jirkaTDI - Volvo V70 II D5

Prostor pro Vaše auta
Pravidla fóra
V této sekci se můžete pochlubit ostatním uživatelům se svým miláčkem.
Každý, kdo bude chtít, si založí vlastní topik se srozumitelným názvem.
Co napíšete dál, už záleží jen na vás. Pamatujte, že to je galerie, tzn. fotky jsou žádoucí.
Čím víc informací zveřejníte, tím lépe. Je možné požádat o případnou úpravu, pokud by se diskuse rozjela jiným směrem.
  • Autor
  • Zpráva
mlgviktorko
Vůz: S60 D5 160kw, BMW E36 323ti, E36 318ti

Příspěvek od mlgviktorko »

Ano, Jirka má pravdu. Nicméně mi přijde, že zrovna u P2 jsou obě funkce hodně benevolentní. Třeba proti VW to pustí fakt docela velkej prokluz, stabilizace není tak tupá a aspoň u S60 hezky rotuje zadek přibržďováním, když se prostě přišlápne plyn a ještě víc zatočí. Na FWD auto je to chování na sněhu nadprůměrný. Nicméně je důležitý mít lepší pneu samozřejmě na přední nápravě :)

Btw dokud je ručka alespoň trošku zatažená, tak do toho stabilizace nesahá.

jirkaTDI
Vůz: V70 II D5 120kw 2004

Příspěvek od jirkaTDI »

To je pravda, koncernová stabilizace mnohem tvrději trestá jakékoliv vychýlení ze směru jízdy.

To jako fakt s tou ručkou? Asi se příště pojedu projet s ručkou na jeden zoubek :D

mlgviktorko

Já teda ještě letos s Volvem na sníh nevyjel a asi ani nevyjedu, ale myslím, že by to tak mělo být. Aspoň si to tak teda pamatuju z minulýho roku :D

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Tak jsem udělal poctivý výzkum, jak to je s tou ruční brzdou vs. el. stabilizací:

Když je ručka na prvním zoubku, nebo jinak lehce zatažená a nezablokuje kola, tak stabilizace funguje nadále jako normálně.
Pokud ale ručku zatáhnu natvrdo tak, že zablokuju kola, stabilizace do toho nijak nešahá, dokud se kola opět neodblokují.

Takže pubertální otočku přes rukáv lze udělat bez problémů. To ale není nic co bych chtěl dělat na okresce, kde mi právě vadí, že mě stabilizace brzdí (brzdit se navíc sám ručkou nepotřebuju). Navíc si myslím, že nad 50 km/h stejně nejsem schopen, byť na sněhu, zadní kola těmi malými čelistmi zaseknout (jsem rád, že ručka vůbec udrží auto zabrzděné na místě :D ). Ano, dá se vytáhnout pojistka, pak je člověk zcela bez asistence, ale i bez ABS, což taky není něco, co bych chtěl dělat na veřejných komunikacích :D

Vapik
Vůz: Volvo XC90 V8 + LPG 2005

Příspěvek od Vapik »

Řešil jsem podobný problém u Lexuse. Standardně mohu vypínat pouze kontrolu trakce ale stabilitu ne, přes pojistku mi to přišlo takové nedustojné tunerské řešení, tak jsem to vyřešil následovně. Našel jsem napájení senzoru uhlu natočení volantu a přidal jsem k němu vypínač. Funkce perfektní, během testu se ale ukázalo, že opětovně jde stabilita zapnout až s novým nastartováním. To se mi taky pořád nelíbilo a tak jsem ještě přidal resetovací tlačítko NC na napájení jednotky stability, kterou jsem tímpádem schopný oživit i při nastartovaném motoru Pokud by jsi si stím chtěl hrát věřím, že podobný systém bude fungovat i u Volva.

mlgviktorko

Nojo, prostě FWD. Musíš lítat dolů z kopce a nic tě brzdit nebude :D

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Přes kroužek pod volantem by to řešit šlo, to je dobrý tip. Ale bastlit to nebudu, není to něco, co by mi úplně trhalo žíly, Volvo mám na práci a denní ježdění, ne na zábavu. Třeba se konečně dokopu ke koupi e46, ta by na to byla vhodnější. Jen budu muset před tím prodat některý z mých ostatních krámů, protože už to nemám kam dávat :roll:

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Vyzvednuta letní sada z Renovace kol Chrudim. 3 kola byla koplá z vnitřní strany. Rovnání + vyvážení dohromady 2200 Kč, za mě super cena.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Auto tradičně přes Vánoce umyto a dovyživeno keramickým detailerem.

V poslední době jsem si všiml větších vibrací na volnoběh i za jízdy. Šel jsem na jistotu - silentblok motoru dole u rozvodů. Minulé (Lemforder, SWAG) vydržely max 2 roky a cca 60tis. km, tento (Corteco) tam byl už přes 3 roky a 100tis. km. Nebyl utržený, ale byl změklý, že motor ležel na rámu. Koupil jsem opět Corteco. Vyměnil a z auta je opět koťátko. :D

amddawe
Vůz: Volvo XC70 2006 D5

Příspěvek od amddawe »

je na to specialni postup jak to vymenit? Klidne PM jestli muzes. Taky se nam vratily vibrace na xc70. Chvilku to bylo super tak bych to zkusil vymenit.

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Je to úplně jednoduchý, dostaneš se tam z podběhu, stačí sundat ten plech na dvou matkach, plastový podběh odehneš, heverem přizvedneš motor a vyměníš kus za kus. Za 30min jsem to měl hotový :thumbup:

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Přes svátky jsem se v tom zase trochu povrtal :D nyní máme 540 600 km.
20260101_105524.jpg
- objevila se koroze pod těsněním na horní hraně zadních dveří (ano i P2 rezne po 21 letech :D ). Obroušeno a nastříkáno Hammeritem ve spreji (odstín kupodivu sedí). Těsnění jsem vyměnil za lepší kus, co jsem kdysi koupil z AVdílů, nalepeno chemoprenem přes starý lepidlo a drží to perfektně.
20260102_173444.jpg
20260102_173341.jpg
20260102_182254.jpg
- další akce, vyplnění mezery na vstupu do topení PU pěnou :D aby zde neprofukovalo do kabiny, protože původní molitanové těsnění zmizelo.
20260102_172438.jpg
- když už jsem tam byl, tak svazek od CEM šel ven a dal jsem inovovaný kryt s manžetou k CEM.
20260103_193119.jpg
- nakonec vytlumení "torpéda". Kde má plech tendence rezonovat, tak antivibrák 2 mm a pak neoprenový nenasákavý materiál (asi 4 nebo 5 mm). Nečekal jsem od toho nic, ale je to opravdu znát, za jízdy je méně slyšet motor. Není to takové wow jako odhlučnění kapoty, ale znát to je.
20260103_193135.jpg
20260103_195537.jpg
20260103_195859.jpg

- a když jsem se v tom vrtal, tak rovnou nový kabinový filtr Mahle
20260103_205230.jpg

Ravan
Vůz: Volvo 940, 2.3 Redblock 1990

Příspěvek od Ravan »

Hezký, Hezký :good:

Takže teďka máš vychytané snad vše? :)

Jen, ta PU pěna nebude na sebe vázat vlhkost?

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Haha, vše nebude vychytané nikdy :D
Na letošek mám několik plánů, nechat pošít volant+řadičku +ručku, nechat opravit žluté repro do předních dveří a další věci. Letos mě čekají určitě opět komplet brzdy (už budou mít 100tkm), opět rozvody (už mají přes 120tkm). Přemýšlím, jestli preventivně neudělat ojniční šály (třeba na koncernech 1.9TDI PD byly většinou po 400tkm KO).

Ta PU pěna je nenasákavá a navíc tam by se žádná voda ani dostat neměla.

Jinak v sobotu pri 542 000 km opět výměna levé poloosy. Repas nevydržel ani 25 000 km, už nikdy více. Nova Löbro/GKN stejně jako pravá před časem. Vnější kloub na nové šel na můj vkus dost ztuha, ale funguje to.

A dneska jsem si udělal výlet do příkopu :D týpek proti mě jel po prostředku a ve snaze se mu vyhnout mě stáhla krajnice. Naštěstí se autu nic nestalo. Vytáhnul mě borec s RAMkou. Příjemně překvapilo, že dost lidí zastavilo a projevilo snahu pomoct :)

jirka87
Sponzor fóra
Vůz: Bílý

Příspěvek od jirka87 »

No ale ten co tě do příkopu dostal nezastavil :green:
S takovou péčí co tady postuješ poslední čas bude to auto jak paní Bohdalová. Totálně nesmrtelný :D Teda pokud ti dřív nespadnou ty rozvody. 120 je hardcore jestlivá to není origo sada, víš jak to s těma dílama dneska je.

Ejdou Rotacak
Vůz: V 70II T5 AWD, MY 07'HT-STAGE 3 + úpravy

Příspěvek od Ejdou Rotacak »

:evil: hajzlíci smrdutí. Zrovna včera mě jedna pizda vytlačila do pangejtu taky. Vracel jsem se z bivaku na hřebenech a proti mě černý BMW "640" uprostřed silnice. Si řikám "ona uhne, až budu blíž".
No ne, ta pí*a jela dál uprostřed. A co jsem udělal já vyměkloň, co tu sebevědomě pár měsíců zpět psal, že na Balkáně jsem tyhle prasata cvičil sebevražednym najetim do protisměru a puštěnim dálkovek?
No, tak jsem jak beránek uhnul a zajel do škarpy a pak se dostával asi 2 minuty ven zpátky na silnici. Pipina ani nepřibrzdila. Přitom to byla široká silnice II. třídy (z Kytína nájezd na D4)

Ať to Jirko dopadne co nejlépe a nenajdeš zpetně něco rozlámaného.

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Samozřejmě ten, co mě tam poslal, nezastavil, protože beztak ani netušil, co se stalo. Chtít po takových lidech, aby sledovaly ještě zrcátka je asi moc :D

Rozvody jsou origo právě, dělané ve Volvu v Průhonicích. Teď v červenci jim budou 4 roky. Takže těch km se nebojím. Origo interval je 160, když je udělám ve 140 třeba, tak se určitě nic nestane :)

Ejdou Rotacak

Jirko, už máš vybraného opraváře na žluté repráky? Já zatím poptal dva opraváře tady v práci v okolí Letné a když jsem jim poslal fotomanuál k rozebrání a opravě žlutých repráků, který jsem našel myslim na nějakém SWE Volvo foru, tak se zhrozili a "pane, tohle nám sem nevozte!". Takže pokud o někom víš, rád bych se přisral. Mám k opravě dva pravé přední, žluté středobasy. Když poslouchám hudbu potichu, tak ten reprák jemně chrčí, když to vohulím, tak to hraje pocitově, poslechově čistě.

jirkaTDI

Příspěvek od jirkaTDI »

Jo, ing. Karel Kříž (akustika brod). Říkal, že již takové opravoval, ale problém je, že má mraky práce. Takže ho po půl roce zase zkusím, jestli náhodou... :)

peter cz
Vůz: 850R; 760GLE; 940T; 960II

Příspěvek od peter cz »

Ejdou Rotacak

Lumiere byl bohužel na tomto fóru aktivní naposledy 2.12.2024, tak asi ani nemá smysl psát mu SZ. Ještě zkusim Jirko zapátrat tady v Praze a okolí a pokud se někdo chytne, tak ti dám vědět a můžem to tam poslat oba

f.e.e.t
Sponzor fóra
Vůz: V70 D5252T 2.5 TDI r.v. 9/1998

Příspěvek od f.e.e.t »

Adame, proč psát SZ, když je tam možnost napsat mail? Líná huba, holý neštěstí. :ryba:

Ejdou Rotacak

Máš recht, napsal jsem mu mailíka, tak uvidíme. V mezičase jsem z Allegra objednal novou krabičku k HU-850, abych mohl zas přehrávat FLAC a MP3. Mám doma dva GROMY a oba jsou asi zdechlý. Docela by mě mrzelo, kdyby nakonec závada spočívala v samotném HU-850. To bych měl doma krabičky tři a mohl s nimi tak maximálně žonglovat a čekat, zda závadu dokáže odstranit Míra Židek :lol:

Zpět na „Galerie uživatelů“