Tak já se taky přidám - dokud jsem měl Volva jezdil jsem celoročně Pirelli Scorpion Verde Allseason 235/50 R18 a nepřezouval, v pohodě najel 60 tkm a s nimi je ještě prodal (pravda ke konci byly již trochu slyšet nad 100 km/h, 5 let stáří) Nikdy jsem s nimi neměl žádný problém na suchu na vodě ani ve sněhu.
Teď jsem k Audině dostal komplet sjetých zimních 18". Z auta jsem v listopadu sundal letní Goodyear Eagle F1 255/45 R19 a na ty zimní liťáky jsem obul Kléber Quadraxer 235/55 R18 104V "B", "B", 69 dB (pneumatikář si klepal na hlavu). Nicméně první zkušenosti:
- na suchu velice tichá a komfortní pnemumatika
- na vodě a ve sněhové břečce bez problémů (předjíždění posránků)
- o víkendu u nás napadlo přes půl metru sněhu, na chatu mám cestu cca 3 km lesní cestou (Hajnej ví). V pondělí jsem tam vyrazil a ejhle - neprotaženo, pouze stopa od Nissanu Navara (soused). Poslal jsem to tam a auto to zvládlo na jedničku (quattro, režim allroad) a trakce pneu výborná. Pravda není tam žádný prudký kopec, přesto jsem měl z těch celoroček výborný dojem. Poslední kousek cca 300 m byl již protažen a zaznamenal jsem jak ze vzorku vylétaly všechny zbytky sněhu (přestože jsem jel ještě po několika cm sněhu). Má to šípový vzor a řekl bych dobrá samočistící schopnost.
IMG_20231204_121931382.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.