Rozsvěcení xenonů

Kulaté velké předokolky/AWD
  • Autor
  • Zpráva
st39.6
Vůz: S80 D5

Rozsvěcení xenonů

Příspěvek od st39.6 »

Každý ráno, když vidim v garáži při rozsvěcení světel na protější stěně jejich intenzitu (vzestup, pokles a zase vzestup), mi to vrtá hlavou: Mám xenony a když je rozsvítim, nejdřív se na zlomek vteřiny rozsvítěj na plnou palbu, pak se intenzita sníží a až potom začne světelnej proud postupně zesilovat (předpokládám, že žhavením).

Xenonovejm světlům rozumim jak koza petrželi, ale neměly by se rozsvěcet až tou "druhou fází", tj. pozvolna? Přijde mi, že ta počáteční "bomba" je špatně. Jestli třeba auto nepošle do světel moc velkou štávy, nebo tak něco. Nebo se tak rozsvěcej normálně? Bojim se, abych je za pár tejdnů neodpálil ...

Honza
Člen VK
Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená

Rozsvěcení xenonů

Příspěvek od Honza »

st39.6 píše:Každý ráno, když vidim v garáži při rozsvěcení světel na protější stěně jejich intenzitu (vzestup, pokles a zase vzestup), mi to vrtá hlavou: Mám xenony a když je rozsvítim, nejdřív se na zlomek vteřiny rozsvítěj na plnou palbu, pak se intenzita sníží a až potom začne světelnej proud postupně zesilovat (předpokládám, že žhavením).

Xenonovejm světlům rozumim jak koza petrželi, ale neměly by se rozsvěcet až tou "druhou fází", tj. pozvolna? Přijde mi, že ta počáteční "bomba" je špatně. Jestli třeba auto nepošle do světel moc velkou štávy, nebo tak něco. Nebo se tak rozsvěcej normálně? Bojim se, abych je za pár tejdnů neodpálil ...
Plnej záblesk při startu dělaji všechny výbojky, je to nozmální jev, Když rozsvítíš doma zářivku tak taky naskočí napřed naplno a pak se ustálí. Všechna jednou odejde.

st39.6
Vůz: S80 D5

Rozsvěcení xenonů

Příspěvek od st39.6 »

ok, diky. ja doma zarivky nemam :D, takze to jsem nevedel ;)

Zpět na „S60, V / XC70 II (-07), S80 (-06), XC90“