Zdravi pani. Tak ku nam do rodiny pribudla namiesto C3 S40, vid podpis. Konecne nejake poriadne auto. Ale mam dotaz ohladne geartronicu. Auto ma 240 tis. km so serviskou a co som hladal o geartronicu, tak som sa len docital ze dost odchadzal na s80 T6-kach, koli ulozeniu a vykonu. Mam obavu o automat, lebo to neni lacna zalezitost. Neviete nahodou kolko moze pri normalnom zachadzani vydrzat, priblizne. V moj prospech hra to, ze tato s40 chodila na dlhe trate po dialniciach do Holandska, takze tam automat buchol petku a isiel. Preto aj tolko kilometrov. Tak ma vlastne zaujma nejaka zovseobecnena zivotnost geartronicu a este jedna vec. Ked radim sekvencne, nehodi mi okamzite ten stupen, ako keby nejaku sekundu rozmyslal, neviem ci je to ok, kedze v novej trojke bmw, co som skusal, steptronic ci ako sa vola ich prevodovka radila sekvence okamzite. Ked stojim na D a pustim brzdu tak napriklad kamaratov petkovy bavorak sa rozbehne rychlejsie a s40 tak lezernejsie pomalsie, neviem ci je to ok, a ten geartronic je tak nastaveny, alebo ten horsi pripad ze pomalinky odchdza. Olej mame v plane menit v tom geartronicu, pretoze si dovolim zapochybovat ze bol meneny, aj ked bol servis v origo volve v ZV na SVK, ale tam tvrdia ze to je dozivotna napln, co je podla mna hlupost. Dakujem za kazdy prispevok.
edit: Lachtan, nieco som doplnil, ale neviem presne co si myslel, ked som tam uz vlastne auto vypisane mal, pridal som tam vykon, kilometre a bydlisko do profilu koli tomu servisu. Hadam sme sa pochopili