Základní audio V60CC

Nejnovější Volva od roku 2015/16
  • Autor
  • Zpráva
lucos.p
Vůz: Volvo V60 CC

Základní audio V60CC

Příspěvek od lucos.p »

Ahoj, koupil jsem předváděcí V60 CC s D4. Jsem nadšený hlavně z podvozku a celkové bytelnosti auta. Největší nezvyk (proti dosavadnímu Passatu B8 a Golfu 7), je horší výhled všemi směry a celková těžkopádnost auta. Jinak spotřeba zatím 6,8-7l.

Nejslabší věc na autě je pro mě zatím základní audio systém High Performance. Čekal bych, že takhle hraje nějaký Peugeot. Při koupi jsem tomu nevěnoval velkou pozornost a říkal si, že subwofer určitě nepotřebuji, jde mi spíše o čistotu a prostor, který jsem čekal i v základní konfiguraci. Musím ale říct, že po přesednutí z Passatu se mi chce brečet :D. Je mi jasné, že Harman Kardon tam už nedostanu, ale nemáte nějaký tip, jak zvuk i v základní konfiguraci vylepšit? Co mě na tom všem zaráží nejvíce, že kabina není ozvučena rovnoměrně a vzadu hraje repro hrozně slabě (potichu). Prostě předek a zadek je nevyvážený, ale když pomoci vyvážení na displeji zadek posílíte, ztratíte tím basy (které vycházejí hlavně ze předu). Moje dcera si vzadu stěžuje, že vzadu hudbu neslyší a i když ji to zesílím, říká že tu písničku nemůže poznat, že tomu není rozumět atd. To je zvyklá hlavně na Golf7 Highline. To je trochu smutné :(.

Děkuji Vám za tip a ať Vám to jezdí! :good:

ttoommaasseekk
Vůz: Karkulka

Základní audio V60CC

Příspěvek od ttoommaasseekk »

Radu nemám, ale HK mohu předvést.

Dural8
Vůz: V60

Základní audio V60CC

Příspěvek od Dural8 »

Ja teda nemam zakladni ale prostredni audio v S60 a byl jsem z toho rozlazenej, nebylo tomu rozumet, chrchlalo to desne az tomu pomohl predni a zadni ekvalizer, nektera pasma jsem vytahl a nektera utlumil a stal se z toho normalni poslouchatelny sound system. Rekl bych pekne hrajici a vyvazeny - to co bych normalne cekal od zakladniho nastaveni. Zkus to. Jenom se obavam, ze ten nejvetsi zaklad nema ani ty ekvalizery...ale treba se neco zmenilo, vim ze u V70III 2009, ale co kdyby...

shalibaba
Vůz: S60 D3 '12

Základní audio V60CC

Příspěvek od shalibaba »

Podle mne mám pouze základní audio, ekvalizer je společný pro všechna repra. A ano, bez úprav zvuku přes ekvalizer to bylo neposlouchatelelný (a to ekvlizery rád nemám, ale tady to jinak nešlo).

lucos.p

Základní audio V60CC

Příspěvek od lucos.p »

Díky za odpovědi. Ekvalizér v menu je, několik předvoleb podle žánru + možnost vlastní konfigurace. Řekl bych, že problém je ale jinde. Celé to zní ploše, basy jsou duté, zní jako ze sudu :). Je reálný nějaký tuning v podobě výměny zesilovače a repro?

Nechci nad tím filozofovat, ale zaráží mě jedna věc. Kamarád, který dodělává do aut audio, navigace, alarmy atd. mi řekl, že pokud chce zákazník zlepšit kvalitu hudby je mnohem větším přínosem investice do vytlumení dveří a vytvoření kvalitní ozvučnice a až potom případná změna komponent. Vím, že si dobírá VW a další značky, že ikdyž v rámci příplatkové výbavy jsou v autě lepší repráky, zákazník z toho sklízí minimum, protože reprák se nemá "o co opřít". Nevím, jak si to mám přebrat u Volva pokud Harman/Kardon hraje výborně a tohle "high performance" mizerně. Znamená to, že v případě Harmanu je v autě i lepší izolace, nebo jsou v tom základním audiu tak zoufale mizerné repráky? Nerozumím tomu, jen si to snažím selským rozumem přebrat. Potom byt od toho měla být snadná pomoc? Osadit parametrově jinými komponenty a musí to hrát obdobně jako HK :). Jen se mi nechce hned vrtat v novém autě za milion :( Doufám, že ostatní systémy ve Volvu nejsou na podobné úrovni, jako to audio :o

Warcz
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Základní audio V60CC

Příspěvek od Warcz »

Těžko ti tady poradime. To co někomu zni v pohodě je pro jineho hruza. Podle mě by bylo nejlepši vzit tvou znamou pisničku na USB co maš naposlouchanou a ve volvu zkusit několik aut. Zkusit stejne auto s tvojim audiem ( jestli třeba neni basak děravy ) a současně zkusit lepši audio. Všechno ostatni je jenom pocitove placebo. Ja mam třeba HU650 bez subaku, bez středoveho repra a na mě to hraje super, protože moje předchozi auto bylo Polo 2003 s origo radiem a 2x repro.

lucos.p

Základní audio V60CC

Příspěvek od lucos.p »

Rozumím, určitě máš pravdu. Je to hodně o zvyku. Moje žena jezdí jen Volvem a říká, že na ní to hraje krásně. Já jezdím 90% služebním Passatem a hudbu poslouchám doma, nebo ve sluchátkách na (myslím si) velmi slušných komponentech. Když si sednu o víkendu s rodinou do Volva a hraje moje naposlouchaná muzika z telefonu přes spotify, ty písničky ani nemůžu poznat. Připadá mi to ploché, duté, nepřesné basy, slité nástroje atd. Je pravda, že žena mi nedávno připomněla, že na audio v Passatu jsem zpočátku nadával úplně stejně :D. Dnes se mi zdá, že hraje výborně?! ;)

Warcz
Vůz: V70 II 2,5T AWD AT

Základní audio V60CC

Příspěvek od Warcz »

Ono taky zaleži co maš v kufru. Ja když mam plny kufr tak to hned zni vice basově :)

ttoommaasseekk
Vůz: Karkulka

Základní audio V60CC

Příspěvek od ttoommaasseekk »

Hraje audio ze všech zdrojů stejně špatně?
CD/USB

jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Džaponský

Základní audio V60CC

Příspěvek od jirka87 »

Basy jako ze sudu...+ Kamarad rika vytlumit ..

Kamarad ma pravdu.

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Základní audio V60CC

Příspěvek od PINĎABC »

Koukni na ahifi z Brna. To jsou Mega borci a rádi poradí.

Michl
Vůz: V50 T5 AWD

Základní audio V60CC

Příspěvek od Michl »

lucos.p píše: 11 zář 2020 00:35 Co mě na tom všem zaráží nejvíce, že kabina není ozvučena rovnoměrně a vzadu hraje repro hrozně slabě (potichu). Prostě předek a zadek je nevyvážený,
Jestli to není třeba tím, že máš také nastavený prostorový zvuk (Dolby Surround), procesor pak zadek upravuje do celku. Zkusil bych nastavení jen 2kanál a uslyšíš. Jinak já mám v autě ekvalizér pro předek i zadek.
21.JPG
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

lucos.p

Základní audio V60CC

Příspěvek od lucos.p »

No počkejte já mám V60 CC rok výroby 2019 :o, tam je to trochu jinak...

lucos.p

Základní audio V60CC

Příspěvek od lucos.p »

jirka87 píše: 13 zář 2020 15:11 Basy jako ze sudu...+ Kamarad rika vytlumit ..

Kamarad ma pravdu.
Co to potom vypovídá o vyšších výbavách audia? ...že je každé Volvo jinak vytlumeno, podle toho jaké audio si vebereš? To přece se stejnou kvalitou izolace ani Bowers & Wilkins nemůže hrát o tolik lépe?!

PINĎABC
Člen VK
Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR

Základní audio V60CC

Příspěvek od PINĎABC »

Spíš budou všechny stejně nevytlumené

jirka87
Sponzor fóra

Základní audio V60CC

Příspěvek od jirka87 »

lucos.p : to nevím co to vypovídá, nebo nevypovídá. Asi jen těžko kromě někoho z AVdíly tady najdeš, kdo by měl rozdělaný dveře na typově stejném autě u 3 druhů stupňů audia, aby ti mohl potvrdit nebo vyvrátit, že s vyšší řadou audia a je i lépe vytlumeno. pravděpodobné to je. Nicméně případnému tvému "home" tlumení by se to i tak mohlo rovnat jen těžko. A nesrovnávej tady pořád ten lowend co tam máš s nějakým Bowersem. Tam je asi jednak zcela jiný počet repro, druhak jejich konstrukce, citlivost, výkon, použité materiály atd...To je jak porovnávat 18letou nymfomanku s nějakou bábou po přechodu s mastnejma vlasama a ceckama u kolen.

Prakticky vzato to vytlumení má 2 hlavní účinky :

1) Odruší se ti částečně vlivy z okolí (aerodynamický hluk - a ano i když děláš jen dveře) + to co hraje uvnitř nepůjde tolik ven
2) Snížíš vibrace a co se dveří týče, tak "echo"... - hovorově bordel.

Takže poté, co vytlumíš dveře, tak už to nebude jak když vrazíš reprák do plastovýho sudu, ale zvuk se stane konkrétnější, výraznější a pokud vytlumíš dobře, tak vlastně i ten akustický tlak směrem od membrány repráku ven bude vyšší, protože ti to nebude unikat tam dírou na madlo, tam dírou na toto a ono...

V50 mi se základní sadou audia, což byl teda nevídaný shit hrála podstatně hůř, než obyčejná dvojková Fabie. Hlavním dílem pravda taky proto, že nějakého chytráka napadlo, že V50 v základu nepotřebuje výškové repráky..Takže zahuhlanej nekonkrétní bordel. MIchl má už jinou ligu, ten je na světelné roky dál. Ale u mé verze byla V50 jakožto kdysi nové auto za 870tis v té výbavě co jsme měl jednoznačně naprosto nejhorší auto co se týče audia jaké jsem kdy měl.

Dneska jsem narval do jednoho auta své oblíbené rádio a vzpomínám, jak to hrálo v jiném autě, kde byly vytlumené dveře a v kufru SUB. To se nedá srovnat...

Nepotřebuju aby hudba nutně hulákala. Ale musí to znít konkrétně. Kopák má být kopák, basa basa atd. To vytlumení ti z toho neudělá zcela jiné audio. Ale při vší té bídě se posuneš za řekněme 4000Kč výrazněji dál. Osobně bych ani lepší origo audio nesháněl. Rovnou bych frknul aftermarket...Ale to je věc preferencí a asi konkrétní nabídky.

Víceméně ať jsem koupil co jsem koupil, rovnou jsem tlumil a rozdíl byl pokaždé nebe a dudy. Tohle frčelo moc hezky i bez SUBU :

přední dveře : https://www.ahifi.cz/excursion-sx-6c.html
zadní dveře : https://www.ahifi.cz/excursion-sx-652.html

Dají se i ještě sehnat Morel Tempo (to už je starší set) : http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/morel-tempo-6 EDIT : až teď vidím, že taky nejsou skladem, ale poptat by možná šly.

S German Maestro asi taky neuděláš chybu. Nebo DLS. Osobně se vyhýbám Gladenu a po X zkušenostech už nekupuju na ahifi. Doporučují jen to, z čeho mají největší marži. Oni jsou tak nenápadní, že ti na DObrý den, odpoví Gladen, na dotaz na cokoliv ti odpoví Gladen a že za stejný prachy už v těch vyšších třídách koupíš třeba luxusní Focaly, nebo Morely tak na to se sere. Prostě Gladen, Gladen, Gladen....Rozumí tomu dobře, to jo. Ale pravdu se nedozvíš, protože prostě Gladen je hlavní partner. Nemluvě o tom, že proti konkurenci jsou drazí a pokud tlumíš kompelt auto a ještě kupuješ audio, tak ten rozdíl může být i v řádech tisícovek.

V příloze máš ukázku jednoduchého (řekněme základního) tlumení bez nějakých serepetiček - samozřejmě to není dokončený, je to "řez" aby byl vidět vnitřek. Akorát za reprák přišel čtvereček cca 20x20cm nečeho alá "Gladen Aerowave". Ono taky když pak na ty dveře zvenku poklepeš, tak je to jak stará e34 od BMW...Konečně auto :-D Nemluvě o tom, jak krásně tlumený zvuk to je, když ty dveře zavíráš...
Naposledy upravil(a) jirka87 dne 14 zář 2020 00:01, celkem upraveno 7 x.

jirka87
Sponzor fóra

Základní audio V60CC

Příspěvek od jirka87 »

Tady už "zavřené" dveře

P.S : kvalitu těch OEM repráků poznáš mimojiné i podle toho, jak velký mají magnet. Může mi říkat kdo chce, co chce, ale já jsem v tomhle dinosaurus. Prostě pokud má něco hrát...nemůže to mít magnetek velkej jak víčko od petflašky přehnaně řečeno...

lucos.p

Základní audio V60CC

Příspěvek od lucos.p »

Díky za vyčerpávající info a popis. Určitě to ale svěřím profíkům, spíše ještě zvažuji výměnu celého auta :)

jirka87
Sponzor fóra

Základní audio V60CC

Příspěvek od jirka87 »

Pokud ti na autě vadí jen hudba...Tak je to to nejmenší, protože se bavíme o tlumení + hubda v rozsahu dejme tomu například okolo 8000Kč v nejaké nejlevnější variantě svépomocí, takže třeba co já vím ? 12 000Kč přes firmu ? Jako pracné to je, to ne že ne. A samozřejmě limit je "sky high"...To je dle vkusu každého.

Ale měnit auto kvůli hudbě bych teda ani nezvažoval. To leda by tě štvaly jiné věci. Pokud se ti auto naopak líbí, dotáhni to tou hudbou do konce. Pokud auto už znáš a nejedná se o nějakou hrůzu, která je víc v servisu, jak na cestách, tak nemá smysl měnit. Leda bys bral nové.

lkopcansky
Vůz: Volvo XC60 D4 AT Summum-E MY2015

Základní audio V60CC

Příspěvek od lkopcansky »

Len pre doplnenie, čo som vyčítal z prospektov:

stupne ozvučenia u platformy P3:
-základný je audiosystém Performance Sound s 5“ displejom
-stredný je High Performance Sound s 5“ displejom/8" s navi
-najvyšší je Premium sound s reproduktorom v strede palubovky

Aký ročník V60 CC máš?

Ja mám MY2012 Hígh Performance sound a že by som bol zhrozený z audio povedať nemôžem...
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil

Shockey

Základní audio V60CC

Příspěvek od Shockey »

Tady se plantají různý ročníky a platformy :%) V60 CC 2019, takže řešit tady audio z 11 let staré V50 (bez urážky, taky jsem ji měl) anebo P3 nemá smysl. U V60 CC je High Performance opravdu jen základ, tzn. to co Performance u P3 - možná horší :)
Měnit auto je asi nesmysl, pokud to jako celek nebyl výstřel mimo. Svěřil bych to specializované firmě a výsledek určitě bude stát za to, je to jen otázkou Tvé investice. Jen abych tě uklidnil, byl/je tu na foru majitel XC90 2019 s Bowers & Wilkins a taky to zrovna nechválil.
Mám v XC70 2016 Harman Kardon i se subwooferem (14x repro, 650 W) a taky se s tím nemůžu pořádně domluvit.

lkopcansky
Vůz: Volvo XC60 D4 AT Summum-E MY2015

Základní audio V60CC

Příspěvek od lkopcansky »

Shockey píše:Tady se plantají různý ročníky a platformy :%) V60 CC 2019, takže řešit tady audio z 11 let staré V50 (bez urážky, taky jsem ji měl) anebo P3 nemá smysl. U V60 CC je High Performance opravdu jen základ, tzn. to co Performance u P3 - možná horší :)
Měnit auto je asi nesmysl, pokud to jako celek nebyl výstřel mimo. Svěřil bych to specializované firmě a výsledek určitě bude stát za to, je to jen otázkou Tvé investice. Jen abych tě uklidnil, byl/je tu na foru majitel XC90 2019 s Bowers & Wilkins a taky to zrovna nechválil.
Mám v XC70 2016 Harman Kardon i se subwooferem (14x repro, 650 W) a taky se s tím nemůžu pořádně domluvit.
Beriem spat môj príspevok. Až teraz som si všimol, kde je v novšom príspevku je písaný rok vyrobí. Zadávateľ ale ani v podpise ani v prvom príspevku nepíše rok výroby....

Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
EX S60 2,4i Premium MY04 Mobil

lucos.p

Základní audio V60CC

Příspěvek od lucos.p »

Ahoj chlapi, ano omlouvám se rok výroby jsem dopsal až později. Myslel jsem, že jsem ve vláknu nejnovější verze V60CC. Auto jsem kupoval jako předváděčku a jinak jsem se vším v pohodě. Hudba asi není úplná hrůza, ale prostě čekal jsem i od základního audia ve Volvu více. Poslední roky jsem jezdil v Golfu VII a teď mám ještě Passat B8. Oboje hraje opravdu na první poslech mnohem lépe a není to o basech, ale hudba je prostě opravdovější, zvuk je v kabině všude stejně vyvážený atd. Při výběru auta jsme nad tím mávli rukou, jako že HK by se nám určitě líbil, ale není to rozhodující kritérium při koupi auta. Teď mě mrzí, že jsem si proti předchozím (levnějším) autům dost pohoršil. HK jsem ani Bowers & Wilkins jsem teda zatím neslyšel. Dělá tedy Volvo ještě nějaký nižší stupeň ozvučení, než High Performace (myslím i v klasické V60 a ostatních modelekch). Mě totiž při koupi řekli, že to není základní rádio, že je ještě jedno pod ním, ale na webu jsem nic nenašel. Psal jsem zatím do toho ahifi Brno, zatím se nikdo neozval, tak uvidíme. Moc díky za diskusi a názory!

Fíla
Vůz: V70R AWD, B5234T4, '98

Základní audio V60CC

Příspěvek od Fíla »

Nevím, jaký má název základní audiosystém, ale nad ním jsou pak dvě vyšší řady. První, "levnější" je Premium Harman/Kardon a dražší je High-end Bowers/Wilkins.

jirka87
Sponzor fóra

Základní audio V60CC

Příspěvek od jirka87 »

100tyček za audio. V příplatku...To je slušný.

To by mě zajímalo kdyby se to vzalo kus po kuse a ověřilo u Volva, kolik by to stálo po dílech. Když vezmu, že uflusanej 4x45W nebo kolik to bylo zesák do V50 pro střední řadu stojí jako ND asi 23 000kč, tak tohle by po komponentech muselo vyjít tak na půl míče :-D

Edit : konec článku - zmínka o REVEL. 28 repráků v Lincoln Aviator..To chceš :-D

https://thenewswheel.com/the-best-audio-systems-in-cars/

Zpět na „S/V/XC 90; V/XC 60“