To mi připomíná, jak sestřenka mojí ženy vyprávěla, že šla jednou kolem základky ve Cvikově a pod schodama seděli na zábradlí dva cigoši, tak 12-13let, a jeden povídal druhýmu: ne ty vole, já bych šu..l ségru, ale von jí šu.á fotr a ten by mi rozbil držku.Mirabilia píše:...černý, opravdu černý humor
Ve Cvikově bych tomu i věřilČahoun píše:To mi připomíná, jak sestřenka mojí ženy vyprávěla, že šla jednou kolem základky ve Cvikově a pod schodama seděli na zábradlí dva cigoši, tak 12-13let, a jeden povídal druhýmu: ne ty vole, já bych šu..l ségru, ale von jí šu.á fotr a ten by mi rozbil držku.Mirabilia píše:...černý, opravdu černý humor
Přesně tak! Minulý týden jsem jel na Žižkov a Krndu bych zpovýkal tak, že by na to dlouho nezapomněla!!jancho píše:Krnda, nooo. Ale jsme zpovykaní.
No jo, jenže malý děti takovýhle úvahy nejsou samy od sebe schopný, ty řeči "támhleten má vejkej nos, hnusnou bradavici, šišlá, neumí počítat" musí nejdřív někde slyšet, než podle stejnýho metru začnou hodnotit lidi kolem sebe. Nejsme všichni blonďatý, modrooký a inteligentní, akorát už od školky se snažíme tvářit, že to tak je.Urvanej píše:tohle mě ale vůbec nepobavilo, protože mam děti čerstvě školou povinné a vim, jak umí bejt děti zlý a krutý třeba jen kvůli tomu, že má někdo velkou pihu apod. Nepřeju to těm postiženejm, který budou terčem posměchu a teroru... to je tak, když je u koryta člověk teoretik, co nemá děti.
Souhlasím s ředitelkou naší MŠ - Děti nejsou nic než zrcadlo svých rodičů. A s tím souhlasímStepanB píše:No jo, jenže malý děti takovýhle úvahy nejsou samy od sebe schopný, ty řeči "támhleten má vejkej nos, hnusnou bradavici, šišlá, neumí počítat" musí nejdřív někde slyšet, než podle stejnýho metru začnou hodnotit lidi kolem sebe. Nejsme všichni blonďatý, modrooký a inteligentní, akorát už od školky se snažíme tvářit, že to tak je.Urvanej píše:tohle mě ale vůbec nepobavilo, protože mam děti čerstvě školou povinné a vim, jak umí bejt děti zlý a krutý třeba jen kvůli tomu, že má někdo velkou pihu apod. Nepřeju to těm postiženejm, který budou terčem posměchu a teroru... to je tak, když je u koryta člověk teoretik, co nemá děti.
Ono to není tak jednoznačný, vlastní zkušenost: MŠ a 2 třídy, do jedný chodí postižený dítě... všechny děti se hned naučili, jak se chovat, i ten největší grázl dokázal být ohleduplný, a i po nějakých 5ti letech to všichni pořád umí, a když se potkají tak prostě ví. V druhý třídě to neuměli, protože prostě nepotkali...a jeden grázl si vyzkoušel, že za odstrčení se slovy "uhni kriple" najednou třepotal nožičkama metr vysoko a na prdeli měl otisk dlaně, a nepomohla mu ani afektovaná ječící slepice vedle něj, která z něj odmalička vychovávala "silnou osobnost" - holt když chce využívat práva silnějšího, musí umět přijmout i důsledky tohoto práva. Takže ano, nějaké zákony nutící k inkluzi jsou špatně, ale vlastní přítomnost ZP ve třídě rozhodně do života hodně dá.Urvanej píše:Tom33: tohle mě ale vůbec nepobavilo, protože mam děti čerstvě školou povinné a vim, jak umí bejt děti zlý a krutý třeba jen kvůli tomu, že má někdo velkou pihu apod. Nepřeju to těm postiženejm, který budou terčem posměchu a teroru... to je tak, když je u koryta člověk teoretik, co nemá děti. Pro některý profese by vlastní děti měla bejt povinnost i kdyby to nějakej sluníčkář bral jako diškriminaci.
Uživatelé procházející toto fórum: t613/3