V70 I zpětné zrcátko

První generace velkých předokolek
  • Autor
  • Zpráva
chalys
Vůz: V70 I 2,5tdi

V70 I zpětné zrcátko

Příspěvek od chalys »

Čaute,

zkoušel jsem to tady hledat, ale nic jsem nenašel. Ženě se podařilo při couvání vycvaknout ze zpětného zrcátka takový ten nenalakovaný plast kolem sklíčka. Drží tam tak na půl, jenomže už nejde ani tam ani ven. Jak to mám rozebrat, aniž bych něco ulomil. díky za rady.

dali
Vůz: ---

V70 I zpětné zrcátko

Příspěvek od dali »

Je třeba vyndat nejdřív sklíčko, dělal bych to ale v teple, protože je uchycený pomocí plastových paciček se západkou a při současných teplotách hrozí že je ulomíš. Jakmile vyndáš sklíčko už to uvidíš co s tím.

chalys

V70 I zpětné zrcátko

Příspěvek od chalys »

a je na to nějaký speciální způsob? Kde zmáčknout kde potáhnout, abych to ne nezlamal.

Jinak dík za radu

dali
Vůz: ---

V70 I zpětné zrcátko

Příspěvek od dali »

Je to už nějaká doba co jsem se v tom hrabal. V chytrý knížce (haynes) píšou vrazit prsty za (pod) hranu sklíčka nejblíž ke dveřím, zapáčit a vycvaknout. Abys byl schopnej tam prsty dostat, tak sklíčko nejdřív buď ovládáním, nebo jen máčknutím na něj nastav do příslušný polohy. Ten černej plast je podle fotek v manuálu chycenej čtyřma šroubkama ke kostře zrcátka, takže pokud plandá, pak budeš asi muset lepit, pájkou tavit/svářet nebo měnit.

chalys

V70 I zpětné zrcátko

Příspěvek od chalys »

Tak dnes odpoledne spraveno. Byly ulomený plast u dvou šroubku, vteřinové lepidlo to jistilo. A zjistil jsem proč se mi nevyhřívalo zrcátko, byl vypadlý jeden kontakt. Takže vše v pořádku. Dík za pomoc

Zpět na „850, S / V70 (-00), C70“