Stále jsme řešili zda nové jako minule a mít klid na 5 let (u Hyundai či Renault) nebo zda něco lepšího ojetého. Z nových aut padla volba na Hyundai ix35, Škodu Octavii III, Renault Fluence, z ojetých pak na Audi A6, BMW 5, Volvo S80. Prvně jsme zkusili nová auta a zapůjčili si zdarma na otestování na víkend iX35 a O3 u Renaulda nám nevyšli vstříc a nabídli zapůjčení max na testovací jízdu s prodejcem. Následně jsme prošli ojetiny. Podmínku byla serviska, čitelná historie, původ ČR. U nových aut- ix35 trošku zklamání z jízdních vlastností (motor 1,6 GDI slabší na tak velké auto a spotřeba vyšší ) s jinými Hyundai naprostá spokojenost (Santa Fe, i30, Accent). O3 super, ale s nějakou výbavou a motorem nám přišla už drahá. Renault se zamítl z důvodu nezapůjčení na víkend a 10 km kolečko nám moc neřeklo.
Z ojetin pěkná A6 3.0 TDI 2007 4x4, BMW 535d 2006, Volvo S80 Executive 2009, AWD. Nakonec jsme tedy řešili ojetiny, protože přítelkyně chtěla taky někdy jet případně druhým autem a na Prahu chce automat. Z toho tria, které se nám líbilo - BMW nejlepší motor 200 kW u Audi vzhled a netknutý interiér i exteriér (panička hýčkala), bohužel základní výbava, u S80 nás zaujala výbava, vzhled a že je po velkém servisu, rozvody atd. Nebudu protahovat už jsme 14 dní majitelé S80, tak snad bude dobře sloužit.
Zkušenosti za prvních 14 dní a ujetých cca 4000 km
po koupi jsme vyrazili na služebku do Salzburku - S80. Nadšení z jízdy bylo velké. Tiché, pohodlné, adaptibilní tempomat, masážní odvětrávaná sedadla, hlídání jízdních pruhů, aut v mrtvém úhlu, prostě bomba. Felicie ani Š105 nic takového neměli

Závady:
- Zadní tlumič dosloužívá, zjištěno před prodejem na diagnostice - smluvně dohodnutá oprava výměnou v autorizáku, bohužel je tam FOUR-C takže tlumič jen originál za 17500/ks bez práce, což je docela hukot do budoucna
- Prasklá žárovka v obrisovce W5W, chystám se na výměnu stalo se mi po týdnu
- Dosloužil akumulátor, psalo to vybitý akumulátor, jezdilo to, pak jsem si pustil rádio bez nastartovaného motoru

Zbytek ukáže budoucnost, tak snad bude vše ok. Mám z Volva radost a cítím posun proti dřívějším vozům