Mam 2 problemy :

1. nie ani tak problem, ale zalezitost - mam 6st automat xc90, prevodovka TF, nabehane 170tis km, olej meneny pri 100tis a pri 160tis), a pri jazde, teda napr. pri brzdeni, pri tom ako dam nohu z plynu atd, sa niekedy (mozno stale, nevsimam si), ozve "tuknutie" kovovejsieho razu (neviem k comu to prirovnat, nie silne, nekope ani nic take...). Docital som sa na zahranicnych forach, ze je to nejaky "neutral control", a prevodovka si sama vyhadzuje do neutralu pri brzdeni alebo neakceleracii, ale otacky motora sa drzia aj vyssie. Je to vraj funkcia ktora ma sertit palivo, ale zivotnosti prevodovky ubera, a da sa aj vypnut pomocou diagnostiky. Vie o tom niekto nieco, je to pravda, da sa to vypnut?

2. problem. Dnes mi najskor rano vyskocila chyba prituskluzu - doporucen servis. Po par nastartovaniach sama zmizla. Docital som sa o tom na tomto fore dost, moze to sposobit blbe cidlo, atd atd atd...ale dnes vecer, pri dojazde do garaze, sa ozvalo "puknutie", neviem ci z motora alebo prevodovky, a vyskocila chyba tusim - "motorovy system dobporucen servis". Zavada sa prejavila tak, ze mi na displeji neukazovalo rychlosti (D, R, N, P), len ciarku. Dalej na "D" sa volvo nehybalo vpred, len ked som pridal plyn. Po vypnuti motora nesiel nastartovat na "brnk", ale musel sa dlhsie tocit. Volvo (motory 3.2 a 4.4 ma vraj system, ze staci len otocit na setinku klucom, a motor sa bude tocit sam kym nenaskoci - toto nefungovalo). Po par vypnutiach motora a natoceni chyba zmizla a nasledne som si siel zajazdit - vsetko bolo myslim ze OK.
Ma niekto skusenosti s tym, co to moze byt? Blbne prevodovka? Mozu tieto dve veci popisane vyssie spolu suvisiet?
Dakujem