Vitej a hlavně nespěchej.ScooterMarty píše:Dobrý den přeji vespolek. Jsem tu úplně nový, i když se mi Volva vždy líbila, nikdy jsem se blíže nezajímal. Až teď. Hledám tahouna pro karavan o celkové hmotnosti téměř 1600kg a jako dobrá možnost mi přišlo Xc70. Rozdělím otázku na dvě části. Jednak obecně jak vhodný to je tahoun z hlediska přeci jen většího zadního převisu a automatické převodovky. Taháte s D5 v automatu? A pokud je XC70 dobrá volba, jaký názor byste měli na tohle konkrétní auto? Jsem laik nejen ve věci Volva, ale i celkově ohledně aut jsem jen mírně poučený a tedy pro bazarníka vítaný koloušek, tím spíš, že jsem se do toho auta asi zamiloval... Ale všiml jsem si, že v inzerátu je 120kW a podle VIN 136kW.
https://www.emilfreyselect.cz/ojete-vozy/detail-vozu/volvo/xc70/kombi/24-d5-120kw-awd/id26/16845
Dokázali byste mě instantly proškolit jak postupovat?
Díky.
1. tahání přívěsu s automatem je vesměs samostatný obor. Vlastně celkově automat je obor. Takže první problém je v tom, že ojetý automat pro následné tahání přívěsů by měl mít prokazatelnou servisní historii nebo malý nájezd. Dále by bylo fajn doplnit automat o přídavný chladič při pravidelném tahání (někde se to tady řešilo).
2. Ke konkrétnímu vozu...auto je softwarově naladěné na 120kw kvůli daním v Belgii. Origo je motor 136kw. Je zajímavé, že auto nemá vyhřívané sedačky. V kombinaci s kůži to není úplně ideální a bude tě v zimě dost studit. Dále je dobré zajímat se o přítomnost příhřevu motoru resp. nezávislého topení, na které se dá jednoduše dohráním softwaru příhřev povýšit.