlákně: 7
Příspěvky: 7
Registrován: 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V60

#4 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Gábi12345 »

Pane Jiří,
děkuji Vám za odpověď. A máte pravdu, ten můj text byl dlouhý. Omlouvám se.
Jinak
1) Matěje jsem uvedla, aby ten popis byl úplný. Věřím, že ten záznam, který z prohlídky Matěj na místě provedl je pravdivý.
2) Máte pravdu.
3) Co se týká normy stanovené výrobcem, tak se Volvo v Liberci, Volvo v Průhonicích i Volvo ve Stodůlkách shodli, že to normální není a takováto spotřeba oleje by být neměla.
4) Auto převedeno není. Prodejce nijak nenaléhal. Ten se spíše snažil ze mě auto dostat fyzicky, ale to jsem odmítla pustit z dosahu.

A k těm dalším bodům:
1) Obávám se, že v tomto případě právník pomůže jen částečně. Může i vyhrát soud o odstoupení od smlouvy, ale pak budu mít v ruce jen přiznaný nárok, auto mít nebudu. Oni položí firmu a s přiznaným nárokem se mohu jít tak akorát vyfotit.
2) Jo, to je rozumné.
3) O to pokusím.

Ohledně těch recenzí, to je problém. Dnes se dají recenze koupit, jak jsem zjistila. Nebo Vám ty recenze napíší kamarádi. Pokud recenzi firma nenapadne, tak tam zůstane. A tudíž zůstávají jen kladné recenze. A ty negativní jsou napadány za drobnosti.
Protože jsem laik, tak proto jsem oslovila toho Matěje. Jeden obchod před tímto mi rozmluvil, když zjistil, že vozidlo bylo vytopeno vodou.
Co se týká studia ohledně toho auta, tak pro Vás chvilka, pro mě náročná akce. Ohledně aut je mnoho výrazů a pojmů, které neznám.

Všechny ty informace ohledně paní "Blondýny Agáty" jsem vygooglila až následně.
Ani netušíte jak si sypu popel na hlavu, že jsem do toho vůbec šla. Jak mě to celé mrzí a štve.

Děkuji Vám za Váš názor a nasměrování

Gábi

jirka87
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Sponzor fóra
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 2153
Registrován: 7 roků 8 měsíců
Bydliště: Přerovsko
Vůz: Džaponský

#5 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od jirka87 »

3) nezáleží až tolik co je dle nás normální. U soudu a případně soudního znalce by protistrana asi téměř jistě argumentovala předpisem/normou stanovenou výrobcem. A tam nezřídka bývá právě tato magická hodnota "až 1L/1000Km"
4) Převod vozidla má lhůtu stanovenou zákonem. "56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, do 10 pracovních dní podat žádost o zápis změny vlastníka silničního vozidla na registru silničních vozidel. Zápis změny vlastníka vozidla může provést jakýkoliv obecní úřad obce s rozšířenou působností (odbor dopravy)." Takže pokud je to delší doba, což asi je, vystavujete se také teoretickým komplikacím

Já nikomu nedoporučuji nakupovat auta od překupníka. Má to mnoho negativ, protože ani oni sami neznají historii auta jinak, než na papíře, málo kdy v tom autě vůbec jeli a měli možnost ho jízdou dobře vyzkoušet apod. Ale poslední 2 auta jsem koupil sám sobě od překupníků a v obou případech (druhý kus mám teprve měsíc, nechci to přechválit) se to zatím jeví jako výborná volba. Jenže oba jsou recenzovaní velmi vysoko, recenze jsou uvěřitelné a sám autům tak nějak holduji, takže pro mě ta výchozí situace není tak těžká, ikdyž riziko je to vždy. Jenže já jsem kupoval násobně levnější auta.

S tím právníkem bych to nevzdával. Čím dříve si s někým erudovaným pohovoříte, tím více se zorientujete a získáte možná lepší informace o tom, jak nejlépe postupovat. Ono taky, až budete potřebovat skutečně pomoct, budete ji potřebovat asi okamžitě a to je pak shání špatně. Osobně bych obětoval nějakou tu částku a řešil to naprosto bez prodlení.

Osobně jsem pro cestu raději utratit ještě dalších 10tisíc za právní radu, než přijít o X stovek tisíc. Hlavně se nenechte proboha prosím došťouchat do situace, že zaplatíte třeba dalších 60tis, jejich servis vám udělá "GO motoru" (ač má překvapivě vysoké recenze, ale ta nedůvěra tam už je a nešel bych do toho) a uděláte to jakože 50:50 smírčí řešení a vy dostanete pocit, že po takovéto vysoké investici pak bude 5let klid. Možná jo, ale možná ne.

A pokud se "Blondýna Agátha" chová tak, že jste musela volat PČR, už bych s nimi nijak smírně nejednal a nehledal kompromis. Ta šance je už pryč. Jediná cesta by pro mě byla vratka auta s písemným podkladem proč ho vracím a že protistrana toto ví a souhlasí.

Nemyslím si, že se dohodnete bez nátlaku ze strany právníka. On s tím asi fakt nemá vůbec co dočinění, protože tohle se při prohlídce de facto nedá zjistit, ale Horňák tuto aktuální situaci jen tak pro info zná ? Má hodně sledujících a Youtube je mocný čaroděj. Ikdyž nevěřím, že by se chtěl pouštět do nějaké podpory Vaší osoby za cenu rizika diskreditace sebe sama.

Jasper
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 1
Příspěvky: 744
Registrován: 7 roků 1 měsíc
Bydliště: Řečany nad Labem
Vůz: V90CC VOR

#6 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Jasper »

https://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?p=1006435#p1006435
1 L/1000 km potvrzuje i p.Patocka...Nikdo to pod kapotou nechceme,ale nema-li auto krome drobneho uniku netesnoti jiny problem,stavejte vratku na zavadejicich informacich v kupce,chybnych identifikacich,neprepsani vozu...a dale. Na tom,ze zere olej to podle me nevyhrajete...
_________________
V90 CC Ocean Race D5 MY2018 Polestar
XC40 T5 MY2019

Offline
Příspěvků ve vlákně: 7
Příspěvky: 7
Registrován: 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V60

#7 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Gábi12345 »

Hezký den,
tak postupným zjišťováním mám potvrzeno, že 1 litr na 1000 km opravdu není normální. Výrobce uvádí jako přípustné 1 litr na 10.000 km. Na tom se shodlo Volvo Průhonice i Volvo Stodůlky. Dále se zjistilo u vozidla, že mělo v sobě jen 1 litr převodového oleje, přičemž vozidlo by mělo mít 2,2 litrů.
A ještě k těm recenzím na netu. Google recenze jsou neověřované, takže tam si napíše kdo chce, co chce. Ale pokud jako firma chcete mít dobré recenze, požádáte pár kamarádů a jejich kamarádů. Možná jim za to dáte nějakou stovku a za chvilku máte čtyři hvězdičky.
U recenzí na "mapy.cz" už je to složitější. Tam u negativní recenze musíte tuto Seznamu, který je provozuje, svou nespokojenost doložit. Na kladné si nikdo nestěžuje, takže ty dokládat nemusíte. Zkrátka každá negativní recenze na "mapy.cz" má 10x větší vypovídací hodnotu než kladná, protože tato byla hodnotitelem doložena.
Překupníky "Dovez to dal s.r.o. / Dovez to blíž s.r.o." rozhodně nedoporučuji a lituji, že jsem kdy s nimi do nějakého obchodu šla. Jsou z toho jen nervy. Papíry nejsou v pořádku, auto není v pořádku. Sprostě nadávají a jednají. Slušně hovoří jen do okamžiku zaplacení, potom hrůza a děs. Velice nepříjemná zkušenost :bad:

python.p
Ověřený
Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 2
Příspěvky: 5013
Registrován: 6 roků 11 měsíců
Bydliště: Blansko
Vůz: XC70
Kontaktovat uživatele:

#8 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od python.p »

Ale to mi víme, že to není ok a že to je k ničemu, ale píšou to snad všude.

Tak jim auto prostě a jednoduše vrať, nechápu proč tohle podstupovat...
_________________
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ "ECM531D"
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...


VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

Offline
Příspěvků ve vlákně: 7
Příspěvky: 7
Registrován: 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V60

#9 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Gábi12345 »

Auto bych jim moc ráda vrátila. Ale jejich přístup to neumožňuje. Teď už to je fázi právníků. Jejich právník se vyjádřil, že peníze nevrátí, auto nechtějí a pokud se budeme dožadovat odstoupení, tak se budou soudit třeba dva roky. Ti už jsou provaření. Vždy mají nějakou společnost, když vzniknou problémy, tak se společnosti zbaví a koupí si jinou. Proti takovým podvodníčkům se špatně bojuje. Po dvou letech soudů, které také nejsou zadarmo, budu mít třeba Rozsudek, že se odstoupení od smlouvy potvrzuje, ale peníze už nebude vzít kde, neboť ten subjekt ("Dovez to blíž s.r.o. / Dovez to dál s.r.o." bude v likvidaci. A pochopitelně bez majetku a jiných aktiv. Dělají to takto už někdy od roku 2009.
Zkrátka jakmile to není zavedený stabilní subjekt s nějakým zázemím, je to špatně. Ani netušíte, jak moc lituji, že jsem těmto podvodníkům naletěla. Nadávám si za to pomalu každý den.
Teď konečně poslali po dvou měsících plnou moc k přepisu a zase blbě. Je na ní chyba ve VIN. Musím jen doufat, že si toho úřednice na registru nevšimne. U nich snad všechno je špatně. Naslibují, ale vše je jen faleš. Ani psát to neumí :no:

ls1
Offline
Příspěvků ve vlákně: 3
Příspěvky: 127
Registrován: 8 roků 9 měsíců
Bydliště: Prostějov
Vůz: XC60 II D5 2.0 173kw 2018

#10 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od ls1 »

Všimne a budete mít problémy i s přepisem.
Jen nechápu proč,když jste neměla v pořádku smlouvu a doklady k vozu jste jim dala peníze.
To mi hlava nebere.
Také jste měla podat trestní oznámení na podvodné jednání a tim nemožnost řádně užívat věc,když vám nedali všechny doklady a smlouvu od vozu.

Offline
Příspěvků ve vlákně: 7
Příspěvky: 7
Registrován: 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V60

#11 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Gábi12345 »

Protože jsem důvěřivý blbec. Podlehla jsem tomu jejich nátlaku. Agáta Vaicová volala každý den. Slibovala, že vše řádně dodá. Teď je z toho všeho akorát velký problém.
Navíc bohužel dle právního pohledu písemná smlouva být prý ani nemusí. Zákon neukládá tuto povinnost. Dle zákona postačí splnění podmínek předání zboží a peněz. Už jen tento akt stačí k uzavření smlouvy.

ls1
Offline
Příspěvků ve vlákně: 3
Příspěvky: 127
Registrován: 8 roků 9 měsíců
Bydliště: Prostějov
Vůz: XC60 II D5 2.0 173kw 2018

#12 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od ls1 »

"písemná smlouva být prý ani nemusí"
To možná ano,ale ne u nákupu ojetého auta.

Offline
Příspěvků ve vlákně: 7
Příspěvky: 7
Registrován: 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V60

#13 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Gábi12345 »

Prosím Vás, když píšete, že u ojetého auta smlouva být musí, mohl byste mě nasměrovat na nějaký paragraf nebo tak něco? Právníci se mohou mýlit a třeba někde vyšel nějaký nový výklad. Žádný neví všechno. Prosím Vás, mohl byste mě nasměrovat?

ls1
Offline
Příspěvků ve vlákně: 3
Příspěvky: 127
Registrován: 8 roků 9 měsíců
Bydliště: Prostějov
Vůz: XC60 II D5 2.0 173kw 2018

#14 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od ls1 »

Myslel jsem to jako,že nesepsat ji je blbost a ne,že je nějaký paragraf.

Offline
Příspěvků ve vlákně: 7
Příspěvky: 7
Registrován: 9 měsíců
Bydliště: Praha
Vůz: V60

#15 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od Gábi12345 »

Prosím Vás, když byste někdo věděl šikovného právníka na tuto problematiku, moc prosím o kontakt. Třeba i jen do soukromých zpráv. Budu za něj nesmírně vděčná :) ! Vím, že každý právník se tak nějak specializuje na něco jiného.

Offline
Uživatelský avatar
Příspěvků ve vlákně: 1
Příspěvky: 322
Registrován: 7 roků 8 měsíců
Bydliště: Semily
Vůz: V60 D5 AWD

#16 V60, r.v. 2016 abnormálně žere olej ... ?

Příspěvek od papaya »

Nějaký progres?
_________________
Volvo V60 D5 AWD 2012
Volvo S40 2.0D 2009
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na „S / V60 (-16), V / XC70 III, S80 II, XC60 (-16)“