Otázka, na kterou neznám odpověď

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Příspěvek od Tomas78 »

Už to tu nebudu plevelit, ale když už jsem to tu začal ... Omlouvám se. McGyver (nesmějte se pls, nejsem na dílně :) ), zatím to funguje, přepojeno na velký ventilátor :D
image.png
Ale máte vy výše pravdu, nebude to porucha jednotky sama o sobě - viz video. Něco s tím ventilátorem nebude ok, uhlíky, možná ložisko, každopádně je to k řešení :oops: :) A děkuji!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

Příspěvek od Romulusw »

nebel píše: 06 lis 2025 09:12
Romulusw píše: 06 lis 2025 07:06 Je možné, že za 25 let provozu prorezne mrazová, nebo technologická zátka v hlavě?
Nevím jak je tomu u aut, ale u starých Zetorů je měníme co 7 až 10 let. Když přímo neproreznou, uvolní se a voda prolíná kolem nich. V obchodě je to na starý Zetory běžně dostupný náhradní díl.
Tak opraveno. Ta zátka měla to dýnko jak papír, ale ten kroužek je OK.

Zvolil jsem nejjednodušší řešení. Na soustruhu jsem vytočil z duralu konický kolík (nastavil jsem 0,5°), namazal lukoprenem a s citem jsem ho narazil do toho zbylého kroužku.

Zítra to pojedu vyzkoušet :)

Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Příspěvek od Vapik »

Kdysi před lety mi na dodávce Daf 410 praskla mrazovka na závodech v Plzni. Natloukl jsem tam opracovanou akátovou větvičku a vydržela tam 4 roky 😆

Zpět na „o všem možném :-)“