Nosič kol na tažné - průvodce výběrem

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Džaponský

Nosič kol na tažné - prosba o radu

Příspěvek od jirka87 »

Tak ja jsem castecne kripl,takze mam elektriku a tam je 2,4" + 2,5". xSam by mel byt uplna hranice toho, co lze do toho Bosalu upnout.

Na muj mailovy dotaz na centralu Bosalu se mi TELEFONICKY ozvala zpet sales manazerka Renata Ourednickova (to jsem teda cumel), ze ta rozsirujici sada nikde neni, ale ze to muze asi zadat do vyroby 😅

Takze to jeste nejak resim, ale nemyslim si,ze to dopadne.

Aktualne je muj favorit Atera Genio 2+1. Tedy skladaci nosic pro 2 kola s moznosti pridat lyzinu na 3ti kus
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jirka87
Sponzor fóra

Příspěvek od jirka87 »

Navstivil jsem dnes nekolik prodejen s nosici. V nabidce byly nosice Hakr, Yakima, Atera a Thule.

Potreboval jsem nosic pro karbonove elektrokolo s rozvorem 134cm, 29x2,5" kola a boost osy, XL ram. Dale pro bezne horske kolo s karbonovym ramem a jedno detske kolo. Primarne prevoz 2 kol, obcasne 3. Rozestup lyzin 21cm+

Nejlepe varianta 2+1, tedy nosic na 2 kola s rozsirujici idnimatelnou rampou a skladaci (ne sklapeci-to jsou vsechny normalni nosice, ale skladaci)

1) Temer vsechny nosice Thule byly naprosto k nicemu, protoze byly bud male, nebo kdyz uz tam kolo veslo (XT 938/939), neslo jej upnout. Ty "chňapky" fungují dobře jen u rovných rámů obyčejných kol. Celopero s tlumičem podel sedlove trubky a navic s motorem je problem.
2) Nosice Hakr se me osobne vubec nelibily - a nenasel se jediny prodejce, ktery by mi rekl : hele dobry, na obcasne vozeni si to klidne kupte.
3) Yakima vypadala docela hezky zpracovaná, ale pořádně jsem to nezkoušel, protože měla úchyty jako Thule
4) Levne rady nosicu Atera (Ebike, ebike XL) co jsou nosice za cca 12-15tis celkem bida. Tenke trubky, na prd usazeni pneu, ale pouzit by to slo. Uchyty jsou diky reminkum variabilnejsi pro vice kol.

Naprosto skvely byl nosic Atera Genio 2+1. Poctiva a masivni konstrukce, perfektni skladani, uchazejici sirka. Ovsem upnuti meho kola - jedina moznost byla vzit to za otevreny karbonovy "U" profil spodni ramove trubky (uvnitr je prostor pro baterii a ta ten prostor nijak nezpevňuje) a to jsem radeji zavrhnul. Velice me to mrzi, ten nosic vyjde sice na 21tis (varinata jen pro 2 kola pak 17tis), ale perfektně by mi vyhovoval.

Takze bohuzel, JEDINY drzak, ktery byl schopen to moje kolo normalne vzit za horni ramovou trubku, splnoval rozestupy, skladani atd, byl Thule Epos 3.

Jediny a asi prvni model Thule nachystane z vyroby na karbonovy ram, rozvor kol az 135cm, rozestup lyzin 25cm a soucasne velka variabilita uchyceni (teleskopicka a plne naklapeci tyc zakoncena reminkovym stahovakem). Take 5let zaruka v budoucnu asi i lepsi prodejnost, nez Atera.

Snad toto vlakno nekomu nekdy pomuze. Dekuji moc vsem co prispeli radou

Edit : jen dodam,ze kdyz jsem to kolo v obou prodejnach vytahl ven z kufru auta, tak prvni reakce byla, ze to bude problem...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) jirka87 dne 29 srp 2024 07:15, celkem upraveno 1 x.

vityjan
Člen VK
Vůz: 945 D24TIC 94

Příspěvek od vityjan »

Tak hurá, postni pak nějaké fotky :wink:

Haben
Vůz: 944 B230FB M47 '92, Toyota Yaris Hybrid

Příspěvek od Haben »

Zeptám se na ty stahovací pásky na rám. To je pogumované nebo jen holý plast? Pokud palst, bál bych se o mírné poškrábání rámu. Takže bych na něj asi navelékl alepsoń starou duši. Toto jsme řešil já u pásků přes ráfky - taky jen plast, tak na to šla stará duše.
Případně bych dával pod ten pásek nějakou tenkou nastříhnaou karimatku na suchý zip.

Jinak ten pásek, co obepíná celý rám je zhlediska uchycení určitě "bezpečnější" na převoz jak ty Thule chňapky. Otázka je, když ti někdo přestřihne ten pásek (to půjde i odlamovaícm nožíkem), tka prostě kolo vyjmeš. Jak to má Thule zabezpečené proti krádeži? Tady bych se bál. Ono nechat na kouli kola za půl mega úplně nechceš a nebývá často vyhnutí se. Apoň u nás tak občas auto stoj ítřeba půl dne, když po cestě do cílové destinace jdeme na prohlídku města či pěší výlet.

Ještě k tomu uchycení na zkosenou horní rámovou trubku těmi Thule packama. Tady musíš úchyt posunout až do oblouku toho držáku nosiče tak, aby nakolnění držáku sedělo se zkosením rámu. Taky to tak mám. Na té U kosntrukci nosiče mám fixou poznačené, kde jaký držák umsítit, abych na to nemusel myslet. Ale chápu, že u tebe to nemuselo opravdu vyjít...

XC60_Bjorn
Vůz: XC60 2016 D4 AWD Polestar

Příspěvek od XC60_Bjorn »

jirka87
Sponzor fóra

Příspěvek od jirka87 »

Ad Atera :

Uchyceni okolo spodni ramove trubky. Jedna se o tvrde plastove pasky (jako prezky z lyzarskych bot) a na nich je navlecena gumova ochrana, ktera ale z duvodu delky pasku musela dolu, aby to obejmulo celou tu super tlustou trubku. Jenze jak rikam, ta je otevreny "U" profil z karbonu a ackoliv to drzelo bez nejakeho promacknuti v tu danou chvili,tak nevim nevim...Hodinu jsem stal pred obchodem, premyslel, obvolaval lidi skrz pomoc/nazor protoze me naprosto spickove a nejlepe vyhovuje prave nosic na 2 kola (rozmery,vaha) a pripadne rozsirit lyzinou na 3ti kolo.

Jinak pasky na uchyceni pneunatik jsou obycejny plast ALE pasky na uchyceni za ramovou trubku jsou uvnitr vyztuzene kovem a tato upinaci hlava je uzamykatelna

Nicmene pratele, samozrejme, kdo chce, ten za 3sekundy i toto prekona. Pakovky a jedem...

Co se tyce naklopeni toho ramene - to u me bohuzel ani tak neslo, fakt :(

Zaverem - fakt me moc mrzi ta Atera Genio, to je skvely nosic a vrele doporucuji, kdo uvazuje, at jej zaradi do vyberu
Naposledy upravil(a) jirka87 dne 29 srp 2024 09:43, celkem upraveno 1 x.

Haben
Vůz: 944 B230FB M47 '92, Toyota Yaris Hybrid

Příspěvek od Haben »

jo tak to řešíme podobně. Ještě kola svážeme zámkama na kolo. Jen tedy ne od Thule za 1800 Kč kus drátu :-)

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Nosič kol na tažné - průvodce výběrem

Příspěvek od Munga »

Jo Thule má ty zámečky co se loupnou šroubovákem jako ostatní , ale jediná šance na nepřipraveného zloděje je promotání řetězem a podobně k nosiči. Profíka to jen chvilku zdrží , ale na náhodnou kolemjdoucí fetku Ok.

Zpět na „o všem možném :-)“