Výbava: 4Q + Overdrive(5), 2x AIRBAG, vyhřívané př. sedáky, el. okna, el. zrcáka, kůže, autoklima, mříž pro psa, roletka, stěrače na světlometech, tažné.
OVERDRIVE, na což jsem koukal jako blázen. První zkušenosti co jsem přijel po vlastní ose (700km), holka jela vpohodě, začne tahat až od 2500 ot./m, a pak si zakouřila temným obláčkem. Po zahřátí cvakaly nějaké hydroštely, TURBO nebylo slyšet.
Spotřeba oleje byla cca 0,8-1L l na 1000km. Tak jsem to dal na seřízení a stalo se....
Výměna vstřiků (kapaly a nerozpračovaly)
Seřízen předstřik čerpadla
Kontrola hlavy (průser-mikrotrhliny, repase

Výměna pístních kroužků
Nové šály na klikovce
Nová těsnění, rozvody
výměna všech hydroštelů a také ventilů, kterí již byly vymlácené
Turbo není moc v dobré kondici, menší vůle na ložisku, dříve nebylo ani slyšet)
čidlo teploty motoru(rozpadlo se) a termostat
Výměna volnoběžkky na startéru a uhlíky v alternátoru....prostě na co se sáhlo, tak se to sypalo
PROBLÉM:
1)Po připojení pár konektorů v motoru: baterie, alternátor, čidlo teploty motoru a něco na čerpadle se rozsvítily při nastarování na palubovce všechny kontrolky a nezhasly. Nefunguje otáškoměr, svítí voda v odstřikovači, ABS, SRS bliká, TURBO (?), ručka, teploměr vlevo ukazuje hausnumera a svítí na něm nějaká červená led (?). Pán co mi to dělal, vše znova překontroloval rozpojil a spojil ale nepodařilo se mu to odstranit. Nevíte co stím??? Nejspíš špatně uzemněná palubka, ale proč? Vše chodilo. Jinak blinkry, světla, hodiny, tachometr OK.
2) Motor má krásný ostrý zvuk, klape jakk má,ale: Při vyšších otáčkách, kdy začnu slyšet TURBO, se při zvyšování otáček ozývá zvuk jako z vysavače, jako by něco podfukovalo a motor né a né tahat jako předtím, Jakoby někde něco ufoukávalo.......Moc to točit nechci, zatím poklidu, jo a když přeřadím na vyšší stupeň a otáčky poklesnou, motor udělá pfffsssff, jako by si odfoukl a koloběh se opakuje.
3) Zazlobila mi autoklima, momentálně jezdím bez asi bez média, nechladí to, tlačítko A/C mám zmáčknuté, což je asi kompresor OFF. Již před opravou motoru se mi nějak rozblikalo světýlko pod tlačítkem A/C a někdy to nechce nic dělat, jen slyším cvakat relátko, které je dole vpravo pod krytem palubky /vedle vlevo ventilátoru) Někdy to naskočí, bliká to ale stále a nevím co stím. Nevím jestli to má spojkitost s bodem 1) ?
4) Brzdy: Byly od koupě podezřele slabé, pedál zabírá níže a je měkký, na motoru jižpři koupi je namontovaná asi nová vývěva /vyadá jako nová) ale jak říkám, nic moc to nebrzdí.
5) SPOJKA, po sundání motoru je spojka prý měněná, takže oddych, problém je že se mi stane občas to, že při rychl. stupni 1 se pedál spojky nezvedne, stále je dole a chvíly nereaguje. Pak se pozvolna vrátí a už jde zase řadit normálně.
5) OVERDRIVE, Jen dotaz, je třeba nějak tento future nějak udržovat? Výměna oleje, filtru atp?. Je to nějaký extra příprc na klasické 4kvaltové převodovce?
Díky moc, ríd se někdy objevím na srazu, ale nejdříve to musím dát do rychtiku, neb v tom vozím sebe i druhé.....
PS: S hvězdou jsem se dlouze loučil (MB 300 TD, 300D) ale myslím že jsem neprohloupil

Díky WOLF