Na mé XC70 2005 mě začaly padat páté dveře. Hledal, ale nenašel jsem zde info. kde nejlépe a jaké(výrobce) nové vzpěry objednat. Nebo jít pro original díl ?? Výměnu asi zvládnu sám. Prosím o radu.
Výměna bude jednoduchá, našel jsem video, teď už jenom jaké objednat, abych to nedělal za chvíli znova, tak jestli máte někdo zkušenost https://youtu.be/xeIOXiJXBK0?t=302
Ahoj.
Připojím se do debaty, mám ten samý problém,tak jsem koupil od Kučery Scandixy. Ale..... Proč má jedna vzpěra pootočený kloub o 180 stupňů?? Stalo se mi to už u V70 jedničkové řady. Musel jsem kloub pootočit,ale byl na pístnici uvolněný. Je to nějaký standard,nebo výrobní vada??
Děkuji za reakce.
Včera jsem to měnil. Obě vzpěry mají klouby proti o 180 st. Ale to asi neřešíš. Jak jsem nové vytáhl z krabice tak jsem je tam dal. Chodí to napolohované, aby to šlo namontovat, tak je to asi cajk. Proč? Nějakej šotek zaškodil
A to je problém zatočit s kloubem i s pístem? Není to nijak fixovaný, může se to točit dokolečka. Ale chce to s tím točit doprava, neboli "zašroubovávat" kloubek, ne ho povolovat.
Také mne to čeká...teda včetně kompletní výměny pátých dvěří a přehození kabelových svazků, protože u náhradních to někdo demontoval nožem místo aby rozpojil konektor v autě
Vzpěry vezmu tedy asi Stabilus, pokud vydrží zase spoustu let, není co řešit, nestojí to svět. Díky za tipy!
Tak jsem to dnes vyměnil.
Jen dveře teď jdou hodně rychle nahoru, mám strach, že vyletí z pantů.
Ale už mi nespadnou na hlavu.
@ Raolsa- pistek jsem pootočil, šlo to , díky.
U V 70 P2 jsou ty pístky origo o 180,tak se i montují. Teď jsem je vyndaval z ,,dárce,, chodili dobře,jen na jednom je jeden kloubek kaput. Značka Magneti Mareli.
Kdyby někdo chtěl 5 dveře(bez tapecu),jsou k mání.
Tak jsem se po půl roce rozhodl,že už ty písty vyměnit musím,dle čísla mi mechanik objednal nové. Včera jsem rozdělal tapece,plasty. Vyndal,nandal nové,vše zakrytoval a nejdou dovřít dveře. Tak zas rozborka..na délku,od kloubku ke kloubku jsou stejné,jen těleso pístu je kratší o 2cm. Asi chyba při objednávce,tak až do středy čekat na nové a snad už budou cajk. Twl,ty dveře bez pístu jsou těžké jak svině.
U mě na autě vzpěra dveře nahoře v pohodě udrží, ale když je otevírám, tak jsou ze začátku celkem těžké a když mám ještě něco v ruce, tak je skoro nezvednu.
Když ty vzpěry vyměním, jak moc lehce ty dveře mají jít zvednout a jak dlouho ty vzpěry zhruba vydrží?
Zdary. Jsou prostě v háji. A moc nestojí,největší pakec je sundat ty plasty dolů, když nevíš kde přesně drží. Když jsou nové,tak 20-30 cm je nastevřeš a pak jedou sami pěkně horem.
Přidáno za 1 minuta 20 sekund:
Já na těch plastech, při druhé demontáži,tak jsem nějaké čudlíky ulomil,ale to už jsem měl Nerva.