tlačítka obsahují žárovky v patici T3 (základna 8mm) 0,9W
hodnoty naměřené při 14V

Jejich umístění ukazuje další obrázek, pro všechny případy je jejich pozice určena potiskem na plošném spoji i označením na zadním krytu panelu.

http://forums.swedespeed.com/showthread.php?148888-04-Climate-Control-Console-Bulb-ReplacementBizon píše:Už to někdo předělával na LED? Funguje pak nějak rozumně regulace? Někde jsem tu četl, že změna žárovek za LED v osvětlění na stropě dělala neplechu, tak by mě zajímlo jestli LED v CCM a dalších modulech v palubce je rozumná možnost, nebo jen trable navíc.
Keď som menil panel za ECM, nahradil som komplet žiarovčičky LEDkami, lebo len kým som sa s tým zabával, tak za štyri dni mi odišli tri. Staré žiarovky a tie ich pätice s tým chabučkým drôtom nemajú ani poriadny kontakt na tých kontaktných plochách. LEDky som napájkoval priamo na pomedené plôšky, pretože to už prežije auto. Do série treba dať odpor 1k6 a regulácia jasu funguje bez problémov.Bizon píše:Už to někdo předělával na LED? Funguje pak nějak rozumně regulace? Někde jsem tu četl, že změna žárovek za LED v osvětlění na stropě dělala neplechu, tak by mě zajímlo jestli LED v CCM a dalších modulech v palubce je rozumná možnost, nebo jen trable navíc.
zlatej standart ale asi věc vkusu a názoru 1000 lidi 1000 chutíOno to tak nevadí pokud budou ty auta dělat pro život do deseti let. Tak dejme tomu 20 ledek ve světle každá půl roku a ono to nějak dožije.Laurel píše:O životnosti LED diod bych poněkud pochyboval. Taky si všímáte, kolik aut s LED koncovými světly má ty diody pochcípané? U mě stačí vyměnit žárovka, u tohoto je to na rozebrání celého světla a na pájku
Porovnavat zivotnost vysokosvietivych LED so zivotnostou obycajnej LED s odporom cez 1.000 Ohmov beziacich na znizenom napati v CCM, co je priblizne 8 V je blbost.Laurel píše:O životnosti LED diod bych poněkud pochyboval. Taky si všímáte, kolik aut s LED koncovými světly má ty diody pochcípané? U mě stačí vyměnit žárovka, u tohoto je to na rozebrání celého světla a na pájku
Můžeš prosím pořídit pár fotek nebo ideálně video, jak to vypadá? Docela si s tou myšlenkou pohrávám.IgorS píše:Keď som menil panel za ECM, nahradil som komplet žiarovčičky LEDkami, lebo len kým som sa s tým zabával, tak za štyri dni mi odišli tri. Staré žiarovky a tie ich pätice s tým chabučkým drôtom nemajú ani poriadny kontakt na tých kontaktných plochách. LEDky som napájkoval priamo na pomedené plôšky, pretože to už prežije auto. Do série treba dať odpor 1k6 a regulácia jasu funguje bez problémov.Bizon píše:Už to někdo předělával na LED? Funguje pak nějak rozumně regulace? Někde jsem tu četl, že změna žárovek za LED v osvětlění na stropě dělala neplechu, tak by mě zajímlo jestli LED v CCM a dalších modulech v palubce je rozumná možnost, nebo jen trable navíc.
x 1
Mohl by jsi nahodit nějaké odkazy co jsi tam dal?
x 1Tak jsem objednal tyto LEDky: https://www.aliexpress.com/item/10pcs-T4-2-T4-5050-SMD-LED-Neo-Wedge-Dashboard-Instrument-Cluster-Light-Car-Panel-Gauge/32437100258.html?spm=2114.13010608.0.0.qll3xiraolsa píše:Já jsem nedávno objednal nějaké zelené led z Číny, ale moc si od toho neslibuju.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé