lucos.p : to nevím co to vypovídá, nebo nevypovídá. Asi jen těžko kromě někoho z AVdíly tady najdeš, kdo by měl rozdělaný dveře na typově stejném autě u 3 druhů stupňů audia, aby ti mohl potvrdit nebo vyvrátit, že s vyšší řadou audia a je i lépe vytlumeno. pravděpodobné to je. Nicméně případnému tvému "home" tlumení by se to i tak mohlo rovnat jen těžko. A nesrovnávej tady pořád ten lowend co tam máš s nějakým Bowersem. Tam je asi jednak zcela jiný počet repro, druhak jejich konstrukce, citlivost, výkon, použité materiály atd...To je jak porovnávat 18letou nymfomanku s nějakou bábou po přechodu s mastnejma vlasama a ceckama u kolen.
Prakticky vzato to vytlumení má 2 hlavní účinky :
1) Odruší se ti částečně vlivy z okolí (aerodynamický hluk - a ano i když děláš jen dveře) + to co hraje uvnitř nepůjde tolik ven
2) Snížíš vibrace a co se dveří týče, tak "echo"... - hovorově bordel.
Takže poté, co vytlumíš dveře, tak už to nebude jak když vrazíš reprák do plastovýho sudu, ale zvuk se stane konkrétnější, výraznější a pokud vytlumíš dobře, tak vlastně i ten akustický tlak směrem od membrány repráku ven bude vyšší, protože ti to nebude unikat tam dírou na madlo, tam dírou na toto a ono...
V50 mi se základní sadou audia, což byl teda nevídaný shit hrála podstatně hůř, než obyčejná dvojková Fabie. Hlavním dílem pravda taky proto, že nějakého chytráka napadlo, že V50 v základu nepotřebuje výškové repráky..Takže zahuhlanej nekonkrétní bordel. MIchl má už jinou ligu, ten je na světelné roky dál. Ale u mé verze byla V50 jakožto kdysi nové auto za 870tis v té výbavě co jsme měl jednoznačně naprosto nejhorší auto co se týče audia jaké jsem kdy měl.
Dneska jsem narval do jednoho auta své oblíbené rádio a vzpomínám, jak to hrálo v jiném autě, kde byly vytlumené dveře a v kufru SUB. To se nedá srovnat...
Nepotřebuju aby hudba nutně hulákala. Ale musí to znít konkrétně. Kopák má být kopák, basa basa atd. To vytlumení ti z toho neudělá zcela jiné audio. Ale při vší té bídě se posuneš za řekněme 4000Kč výrazněji dál. Osobně bych ani lepší origo audio nesháněl. Rovnou bych frknul aftermarket...Ale to je věc preferencí a asi konkrétní nabídky.
Víceméně ať jsem koupil co jsem koupil, rovnou jsem tlumil a rozdíl byl pokaždé nebe a dudy. Tohle frčelo moc hezky i bez SUBU :
přední dveře :
https://www.ahifi.cz/excursion-sx-6c.html
zadní dveře :
https://www.ahifi.cz/excursion-sx-652.html
Dají se i ještě sehnat Morel Tempo (to už je starší set) :
http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/morel-tempo-6 EDIT : až teď vidím, že taky nejsou skladem, ale poptat by možná šly.
S German Maestro asi taky neuděláš chybu. Nebo DLS. Osobně se vyhýbám Gladenu a po X zkušenostech už nekupuju na ahifi. Doporučují jen to, z čeho mají největší marži. Oni jsou tak nenápadní, že ti na DObrý den, odpoví Gladen, na dotaz na cokoliv ti odpoví Gladen a že za stejný prachy už v těch vyšších třídách koupíš třeba luxusní Focaly, nebo Morely tak na to se sere. Prostě Gladen, Gladen, Gladen....Rozumí tomu dobře, to jo. Ale pravdu se nedozvíš, protože prostě Gladen je hlavní partner. Nemluvě o tom, že proti konkurenci jsou drazí a pokud tlumíš kompelt auto a ještě kupuješ audio, tak ten rozdíl může být i v řádech tisícovek.
V příloze máš ukázku jednoduchého (řekněme základního) tlumení bez nějakých serepetiček - samozřejmě to není dokončený, je to "řez" aby byl vidět vnitřek. Akorát za reprák přišel čtvereček cca 20x20cm nečeho alá "Gladen Aerowave". Ono taky když pak na ty dveře zvenku poklepeš, tak je to jak stará e34 od BMW...Konečně auto

Nemluvě o tom, jak krásně tlumený zvuk to je, když ty dveře zavíráš...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.