Mam na Vas otazocku ohladom Geartronicu VS Manual. Ide mi hlavne o rocniky 2012 - 2016.
Nejake veci som si uz nasiel, napr ze pod 80 km/h dava neutral, resp ked clovek brzdi tak nie motorom ale brzdami kedze tam je ten hydromenic a nie spojka (ako ma napr DSG) myslim. Ak napr clovek chce brzdit motorom (taham vozik a idem dole kopcom alebo mam plne nalozene auto), tak treba dat v manualnom rezime rychlost aby pomahal brzdit aj motor (aspon niekto to tak pisal). A este aj nejake ine veci ako napr fungovat v kolone/krizovatke a pod neviem, nedocital som sa.
Ide o to ze doteraz som nemal automat a geartronic funguje navyse inak ako napr to spominane DSG. Takze premyslam nad vyhodami/potencionalnymi problemami automatu a manualu.
Hlavne mi asi ide o 2 veci (aj ked isto som na nieco zabudol

1) Ako je na tom geartronic so spolahlivostou, resp ak by som kupil jazdenku so 170 000 km tak ma mozu cakat nejake necakane problemy (samozrejme vydokladovat ci predosly majtel menil olej kazdych 60000 km je tazke). Alebo radsej nieco co ma nakrutene okolo 100 000 ? Samozrejme na manuali bude mozno treba vymenit spojku a dvojhmotu (myslim ze tam je dvojhmota ale nie som si isty).
2) Ako je na tom geartronic v zime? K nam chodia cestari iba ked zabludia (aspon ja mam niekedy taky pocit) a v manuali si dam taku rychlost ako ja chcem ... ano geartronic ma manualny rezim ale stale je tam ten hydromenic a nie spojka ako taka a na snehu je niekedy potreba mat ten cit a podobne?
Vdaka