po čtyřech hodinách chci jet za martinem tak otočím klíčkem a jen točí startér ale nenaskočí

Co pojistky?Indukčka.PeS píše:Ahoj všichni, nebudu zakládat nové téma, ať se pak snáze dohledává co kontrolovat při nestartující 850, pokud se na to u nás přijde. Tedy:
u našeho aktuálního vozu (zel. 850 T5 se sekvenčním plynem BRC) se nedaří nastartovat. Auto jezdilo v pohodě, minulý týden sem tam svítíla lambda ale pak dala zase pokoj. O víkendu výměna kol, zima už je i u nás a dovezu to v pohodě domů. V terý přijdu, motor točí ale nic. Vyložit narvané auto, poslech čerpadla, vrčí. Jiskra nikde.
Tak postupně výměna zapalovací cívky, sensoru na klikovce, sensoru na vačce, stále žádná změna, motor točí, ale nemá ani snahu naskočit.
Napadá vás čím by to mohlo být? Benzínu je v nádrži cca 40 litrů, nikdy to nebylo na suchu, LPG tam také ještě je (ale stejně to řídící jednota LPG startuje vždy na benzín a na LPG přepíná až podle teploty). Automechanik to ještě zkusí přes ODBII, ale težko říct zda si s neoriginálem to auto popovídá (původní byl ODBI a to ani neměl, až večer mě napadlo, že by tenhle 96 model už o sobě mohl něco napráskat). Rozdělovač byl dole, vypadá v pořádku kabely podobně.
Svíčky jsou ok, trošku mě mate, že i po delších pokusech byly suché (4 z 5, na poslední kolem které vede sání nemám dost dlouhý nástavec pro ráčnu).
Máte nějakou radu co ještě zkusit? Kromě odvozu do šrotu...
Díky moc.
Pojistky komplet premerene, vsechny OK.martinopel píše:Co pojistky?Indukčka.PeS píše:Ahoj všichni, nebudu zakládat nové téma, ať se pak snáze dohledává co kontrolovat při nestartující 850, pokud se na to u nás přijde. Tedy:
u našeho aktuálního vozu (zel. 850 T5 se sekvenčním plynem BRC) se nedaří nastartovat. Auto jezdilo v pohodě, minulý týden sem tam svítíla lambda ale pak dala zase pokoj. O víkendu výměna kol, zima už je i u nás a dovezu to v pohodě domů. V terý přijdu, motor točí ale nic. Vyložit narvané auto, poslech čerpadla, vrčí. Jiskra nikde.
Tak postupně výměna zapalovací cívky, sensoru na klikovce, sensoru na vačce, stále žádná změna, motor točí, ale nemá ani snahu naskočit.
Napadá vás čím by to mohlo být? Benzínu je v nádrži cca 40 litrů, nikdy to nebylo na suchu, LPG tam také ještě je (ale stejně to řídící jednota LPG startuje vždy na benzín a na LPG přepíná až podle teploty). Automechanik to ještě zkusí přes ODBII, ale težko říct zda si s neoriginálem to auto popovídá (původní byl ODBI a to ani neměl, až večer mě napadlo, že by tenhle 96 model už o sobě mohl něco napráskat). Rozdělovač byl dole, vypadá v pořádku kabely podobně.
Svíčky jsou ok, trošku mě mate, že i po delších pokusech byly suché (4 z 5, na poslední kolem které vede sání nemám dost dlouhý nástavec pro ráčnu).
Máte nějakou radu co ještě zkusit? Kromě odvozu do šrotu...
Díky moc.
U Volva to dělá jednotka SRS když přejde do crash modu.safy píše:Jak je u Volva vyřešeno odpojení motoru v případě havárie?U Renaulta mám protinárazové čidlo.Je to tlačítko s gumovou krytkou,odpojí okruh zapalování.
Ze by presla do tohoto modu behem jizdy po vesnici bez jedineho necekane prudke zmeny, narazu nebo byt tuknuti? Auto jsem zaparkoval, chcipnul klickem a zamknul...Ykka píše:U Volva to dělá jednotka SRS když přejde do crash modu.safy píše:Jak je u Volva vyřešeno odpojení motoru v případě havárie?U Renaulta mám protinárazové čidlo.Je to tlačítko s gumovou krytkou,odpojí okruh zapalování.
Klicek mi udelali na pockani jen vybrusem, nerikali nic o cteni kodu apod, takze tam imho zadny originalni imobilizer nemam. To ze tam dali talijani GT14 je jina, ale to jsem snad jiz vyradil (prestrizene kabely centralu a startovani ze starteru), premosteno ale presto to jiskru neda.Fíla píše:Někdy loni jsem přijel do práce, auto chcípnul klíčkem, zamknul a z práce už auto jelo na podválu do servisu, protože jsem nenastartoval. Motor točil, pak i naskočil, ale ani ne po vteřině zhasnul.
Diagnóza - imobilizér, konkrétně do věčných lovišť odešel ten kroužek kolem spínačky.
Jak píšeš, v klíčku imobilizér opravdu není, ale je tam nahraný kód, který právě čte ten kroužek. A pozor, v servisu mi na otázku, zda je možné ten imo... vyřadit, protože ho nepotřebuju, bylo řečeno, že to nejde, nejde to ani nouzově přemostit...
no, měl jsem ten dojem, že 850ky se bez imobilizéru ani nedělali...PeS píše:
Klicek mi udelali na pockani jen vybrusem, nerikali nic o cteni kodu apod, takze tam imho zadny originalni imobilizer nemam. To ze tam dali talijani GT14 je jina, ale to jsem snad jiz vyradil (prestrizene kabely centralu a startovani ze starteru), premosteno ale presto to jiskru neda.
Auto ani nenaskoci, ani nema snahu...
Vyborne, diky za info, zkusim to zjistit. Ale trosku se bojim, ze to tam neni, neb by mi asi neudelali klicek na pockani v "obycejnem" FAB servisu...a oba klicky fungovaly naprosto spolehlive a stejne, zadne dalkove ovladani (krome aftermarketu od GT alarm).Ykka píše:Jestli je tam immobilizér od výroby se pozná podle osazení relé na pozicích 210 a 211, případně lze vyřadit podle obrázku.
Uživatelé procházející toto fórum: bajt, Google [Bot]