chystám se co nejdřív pořídit V70. Původně jsem počítal s investicí 150-200 tKč, ale nakonec se musím vejít do výrazně nižší částky, tak hledám V70I. Rád bych se zeptal na pár věcí:
1) Dnes jsem vyzkoušel dvě benzínové V70-ky, jednu starší generaci 125kW a jednu novější 147kW, obě r.v. 2000 a automaty. U obou aut mě zarazilo, že při rozjezdu bylo cítit vibrace ve volantu, jako by motor jel nepravidelně, nebo nějak dřel... Jen v nízkých otáčkách, pak už to bylo OK. U obou aut úplně stejné vibrace, jen u staršího trochu víc. Slyšet není nic zvláštního. Vím, že se to blbě odhaduje jen z mého popisu, ale musím se zeptat - třeba je odpověď jasná a jde o nějaký běžný problém... Nevíte?
2) Našel jsem ještě jedno zajímavé auto v Brně, o 2 roky starší, ale s 2,5 TDI, což je určitě zajímavá motorizace. Hrozí u 2,5 TDI z roku 1998 potenciálně o moc víc problémů než u 2,4 125kW z roku 2000? Diesel by se mi líbil kvůli krouťáku a nakonec i spotřebě, ale trochu se ho bojím...
Je to tento vůz: http://www.cars.cz/xchanger/autobazar/inzerce/osobni-auto/Volvo/V70-2.5-TD-aut.-Kombi-1258178777071524.html. Neznáte ho někdo, nebyl jste se na něj někdo mrknout? Nebo nebudete mít někdo cestu kolem? Mám to tam z Ml. Boleslavi trochu z ruky jet se tam jentak podívat...
3) Ještě auto nemám, ale už sháním blbosti

Díky za trpělivost, odpovědi či pomoc.
A ještě jeden dojem, o který se musím podělit - chtěl jsem původně novější generaci 70-ky, líbí se mi přístrojovka i zadní lampy... ale když jsem stál u první generace a i když jsem seděl uvnitř - to auto má takový charisma, že se mi snad nakonec líbí ta starší víc