Hoj, tak vyreseno! Predem dekuju Lukas60 za ochotne nafoceni. Nicmene slahoun od desinfekcniho spray-e jsem touto rourou dostal jen do pulky a protoze ma cca 50cm, bylo evidentni, ze se tudy k vyparniku nedostanu. (a stejne mi to prijde divny, protoze u benzinky mam louzicku vzdy vic do stredu auta - jakoby pod klimapanelem..)
Cili postup je nasledujici: Stejne, jako se odmontovava deklik pod kaslikem spolujezdce, kdyz se meni kabinovy filtr (coz byl take duvod proc jsem chtel desinfikovat vyparnik, protoze jsem koupil novy filtr s Aktivnum uhlim - se kterym nemam zkusenosti, tak jsem zvedavy..)
Odmontuje se deklik u pedalu. Tam je krasne videt odtok vyparniku klimatice - zvyraznen cervene. A radiator klimy je oznacen oranzove.
Vyparnik.JPG
Z fotky je teda patrne, ze vyparnik je tedy velice blizko a tak vytrikani desinfekci bude nejen snadne, ale i ucinne. Pro doplneni na dotaz.. Ty male spreje, co se daji koupit v supermarketu, ci "mototechne"

Ktere funguji tak, ze s pustenou klimatizaci a uzavrenym vnitrnim okruhem nechate vystrikat se do interieru a vnitrni okruh si ji sam nasaje a protahne trubkama, vyparnikem a filtrem... Nevim, zkousel jsem je a podle me je to takove ovoneni, ktere je ucinne tak na par dni a rozhodne tyto spreje nejsou klasifikovane jako desinfekcni. O tom, ze se aerosol dostane poradne do vyparniku a neulpi na filtru osobne pochybuji..
Nicmene ano, po pouziti mi klima hezky vonela.
Pro tentokrat, protoze se jednalo o vymenu filtru s jiz zminenym aktivnim uhlim za bratru 1333.- Kcs.. Jsem se rozhodl i pro desinfekci vyparniku a to prostredkem od fy.Wurth - "Desinfekcni spray na klimatizace" za 320.- Kc a dle vyrobce je na dve pouziti, takze investice na jednu letni sezonu (pouzit na jare a po lete..) Mimochodem udajne tento spray pouziva i VOLVO servis, kdyz si tam nechate odborne vycistit klimu.
IMG_0385.jpg
Sorry za dlouhy komentar, ale prolezl jsem kvuli tomu i MathewVolvo forum a ani tam takto konretni reseni neni popsane.
Diky za ochotu a pripadne dotazy rad zodpovim.
Janek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.