Použil jsem na to lepidlo Loctite 401, Activator Loctite 7455 :idea: , brusný papír hrubost 2000 (ale pro začátek by to chtělo hrubší a lak na metalízu.
Světla jsem nejprve vyprostil z auta, trvalo to asi 3 hodiny

Už se to tu probíralo tak zkus hledat.Kubas píše:Zdar všeci,
určitě jste to už někdo řešili - zadní zmatnělé světla + (hlavně to se chci zeptat) rozlámaně ty okrajové lemy...
Díval jsem se na Engliš weby a dokonce jsem našel patlaly co to natírali olivovým olejem... :?
Proto se chci zepta jaký druh nebo ještě lépe značku a typ laku byste doporučili na zatření po broušení světel?
A jak jste "dolepili" ty chybející okraje? prý se to dá celé zalít a zformovat z pryskyřice...
A poslední dotaz lze nějakým než brutáním (po vzoru z Saw) oddělit ten průhledný plast od celé te černé L krabice? Renovuji totiž dva páry světel - moje jsou jakš takž v pohodě a moc do nich neteklo, ale jsou hodně polámáné ty kraje.. a ty druhé mají zevnitř už mech a nějaké řasy tak nevím jak se tam dostat dovnitř abych to celé nerozbil...
Díky za případné odpovědi...![]()
PS: zkusím přes víkend nahodit foto..
Přesně to je ale nejlepší řešení...poslepovat, přebrousit, nalakovat. Pokud jsou světla ještě dobrá jen lehce zmatnělá, tak pak je dobré použít PolytrolKubas píše:jo řešilo a vyřešilo se jen, že to lze zbrousit a nalakovat a že v anglii objevili polytrol to je vše...
No pokud nějaké kousky chybějí, tak potom je to chce určitě dodělat, ale s pryskyřicí nemám žádnou zkušenostKubas píše:OK..a co s tou pryskyřicí? vrtá mi to hlavou protože ty drobné úštěpky jsou už i od minulého majitele některé pryč tak jestli ten okraj zalít a "domodelovat" něčím?
Lakovat po použití Silichromu nebo Tempa není zrovna nejvhodnějšíKubas píše:Zdar, tak horní okraje jsem ještě nedořešil, ale mám pár nových poznatků tak snad nebude vadit když to se hodím :
1. Na těsnění doporočuji studené teploty a nožík na koberce..rozebíral jsem to na dvou autech jedno létě a na mojem teďka a jednoznačně lépe se to dělalo v zimě - silikon byl ztuhlý nepružil a ani tak nelepil jako když bylo venku 30 °C
2. Z mladých modelářských let jsem si vzpoměl, že na doleštění kabinek letadel jsem používal zubní pastu a leštící kotouč na vrtačce -> pastou to bylo dost dobré, ale pak jsem zkusil i tempo a silichrom ikdyž to origo není na plasty můžu jen doporučit - jen opatrně je to celkem agresvní. Nejlepší je to dát na suchý kotouč a leštit a ne patlat to na světlo.. je to lepší než po pastě a leskne se to parádně..ještě musím nalakovat, ale zatím super...
Foto dodám někdy po víkendu..
Nikdy to dokonale neumyješ, plast je pórovitý, uvidíš sám. Pak nahoď foto jak to celé dopadloKubas píše:proč? vzal jsem to ještě pastou a důkladně umyl..
Odstraníš plasty v kufru a zezadu najdeš několik matek na světlech (tam co se mění žárovkydawide píše:Ako sa montuju te zadne svetla dole? pocul som ze su s tym problemi...
Naštěstí jsem měl všechny úlomky, které jsem vlepil nazpět + praskliny jsem zalil lepidlem Loctite. Pak přebrousil a nalakoval....nic není vidět.dawide píše:Otazka este pre LukášM: Ako si opravil to ze si ich mal tak poolamovane zvrchu???
to asi nebude tak jenoduchý... hlavně to sebere čas a dřepět za autem s mokrym šmirglem a drbat světla bych nevydržel dlouho. To už si to hesky hodim na ponk a ty dvě až tři (čtyři, pět) hodiny tomu obětuju.lucki píše:Neda sa to spravit aj na aute?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé