Přišel jsem na to, jak vyndat ten plast se stahovačkou bez toho, aniž by se musela demontovat klika a zámek. Není to sice postup dle VIDY, ale je jednodušší, rychlejší a nehrozí riziko, že něco domrvíte jako já v pátek 13.

Takže tady je “návod”, třeba se to někomu v budoucnu hodí.
Nejprve je samozřejmě potřeba sundat tapec, poté vycvaknout okno ze stahovačky, vysunout ho co nejvýš a přilepit izolepou. Poté je potřeba odpojit motor stahovačky, reprák a jednotku. Tak a tady se to od návodu, co je ve VIDĚ liší. Kliku ani zámek netřeba vyndavat a vyšroubovávat, stačí vyšroubovat 8x sedmičku ořech, jenž je po obvodu plastu se stahovačkou. V červeném kruhu je vyznačeno místo, kde je plast s klikou a zámkem přicvaknutý k plastu se stahovačkou. Ačkoliv se to zprvu nemusí zdát, s plastem se stahovačkou se dá hýbat. Dá se přitáhnout k sobě (dolů a k sobě) a tím mi vznikne místo, kudy prostrčím ruku k místu, které je na obrázku výše zaokroužkované. Takhle to vypadá z druhé strany. Zobáčky, které jdou ze stran je potřeba nadzvednout a zastrčit pod ně ty zobáčky, které jsou kolmo na ně. Jakmile se to odcvakne, je stahovačka volná a dá se krásně dostat do vnitřku dveří. Jenom pozor na kabely od kliky a zámku. Viz obrazek. A to je celé. Je to asi trošku prasárna, ale taky způsob. Smontování z5 je pak jednoduché. Stačí zacvaknout plasty k sobě, prišroubovat stahovačku, zacvaknout okno, zapojit odpojené kabely, vrátit tapec a hotovo.
Původní text:
Ahoj, jsem nešikovný blbec, co si myslel, že u S60II půjdou vytlumit dveře stejně lehce, jako u S60I…