mám tu hádanku

Problém je, že třeba najíždím na dálnici, jedu na tempomat 50 po městě a nebo prostě jak (kdy se) mu chce spadne auto do nouzáku (motor). Výkon tak neskutečně ubyde, že defakto musím okamžitě zastavit, protože auto defakto nejede.
Stačí zastavit, vypnout motor, nastartovat a vše bez problému, hláška zmizí a jede se dál jako by nic. Auto bez problému jede pak i na plny plyn, agresivní jízdu a bez problému. A pak po cca 200-300 km to rád zopakuje.
Naštěstí mám v OBD bluetooth diagnostiku, takže se hned mohu podívat na problém. Problém je takový, že mi hlásí vždy jinou chybu, ale všecky ohledně plynového pedálu: P0638, P0068, P0221
Ještě bych rád podotkl, že když spadne do toho nouzáku, tak se mi zdá, jako by auto jelo na 3 válce třeba. Motor mi tak zní a chová se tak. Ale třeba se mi to zdá no.
Může za to opravdu pedál a nebo je to třeba jen důsledek něčeho? Mám tam dost dlouho palivový filtr a buh ví, kdo a zda ho kdy kdo měnil. Zdá se mi, že to dělá hlavně, když mám v nádrži cca méně jak 15l. Nebo třeba zda svíčky (nevím kdo je kdy naposledy měnil).
Pokud je to teda pedál, ví někdo, co zkontrolovat, než ho třeba zkusit vyměnit?
Díky moc za pomoc.
Rumlik