Ale CO TAM DÁT PRO DOSAŽENÍ NEJLEPŠÍCH JÍZDNÍCH VLASTNOSTÍ??? Na vzhled v tomto případě sere pes. (chybí smajlík) :!: To bych tam dal ty 17'', kdybych šel po estetice. Ale koneckonců, podle mě, když se vyberou pěkný disky (poklice), jsou na tom autě i 15'' pěkný (viz současný vzhled Grahama Greena, aniž bych se chtěl utěšovat, mně se to opravdu líbí).
Takže abych se dostal k věci: 15'', nebo 16''??? A jakou šířku? A jakou pneumatiku použít?
Nikdy jsem s koly neexperimentoval, na starých škodovkách, se kterýma jsem jezdil, se prostě bralo, co tam bylo. Takže to znám jen teoreticky. Jestli to dobře chápu, větší průměr disku vylepší pouze vzhled a naopak sníží pohodlí kvůli nižší pneu. Širší kolo líp sedí v zatáčkách, ale víc plave na vodě, má větší tření na suchu a hůř se vyrovná s nerovnostmi. A nižší profil pneumatiky zase jen zhorší komfort, je to pouze daň většímu disku, a tedy zase estetice.
Takže závěr: Když pominu vzhled, mám v létě jezdit na nějakých 195/xx/15, nebo na 205/xx/16? Jaký rozměr bude optimální? Momentálně mám 195/asi 65, nejsem si jistý/15. V zatáčkách to na můj styl jízdy sedí dostatečně, zatímco nějaké větší zhoršení komfortu bych celkem nerad, jezdím docela často po okreskách typu válečné pole.
P.S.: Daj se vůbec sehnat na 850 litý 15''. Který novější Volva mají kompatibilní kola k 850?

), předpokládám, že původní majitel je tam dal proto, že jsou výrazně levnější než 205/50 a asi krapet pohodlnější, jestli mi do toho budu kecat policaji, tak je pošlu k šípku, neb v techničáku mám oproti manuálu něco úplně jiného, takže ať si napřed zametou před vlastním prahem.
 ), předpokládám, že původní majitel je tam dal proto, že jsou výrazně levnější než 205/50 a asi krapet pohodlnější, jestli mi do toho budu kecat policaji, tak je pošlu k šípku, neb v techničáku mám oproti manuálu něco úplně jiného, takže ať si napřed zametou před vlastním prahem.

x 1
 x 1

Tak to si sedni do Fobky nebo něčeho takového. Když jedu po D1 přes Vysočinu, tak skoro nevím o tom, že to je taková hrůza.... vlastně to poznám jen podle toho, že se zvýší hluk a ostatní zpomalují
 Tak to si sedni do Fobky nebo něčeho takového. Když jedu po D1 přes Vysočinu, tak skoro nevím o tom, že to je taková hrůza.... vlastně to poznám jen podle toho, že se zvýší hluk a ostatní zpomalují  
  Užívám si luxusní jízdy, jiné bych asi ani nedával, leda by to byli 17ky Titáni
 Užívám si luxusní jízdy, jiné bych asi ani nedával, leda by to byli 17ky Titáni 
 Jsou to i stejné díly
 Jsou to i stejné díly