deanoli :

Tomu snad ani sám nemůžeš věřit..::Philip::.. píše: vypada to, ze vymena mi bude setrit skoro 1,5l/100km![]()
deanoli píše:Ne pohádkám již nevěřím.
jou81 píše:Tomu snad ani sám nemůžeš věřit
Kdyz vynuluju prumerku a pojedu 100km 90/50 dostanu se na podbny hodnoty,ale rozhodne to neni vymenou oleje..::Philip::.. píše:
pokud se mi od vymeny oleje nerozbil palubni pc, tak rikam co ctu.
Nejsem si jistej, že to že je čistý je správněwrbics píše: a jinak co se mi zdá je to ,že tak rychle nezčernal jak ten origo Volvo olej co jsem tam měl předtím , je pořád takovej čistej. Uvidím jak bude vypadat až při výměně
Pro tvuj motor je primo Volvem doporucenej tenhle olej http://www.axa-oleje.cz/castrol-formula-slx-0w-30-longtec-1-lt-nove-edge-0w30 oba oleje maj stejny specifikace az na tu API.Kdyz zjsitis co ty API normy znamenaj budes to vedethayney píše:zjistil jsem, že leju do volva olej vyvinutej pro OPEL je to MOBIL LL SPECIAL 5W-30
myslíte si, že je to problém to tam lejt a jezdit? splňuje veškeré specifikace předepsané volvem
svýmu motoru neškodíš, klidně ten olej používej dál.hayney píše:já vím, co se doporučuje, já ten mobil mám za hubičku a tak pořád řešim, jestli teda škodím motoru a nebo ne
No dle me jsi rekl pravy opakPavluňa píše:To mas sice pravdu,ale kdyz nekdo nejezdi vylozene porad dalky a olej se nedostane svoji idealni teplotu je lepsi i ta 10W
No jinak urcite si nemyslim, ze by doslo k takove uspore paliva, jak je avizovano vyse. A k te fotce. Nechci nic zpochybnovat, ale kdybych vyresetoval prumer a pak jel konstatni rychlosti 80km/h po rovince na petku, tak tam budu mit +- 4l/100km..::Philip::.. píše:<fotka PP s prumerem>
pokud splňuje danou specifikaci tak ne ale z výše uvedených důvodů bych tam dal 10W až na jaře. Přes zimu bych nechal 5W.doktor píše:Čus chlapi. Je nějaký problém přejít z 5W-30 na 10W-40 u V70?
Jde mi zejména o technologický postup při výměně.
takovy shit bych nedal ani do sekacky na travumarvays píše:Zdravím.
Mám v autě olej už celkem dost pod minimální hranicí a je celkem už starý. bohužel už nevím, co tam je, tak jsem se rozhodl pro kompletní výměnu. Mám možnost mít zadarmo nový olej označený M7ADS3. Dá se to použít? Kolik litrů si mám nechat "sehnat"? a co vše je dobré s olejem ještě vyměnit?
Předm děkuji za reakce, celkem to spěchá
KUA, nechcel som to tak natvrdo napísať..::Philip::.. píše: takovy shit bych nedal ani do sekacky na travu
Uživatelé procházející toto fórum: hajnej