Už delší dobu jsem pozoroval, že mi někde asi utíká tlak ve vedení vzduchu - turbo natlačilo max do konce bílého pole ukazatele (předtím tak 1mm za), takže jsem vyměnil všechny hadice za silikonový (vedení vzduchu i ovládání wastegate) a dosáhl jsem jen toho že to teď tlačí jen do cca 3/4 pole budíku...
všechny spoje hadic jsem zkontroloval s mýdlovou vodou, zkusil wategate - chodí dobře a vyčistil MAF
jediná indície je slyšet takové syčení/pískání (tedy asi únik) - /můžu případně natočit/ při přidání plynu někde v okolí škrtící klapky, po čem tedy ještě jít ?
Naposledy upravil(a) peter cz dne 17 dub 2013 20:24, celkem upraveno 3 x.
Měl jsem 850T5 166kW, turbo tlačilo velmi dobře, ale také jen do 3/4 budíku. Myslím, že je tam z fabriky nachystaná rezerva na zvyšování plnícího tlaku
nedela ti "ts ts ts ts ts " ked tlakujes a preradis - ako pri otvorenom BOv ? V tom pripade by to bola derava cbv membrana pri turbe, riesili sme to tu s Gustom.
mam automat tak to nemusí být tak znát, jako odfouknutí při ubrání plynu slyšet je, ale ne přerušovaný
no kouknu na ní a uvidim, ale spíš právě tipuju že bude někde něco nedotaženýho nebo tak, protože to dělá od doby co se dělala hlava (což jsem nezjistil hned, protože sem ho cca 4000km potom šetřil)...
Tak mě napadlo, záslepky a hadičky okolo škrtící klapky máš nasazený všechny? Hlavně těch záslepek je tam celkem dost. Další možnost je děravej mezichladič...
Ještě k těm silikonovým hadičkám co se kupujou v dieselpoweru...jsou k ničemu, protože jsou moc měkký. Přecházím na palivový hadičky co koupíš třeba v agrozetu. Třeba na funkci blow off ventilu je krásně slyšet změna k lepšímu. Se silikonovou hadičkou dělal při menších tlacích "krocana" teď odfukuje tak jak má.....to samý ovládání wastegatu, pružností toho silikonu si tam uděláš prodlevu.
Taky jsem prvně nadšeně měnil za krásný modrý hadičky, ale došel jsem k tomuhle...tak třeba to někomu do budoucna poslouží, aby za ně nevyhazoval....
Záslepky okolo škrtící klapky tam jsou všechny
CBV je taky v pořádku
ještě jsem dal nový spony i na vojnoběžnej ventil a pořád nic,
jen teď lehká změna že se rafička dostane tak 1mm před konec a pak pomalu klesne tak o 5mm
ještě zkusim ten chladič až seženu nějaký záslepky na hadice... nemůže být ještě třeba špatnej BCS (co kdybych místo něj zkusil zapojit MBC ?) ?
Řešil jsem něco podobnýho, zaslepil jsem IC-čko, natlakoval, a zjistil jsem, že IC má vespod díru o průměru cca. 2mm. Tak jsem volal lakiovi, vím že se mu doma válí jeden intercooler, ať se koukne,jestli tam má taky díru. A taky že jo, díra tam je. Tak jestli můžete někdo skouknout ten svůj cooler, dejte vědět, jestli tam tu díru máte, nebo ne. Má být na spodním plastu vpravo ve směru jízdy. Je nutné sundat plast za předním nárazníkem.
Teď mě napadá: nemůžeš mít přicpaný-málo průchodný výfuk? Tohle jsem měl na 940 Turbo, a taky to syčelo(u spojů jednotlivých dílů výfuku) a netlačilo tolik jak předtím. Měl jsem ucpaný poslední tlumič. Prostě ta perforovaná trubka zhnila, a vata to ucpala. Já si to taky skouknu na T5-ce.
No nevím, to bych ten tlumič asi musel sundat co ? v týdnu ještě zajedu na diagnostiku, tak je zkusim ukacat jestli by mi to šoupli na svedák
ale dneska jsem ještě zkusil zapojit mbc místo standardního bcs a s volně průchozím to tlačilo tak do poloviny budíku, je to správně ? když jsem ho pak přitáhnul o tři otáčky (na víc testování už nebyl čas) tak to tlačilo až do konce pole a tlak neklesal, tak že by byla chyba tu ? zajímavý je že nebylo tolik slyšet turbo jak s bcs...
peter cz píše:ale dneska jsem ještě zkusil zapojit mbc místo standardního bcs a s volně průchozím to tlačilo tak do poloviny budíku, je to správně ?
Je to správně. Když máš MBC na MIN boost (úplně utaženej) tak na budíku vidíš otvírací tlak aktuátoru wastegatu, což je těch cca 0,5 baru (půlka bílýho pole).
BCS se může unavit. Já dával novej preventivně při výměně turba. Opatrně s tím přidáváním tlaku u standartních ojnic... ale zase 15G by je asi ohnout nemělo.
btw je možný že by kvuli tomu vylezla spotřeba ? poslední dobou se pořád nějak drží kolem 14.5l a jiný roky jsem takle v létě jezdil tak o 1,5-2l míň...
dali píše:Ještě k těm silikonovým hadičkám co se kupujou v dieselpoweru...jsou k ničemu, protože jsou moc měkký.
Ja bych je uplne nezatracoval, oby mozna stacilo pouzivat ty s textilnim opletem, dela je treba Mishimoto, znacej je jako "textile reinforced", a nebo pouzivat ty tlustostenny. Ted je mam doma a tvarej se dost pevne...