uups, tak stále mi to nedává smysl. Hodím všechny pytlíky současně na váhu. Zjistím, že je váha větší, než by měla být. V tu chvíli ale už nemohu nic vážit. Jak tedy dedukuji, že je fake pytel č. X či Y? Já přeci nevím, o kolik víc váží fake kus, jestli rozdíl správné váhy vůči navážené mi hodil jeden fake kamínek, 2, nebo 5 kusů. To mi nějak nedává smysl.
já osobně bych se vykadil na automatickou váhu a udělal si pákovou a zvážil na pákové
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47 "GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
Haben, Pinďa: viz Warcz, to funguje jen pokud je rozdíl ve váze 1 a váha kousku 5, obecně to není použitelné.
Žárovky: zavolám manželku a budeme na sebe řvát?
Lachtan: Tohle neni na barvoslepost, ale jmenuje se to barvocit. A hrozně mě překvapilo, kolik lidí podobný obrázky nepřečte. Dělaji se různý kombinace barev a už od mala se na to děti testujou. Nějakou chybu udělá snad víc jak 10% lidí :shocked:
Vapik máš recht, jsem to popletl... Jarda nám určitě ještě doplní zadání
Urvanej píše:Haben, Pinďa: viz Warcz, to funguje jen pokud je rozdíl ve váze 1 a váha kousku 5, obecně to není použitelné.
Žárovky: zavolám manželku a budeme na sebe řvát?
Tak tim se to vysvetluje. V tom pripade ale tento udaj neni uveden v zadani. Nemohu si neco myslet a dle toho kalkulovat. Musim ctit zadani
_________________ Chuanita944, B230FB , MY92, M47 "GALERIE" bylo: Andreas C30 2,4i 125 kw MY08 Summum MT|V70 II D5 AWD MY05 MT, chip 149 kw, EGR OFF|V70 II 2,4 D 120 kw, MY04 AT|V70 I 2,5 D 103 kw, MY00 MT, KAT OFF, EGR OFF
7 míčové hry
4 plavání
3 nějaký jiný sportovní kroužek
14 jiný nesportovní kroužek
Trochu mě ale znepokojuje 3. část věty a "ze všech žáků"...
Podle mého tam chybí napsané, že i ta 1/4 je počítána ze všech žáků a pro lepší představu by bylo vhodnější, kdyby součet žáků navštěvující sportovní kroužky odpovídal té 1/2 z celkového počtu žáků...
Takhle se mi synátor zasekl na tom, že tohle přeci není 1/2 a já mu musel dát za pravdu...
Tak jo skleróza se na mojí Columbovské hádance podepsala...
V epizodě "Případ vysokého IQ" to řeší v cca 57. minutě
Musel jsem si dát tu práci, najít a přehrát.
Pravé zlato má jeden kousek jednu libru, falešné 1,1 libry.
Třeba ty zlatý byly dutý.
Přiznávám, že jsem zadání už znovu nestudoval a to svoje vytvořil odhadem, ve snaze naznačit, že jinak než vážením se to nedá rozeznat. Kdyby falešný zlato mělo jinou velikost, barvu atd, nebylo by třeba řešit vážení, vážení.
Vidíte, i tvůrci té hádanky se felili. Stačilo, aby falešný naopak bylo lehčí o 10, či 20%...
pánové, nechcete si založit téma "matematické hádanky"?
vůbec mi totiž nepřijde vtipné, že jako absolvent matematické třídy (na základce) nic z těch šíleností nedokážu vypočítat a pak bych se aspoň tomu novému tématu dokázal vyhýbat
50kg/m, 9,5Kč/kg => na nádraží chybí 11,5m kolejnic.
Počítal jsem to jen proto, že mi to fakt reálně zajímalo, a dost mi překvapilo, že chybí jen tak málo