SobaThor píše:Měl bych několik dotazů ohledně provozu:
1. Má 740 nějaká mazací místa na podvozku (nebo kardanu)? Myslím jako třeba na starých škodovkách bylo třeba měnit tukovou náplň v nábojích předních kol a tak.
2. Kolik stojí čepy a tlumiče a kde nejlépe je seženu (na saabtuning.cz sice díly v katalogu mají, ale neuvádějí cenu).
3. Jak se značí vstřikovače u 24D (bez turba)? Doporučili byste netěsnící kus vyměnit nový nebo sehnat na vrakáči (kde nejlépe?) celou sadu (tedy pokud to vyjde levnějc) a vykombinovat funkční kombinaci?
4. Spojka je předpokládám lankem.
5. Nějaké postřehy a doporučení ohledně brzd - asi jsou na jedné straně tak troch seklé. Auto při pojíždění píská (pokud to nejsou ložiska) a při brždění má tendenci se stáčet doprava. Tedy je snažší vyměnit brzdiče nebo se to snažit uvolnit?
Za odpovědi děkuji.
Jinak včera v noci si přítulka odbyla další jízdní lekci, tentokrát na silnici. Olofson se jí líbí, ale chudák neřídila asi dva roky a předtím vždycky jen sem tam a byla na sebe přehnaně kritická. Pravda je že v mém hlase asi zněla jistá naléhavost smýšená se strachem když jsem na ní volal že ještě kousek a budem v příkopě. Také jsem po dlouhé době nahlas zatoužil po cigaretě... Ale jsem přesvědčen že to brzo zvládne.
Jo, překvapilo mě že motor (Audi) je schopnej celkem nstartovat i takhle ráno v mrazu (jen jsem to dnes teda přeparkovával a bral si služební) i když vstřikovací čerpadlo evidentně nutně potřebuje seřídit. Prostě to trochu začoudí, ale po chvilce to jede skoro pravidelně. A hlavně, konečně je to diesel kterej smrdí jako opravdovej diesel Si pamatuju jak jsem jako malý děcko jezdil do Tater od táty z práce na firemní zájezdy a vozila nás tam stará Karosa která po ránu po nastartování taky chvilku čioudila- tak Olofson smrdí úplně stejně. Nesmějte se mě, ale tenhle smrad mi prostě chyběl
1: tak to neviem, zozen si Haynes manual

2: capy co som pozeral tak cca 500SKK/ks, tlmice - zalezi od znacky ale mne ponukali cca 2000,-SKK/ks predne. na Ebay sa daju v pohode kupit vsetky 4 KYB GR2 za 140USD
3: viewtopic.php?f=52&t=3050&start=25 Cely drziak vstreku ma oznacenie KCA44S ale idu pouzit aj ine, dolezite je dodrzat znacenie trysky DN0SD193(0) Viec na fore, riesili sa tu aj otvaracie tlaky.
Nove je nove a stare je stare, Zalezi kde ti to tecie, mozno staci len vymenit tepelne stity a pouzit predpisany utahovaci moment, pokial tecie samotny vstrek, kludne kupit stary a dat donho novu trysku, na vrakaci budu aj tak asi vsetky trysky pripchate.
4: Ano, lankom. Ale su aj hydraulicke.
5: Zalezi na ich celkovom stave, ale ja som mal to iste a v pohode som ich rozhybal, je tiez dobre kupit nove gumicky (500SKK/za sadu na jedno koleso) Novy kompletny brzdic zozenes asi za 3500CZK.