Baterie

850 a novější modely řad C/S/V/XC
  • Autor
  • Zpráva
Tomas78
Vůz: XC60 2.4D AWD AT 2010

Baterie

Příspěvek od Tomas78 »

Tak jsem se pánové rouhal s tou originál baterkou, dobře mi tak :evil: Párkrát mi to v poslední době když jsem rychleji zastavil cuklo v převodovce, a koukám auto líněji startuje a to z 15°C. To je znamení, asi se brzy připojím do klubu Yuasa :D Zase mne potěšilo, že je za poměrně solidní peníze dodává i CarDo s podmínkou osobního odběru.

A taky jsem koukal, že originál 30659795 (Germany) se už nevyrábí a místo něj je náhrada V.32401204 (Spain).

ren
Vůz: XC60 D5 AWD 158 kW MY2012

Baterie

Příspěvek od ren »

Teď nedávno jsem četl teorii jednoho maníka, že žádná baterie není bezúdržbová a že se z ní stejně odpařuje destilka a že prý nakonec ty moderní "bezúdržbové" baterky umřou na nízkou hladinu elektrolytu a kdyby se pravidelně dolévaly, vydržely by déle. Měl na kontrolu hladiny takový fígl, navrtal dírky, jeden konec měřáku dal na mínus pól, na druhý dal drátek (sondu) a začal pomalu strkat do dírky a když měřák ukázal, znamenalo to, že se dotkl hladiny.

https://www.ifixit.com/Guide/How+to+check+the+electrolyte+level+in+a+sealed+%22maintenance+free%22+battery/164322

Mě by strašně zajímalo, jestli má pravdu, anebo jestli je to blud, kdybys až budeš mít novou baterii náhodou měl chvíli čas a chtělo se ti, udělej mi radost a zkus zjistit alespoň v jednom článku hladinu elektrolytu...

Zpět na „850 / 60 / 70 / 80 / 90 / XC - opravy“