tlačítka obsahují žárovky v patici T3 (základna 8mm) 0,9W
hodnoty naměřené při 14V

Jejich umístění ukazuje další obrázek, pro všechny případy je jejich pozice určena potiskem na plošném spoji i označením na zadním krytu panelu.

http://forums.swedespeed.com/showthread.php?148888-04-Climate-Control-Console-Bulb-ReplacementBizon píše:Už to někdo předělával na LED? Funguje pak nějak rozumně regulace? Někde jsem tu četl, že změna žárovek za LED v osvětlění na stropě dělala neplechu, tak by mě zajímlo jestli LED v CCM a dalších modulech v palubce je rozumná možnost, nebo jen trable navíc.
Keď som menil panel za ECM, nahradil som komplet žiarovčičky LEDkami, lebo len kým som sa s tým zabával, tak za štyri dni mi odišli tri. Staré žiarovky a tie ich pätice s tým chabučkým drôtom nemajú ani poriadny kontakt na tých kontaktných plochách. LEDky som napájkoval priamo na pomedené plôšky, pretože to už prežije auto. Do série treba dať odpor 1k6 a regulácia jasu funguje bez problémov.Bizon píše:Už to někdo předělával na LED? Funguje pak nějak rozumně regulace? Někde jsem tu četl, že změna žárovek za LED v osvětlění na stropě dělala neplechu, tak by mě zajímlo jestli LED v CCM a dalších modulech v palubce je rozumná možnost, nebo jen trable navíc.
Ono to tak nevadí pokud budou ty auta dělat pro život do deseti let. Tak dejme tomu 20 ledek ve světle každá půl roku a ono to nějak dožije.Laurel píše:O životnosti LED diod bych poněkud pochyboval. Taky si všímáte, kolik aut s LED koncovými světly má ty diody pochcípané? U mě stačí vyměnit žárovka, u tohoto je to na rozebrání celého světla a na pájku
Porovnavat zivotnost vysokosvietivych LED so zivotnostou obycajnej LED s odporom cez 1.000 Ohmov beziacich na znizenom napati v CCM, co je priblizne 8 V je blbost.Laurel píše:O životnosti LED diod bych poněkud pochyboval. Taky si všímáte, kolik aut s LED koncovými světly má ty diody pochcípané? U mě stačí vyměnit žárovka, u tohoto je to na rozebrání celého světla a na pájku
Můžeš prosím pořídit pár fotek nebo ideálně video, jak to vypadá? Docela si s tou myšlenkou pohrávám.IgorS píše:Keď som menil panel za ECM, nahradil som komplet žiarovčičky LEDkami, lebo len kým som sa s tým zabával, tak za štyri dni mi odišli tri. Staré žiarovky a tie ich pätice s tým chabučkým drôtom nemajú ani poriadny kontakt na tých kontaktných plochách. LEDky som napájkoval priamo na pomedené plôšky, pretože to už prežije auto. Do série treba dať odpor 1k6 a regulácia jasu funguje bez problémov.Bizon píše:Už to někdo předělával na LED? Funguje pak nějak rozumně regulace? Někde jsem tu četl, že změna žárovek za LED v osvětlění na stropě dělala neplechu, tak by mě zajímlo jestli LED v CCM a dalších modulech v palubce je rozumná možnost, nebo jen trable navíc.
Tak jsem objednal tyto LEDky: https://www.aliexpress.com/item/10pcs-T4-2-T4-5050-SMD-LED-Neo-Wedge-Dashboard-Instrument-Cluster-Light-Car-Panel-Gauge/32437100258.html?spm=2114.13010608.0.0.qll3xiraolsa píše:Já jsem nedávno objednal nějaké zelené led z Číny, ale moc si od toho neslibuju.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé