Řeknete si, blbost .... a taky že jo, ale taky trochu výzva, no ne?

Kdybys ještě měl mustr na to kolečko, soustruh, materiál, čas a chuť, šacuju že je tady spousta lidí, co maj vylámaný ty zuby. Já bych osobně vzal tři. Sice mám vylámaný jen jedno u V70, co jsem právě koupil, ale je otázkou času, kdy se to posere i u dalších dvou - S80 a XC90(mechanika je určitě stejná). Tak kdyby se ti chtělo, dej vědět. cenu respektuju.padus1 píše: 08 úno 2012 19:34 Pár let se mi nezamykalo víčko nádrže. Nyní v souvislosti s jinou úpravou v zavazadlovém prostoru došlo na kontrolu čím že to je. Důvod se našel brzo. Po rozebrání převodovky se objevilo jedno ozubené kolo s chybějícími zuby. Sehnat samotné kolečko se ukázalo jako nereálné. Náhodně se objevila nabídka na koupi převodovky z bouračky za 300 + doprava. Docela dobrá cena na to, že jinak se na vrakovištích převodovka prodává za cca 800. Jaká je cena nového dílu nevím. Protože jsem měl ale ještě před objevením nabídky za 300 rozjednánu opravu kolečka nakonec jsem zvolil tuto kutilskou cestu. Ozubení je vyrobené nové z mosazi v podobě prstýnku s malým osazením a s větší šířkou ozubení. Plastový díl s kolečkem je upnut do obyčejné stojanové vrtačky a ozubení je "odsoustruženo" na průměr cca 19,5mm což je zároveň vnitřní otvor v novém ozubení. Povrch plastu je škrábáním zdrsněn a mosazný prstýnek je přilepen dvousložkovým lepidlem (klasika epoxy 1200). Nakonec je převodovka zase sestavena, ozub. kola lehce namazána vazelínou.
Řeknete si, blbost .... a taky že jo, ale taky trochu výzva, no ne?![]()
Uživatelé procházející toto fórum: karelvolvo