Každý ráno, když vidim v garáži při rozsvěcení světel na protější stěně jejich intenzitu (vzestup, pokles a zase vzestup), mi to vrtá hlavou: Mám xenony a když je rozsvítim, nejdřív se na zlomek vteřiny rozsvítěj na plnou palbu, pak se intenzita sníží a až potom začne světelnej proud postupně zesilovat (předpokládám, že žhavením).
Xenonovejm světlům rozumim jak koza petrželi, ale neměly by se rozsvěcet až tou "druhou fází", tj. pozvolna? Přijde mi, že ta počáteční "bomba" je špatně. Jestli třeba auto nepošle do světel moc velkou štávy, nebo tak něco. Nebo se tak rozsvěcej normálně? Bojim se, abych je za pár tejdnů neodpálil ...
Rozsvěcení xenonů
- Autor
- Zpráva
-
- Vůz: S80 D5
Rozsvěcení xenonů
Ford Mondeo II Ghia (2.0, 96kw, 1999) - Gone, baby, gone
-
- Člen VK
- Vůz: V70 D5, 03, man, lah. zelená
Rozsvěcení xenonů
Plnej záblesk při startu dělaji všechny výbojky, je to nozmální jev, Když rozsvítíš doma zářivku tak taky naskočí napřed naplno a pak se ustálí. Všechna jednou odejde.st39.6 píše:Každý ráno, když vidim v garáži při rozsvěcení světel na protější stěně jejich intenzitu (vzestup, pokles a zase vzestup), mi to vrtá hlavou: Mám xenony a když je rozsvítim, nejdřív se na zlomek vteřiny rozsvítěj na plnou palbu, pak se intenzita sníží a až potom začne světelnej proud postupně zesilovat (předpokládám, že žhavením).
Xenonovejm světlům rozumim jak koza petrželi, ale neměly by se rozsvěcet až tou "druhou fází", tj. pozvolna? Přijde mi, že ta počáteční "bomba" je špatně. Jestli třeba auto nepošle do světel moc velkou štávy, nebo tak něco. Nebo se tak rozsvěcej normálně? Bojim se, abych je za pár tejdnů neodpálil ...
- Vůz: S80 D5
Rozsvěcení xenonů
ok, diky. ja doma zarivky nemam
, takze to jsem nevedel 

Ford Mondeo II Ghia (2.0, 96kw, 1999) - Gone, baby, gone