Mam taku hadanku, ktoru mi pripravila moja S80ka (1999 2.5 TDI). Ak idem rychlostou nad cca 60-70km/h, pocujem od motora take hvizdanie - uiiii. Samotny zvuk nie je velmi vysoky; nie je ti piskanie, skor take hlbsie hvizdanie.
- suvisi to s rychlostou; cim rychlejsie, tym vyssie a hlasnejsie hvizdanie, ale celkovo to nie je velmi hlucne - napr. manzelka si bez upozornenia nic nevsimla
- nesuvisi to s otackami; ak stlacim spojku a pridam plyn, stale to hvizda rovnako
- nesuvisi to s brzdenim; ci uz brzdim alebo nie, hvizda to rovnako (pri spomalovani samozrejme hvizda tichsie a hlbsie, ale to je v dosledku zmeny rychlosti)
- nesuvisi to ani s natocenim volantu; stale to hvizda rovnako
- nesuvisi to s pneumatikami; zacalo mi to robit este pred cca mesiacom na zimnych pneu, pokracuje teraz na letnych
- aj ked stlacim spojku napr. v 70km/h, stale to hvizda rovnako
- diagnostika u p. Mackovica v BA nic zaujimave neukazala; asi ide o nejaku mechanicku chybu
- od motora nepocut nic nezvycajne, ak stojim nad otvorenou kapotou...
Co by to tak mohlo byt? Turbo zrejme nie, kedze to by malo mat priamy suvis s otackami, ak sa nemylim (ale opravte ma). Pri rychlostiach nad 100-110km/h uz toto hvizdanie nie je pocut kvoli aerodynamickemu hluku, pneumatikam, atd.
Dakujem za tipy