Jak jsem slíbil, tak se podělím s vyřešením mého problému se záhadným zvukem nad cca 70-80km/hod s jemnými vibracemi. Dříve jsem popisoval, že bylo na zvedáku zjištěno hučící PP ložisko kola, což pseudo pomohlo cca na 200km a opět záhadný zvuk, kdy nyní vím, že to nebylo hučení, ale "bouchání/mlácení". Diferák byl repasován cca 4roky zpět. Takže další zkoumání na zvedáku, roztočeno na 140km/h a závadu jsme hledali ve 3 ledech a nově se stetoskopem. Neskutečný rachot jak jsem psal byl zjištěn v místě uložení kardanu nad DPF.
Následovala demontáž kardanu a následně slatné ticho. Ale největší překvapení přišlo, když jsem následně zkoumal úhlovku zda není stržen tisícihran. Ne nebyl, i olej byl na max. dolit, vůle tak max. 1°což je vůle cca v ozubení. Nicméně jakmile jsem se podíval s baterkou na tepelní štít, nalezl jsem stejně vyleštěné místo jako na držáku kardanu, "ALE s modrými částečky. No a v tu chvíli mi to celé docvaklo. Jediná modrá část na kardanu je guma kryjící prachovku suvné časti kardanu. Jak jsem v zápalu boje vyndaval kardan, tak jsem si vůbec nespojil, že guma byla spadlá, protože jsem si myslel, že jsem ji stáhl vyndaváním okolo DPF. Navíc je vyleštěná hřídel a ošoupané uložení, vše vidět na fotkách.
Takže celou tu dobu mlátila tahle podě..ná guma a stála mě měsíc zkoumání, návratu 100km z cesty na dovolenou pro druhé auto a cca 40hodin práce a různého zkoumání. Asi si řeknete proč jsem si toho nevšiml na zvedáku, tak jednoduše, páč pod držákem je tepelný štít kryjící kompletně celé uložení a kloub. Prostě tam není vidět.
Tak jsem si alespoň krásně očistil a nabarvil držáky, kardan a slavně ho vrátil zpět, ale samozřejmě po přilepení pružným lepidlem gumy zpět na své místo.
A co myslíte po vrácení kardanu? NO samozřejmě ticho, slastné ticho bez bouchání / hučení a vibrací.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.