Ahoj, všem. Můžete se sem prosím připsat všichni kdo máte nezávislé topení u P3 z výroby, ale POZOR, hledám pouze do roku výroby 2012. Potřebuji pozjišťovat pár informací o SW.
Ještě doplňuji, že hledám pouze naftovou verzi ( i když to asi bude jedno ) a modely pouze XC60 či XC70 a úplně nejlépe typ Webasto Thermo Top VEVO - Tato informace je napsána na štítku po otevření kapoty u stěračů.
Se dvěma členy fóra jsem byl v kontaktu, ale bohužel se mnou přestali komunikovat.
Naposledy upravil(a) Jakub Svoboda dne 20 dub 2021 13:25, celkem upraveno 7 x.
Nevim zda je stejne u P3 jako u malych c30/s40/v50, rok 2008. Pokud ano, benzinoveho bufa mam
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47"GALERIE" Toyota Yaris Hybrid MY23"GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
Sice už jsem pomalu nedoufal, ale tento týden se konečně povedlo rozchodit dálku Webasto. Ač již mám VDD, tak v mém okolí je dost míst, kde je síla signálu mobilní sítě 0 a tak dálka webasto je prostě jedinné řešení. JO a loga WV si nevšímejte, nyní je již přelepeno logem Volvo.
Co je to za blábol na displeji?
Dle VW loga soudím, že je použito standardní ovládání t91 s w-bus výstupem. Neviš, jak je to naroubovaný na Tvoje auto?
Auto je puvodem z CZ, tak je to Ofiko překlad češtiny.
Jelikoz jsem zapojoval komplet elektriku pri dostavbe bufika tak to by bylo abych to nevedel jak je to zapojeny. Proste a jednoduse ten Telestart pripojis na W-Bus primo do ŘJ bufika a pak uz jen + a -. No pak uz jen SW povolit v CEM a CPM. To ale za predpokladu, ze byl bufik z vyroby. U me dostavby to tak jednoduche nebylo, pac oficialne bufika nemam a nemaji mi tam co ve Volvu nahrat.
ono těch oficiálních textů (nebo spíš možností) je tím pádem víc. ale originál česká hláčka na bufík, když je bufík z výroby je jiná. ale obrázek mám stejný. zapínání mám ale ruční nebo na časovač.
_________________ .:::.Volvo S80 V8, MY2008 (severka alias black panther), Bluetooth PHM.:::. Volvo S60 T5, 2002 (zlatonka), Bluetooth PHM.:::. Bylo: Volvo S80 V8, 2007 (slovenka) .:::. Renault Laguna II, Liftback II, Privilege, 2001, V6 24V .:::. Renault Laguna I, Liftback, RXT, 1999, 1.8 16V .:::. Renault 19, Hatchback, Storia, 1993, 1.4 8V
Jakob Svoboda: díky za info - že bude topení webasto poslouchat dálku webasto jsem tak nějak tušil, ale jak je ten w-bus spojenej s autem, aby se mohl zapnout větrák, nastavit klapky a zobrazit ten úžasnej nápis na displeji?
No..., taky to mohli přeložit třeba jako "Přiteplovač"
ŘJ bufika ve Volvu CPM si se zbytkem auta povida po CANu. No to byl prave ten kamen urazu. CPM musi mit aktivovany prikaz, ze kdyz CPM zapnes dalkou pres W-Bus, tak posli po CANu CEM ze jsem zaply a ta posle CCM zacni foukat i DIM napis jsem spusteny.
NE. CPM je oznaceni Volva pro ŘJ bufika a je jedno zda Webasto ci Ardic. Tak nyni zpet k Webastu. Běžne Webasto co si koupis na dostavbu je Analogove a ma pouze W-Bus. No ale Webasta montovana z vyroby jsou Digitalni a maji v ŘJ mimo W-Bus take i CAH H a CAN L. Tudiz proste komunikuji se zbytkem auta naprimo po CANu. U P3 je W-Bus proste a jen vyuzit pro spousteni origo dalkou s Telestart. Uz to chapes?
U P2 je to zas uplne jinak, tam se dalka pripoji do AEM, kdy ten AEM da prikaz CEM a ta zapne CPM.
U mě se ztrácelo na kabelu od Altíku k baterce 1V, páč je kabel někde po cestě ještě nabodován a udělána odbočka ke startéru. Po opravě kabelu už je po problému.
Nicméně zde máš foto origo návodu co mám v autě. A už v návodu jsou 2 varianty překladu.
Jakub Svoboda píše: 13 pro 2020 09:44
NE. CPM je oznaceni Volva pro ŘJ bufika a je jedno zda Webasto ci Ardic. Tak nyni zpet k Webastu. Běžne Webasto co si koupis na dostavbu je Analogove a ma pouze W-Bus. No ale Webasta montovana z vyroby jsou Digitalni a maji v ŘJ mimo W-Bus take i CAH H a CAN L. Tudiz proste komunikuji se zbytkem auta naprimo po CANu. U P3 je W-Bus proste a jen vyuzit pro spousteni origo dalkou s Telestart. Uz to chapes?
U P2 je to zas uplne jinak, tam se dalka pripoji do AEM, kdy ten AEM da prikaz CEM a ta zapne CPM.
Díky! Ze Tvého titulního příspěvku jsem se mylně domníval, že sis koupil standardní bufík bez CANu a tím pádem mě to furt nevycházelo. Já jsem na softvéry slabej, W-bus už je pro mě těžkej digitál, pracuju většinou s bufíkama typu "přiložím 12Vss - topím". Takovej bufík v 603 je pěknej punk - ani ždibec křemíku
ad "Předehř. paliva": proč se jedna a ta samá věc překládá na jedné straně návodu třemi způsoby??? Ještě že ty bichle už nikdo nečte...