LED žárovky

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

LED žárovky

Příspěvek od Munga »

zdenal111 píše: 25 led 2025 19:44
zdenal111 píše: 17 zář 2024 20:03 Tak to prubnu japak to svítí :twisted:

Led DS1/D1R - náhrada za xenony. Parametry 6000k,světelný tok 9.000lm. + vnitřní osvětlení

https://www.ledpodsviceni.cz/d1s-d1r-g2/
Zatím nejsou schváleny :sorry:
Namontováno v prosinci ,testováno do ted 25.01 2025 a výsledek - svítí mnohem lépe / i v dešti,sněžení \ na STK žádný problém přes čočky nic nepoznáš,neoslnuješ . Xenony už nechci.
Ahoj zeptám se trochu polopaticky a zdlouhavě, ale chtěl bych mít jistotu :) . Ty origo xenony 2014 v potkávačkách jsou fakt už tragické, ale když bylo auto zánovní tak mi to nesvítilo o moc lépe. XC60 2014 bixenon natáčecí jediný problém je to ubohá svítivost.. tyhle Led co máš a jsi s nima spokojen mi tam budou pasovat a svítit znatelně lépe? Přechody ve světelném obraze a přepínání na dálky taky zůstanou shodné, žádné hlášky na palubce - prostě jen zase začnu v noci konečně vidět?
Výměna xenonu za led bez problémů(velikost) a životnost zatím ok? Jde mi jen o náhradu za ty bludičky při tlumených světlech - s dálkovýma jsem spokojen. Bojím se že když dám nové výbojky tak si moc nepomůžu.
Otázka platí samozřejmě nejen pro zdenal111 pokud s nima máte v P3 zkušenost - díky
EDIT: mají i ve variantě 4300k což by mělo být lepší za šera-deště a to já jezdím nejvíce, ale co tu čtu tak i ty 60000K fungují lépe než xenon. Zkoušel někdo ty teplejší?
Naposledy upravil(a) Munga dne 10 pro 2025 22:16, celkem upraveno 1 x.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

LED žárovky

Příspěvek od raolsa »

Nevím jak v P3, ale já je mám v P2 a konečně jsem začal v noci vidět. V dešti i mlze je to taky dobrý.
Je to plug and play. Prostě se to jenom vymění za výbojku. Žádná chyba nesvítí.
Aktuálně uvažuju, že bych LED dal i do dálkových místo H9, ale ty H9 svítí docela fajn, tak asi u nich zatím zůstanu.

Schumi_01
Vůz: C70 2,4i Momentum MY08

LED žárovky

Příspěvek od Schumi_01 »

Tyhle LEDky místo výbojek mám pravděpodobně také, stejné, nezávisle na tomhle vláknu už rok a půl a pořád dobrý.
Dnes dokonce STK a pán chválil jak to pěkně svítí :)
A Radku, mám v XC90 v dálkách LEDky a neměnil bych. Najdu které to jsou. Bezkonkurenční. Jestli máš pocit, že ti H9 svítí dobře, tak jsi tak na půlce :-D
Tyhle pán na STK okomentoval slovy "Ty vole to svítí že se do toho nemůžu ani podívat, dobrý". A to byl slušňák a koukal jen na rysku v měřáku, normálně od něj uskočil :-D

dumi.cz
Moderátor
Vůz: V70 '97 B5254T@192PSI Black | 850 '95

LED žárovky

Příspěvek od dumi.cz »

Ja premyslim o ledkach do dalky na P2 misto halogenu, ma nekdo neco overeneho?

Schumi_01
Vůz: C70 2,4i Momentum MY08

LED žárovky

Příspěvek od Schumi_01 »

Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

LED žárovky

Příspěvek od Tod2 »

dumi.cz píše: včera, 22:44 Ja premyslim o ledkach do dalky na P2 misto halogenu, ma nekdo neco overeneho?
mám v dálkách H7 led už několik let, chce to něco kvalitního, aby ventilátor nedělal rušení
taky byl u mne problém sehnat tak nízké (ventilátor), aby se vešly pod krytku
kupoval jsem tehdy něco na alíku asi za 2000Kč a v pohodě, jen je potřeba počítat, že ten kužel světla bude nejspíš širší než u halogenu, takže dopředu to nesvítí tolik, ale pořád víc než halogen

M@C
Vůz: S80 AWD AT 3.2 MY11, V70 AT 3.2 MY09

LED žárovky

Příspěvek od M@C »

V obou svych P3 mam misto xenonu tyto D1S ledky https://www.aliexpress.com/item/1005006703312670.html a misto dalkovych H7 tyto https://www.aliexpress.com/item/1005006771915005.html.
Koupeno na doporuceni v nejake skupine, asi Volvo klub na FB. Mam je asi od jara, takze 3/4 roku, fungujou, sviti naprosto luxusne a zadnou chybu auta nehlasi.

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

LED žárovky

Příspěvek od Romulusw »

raolsa píše: včera, 21:08 Nevím jak v P3, ale já je mám v P2 a konečně jsem začal v noci vidět. V dešti i mlze je to taky dobrý.
Je to plug and play. Prostě se to jenom vymění za výbojku. Žádná chyba nesvítí.
Aktuálně uvažuju, že bych LED dal i do dálkových místo H9, ale ty H9 svítí docela fajn, tak asi u nich zatím zůstanu.
Radku, a který ty LEDky jsi tam dal?

Jako, že vezmeš LEDku, dáš jí místo výbojky a dáš na ní ten starter a ono to svítí?

raolsa
Moderátor
Participant x 1

LED žárovky

Příspěvek od raolsa »

https://www.ledpodsviceni.cz/d1s-d1r-g2/
Jenom se odpojí konektor od výbojky a zapojí se do ledky.
Vše svítí, PC nic nehlásí.
Když mi z ledky vypadl špatně docvaknutý konektor, tak PC normálně zahlásilo chybu hlavního světlometu.

Romulusw

LED žárovky

Příspěvek od Romulusw »

Takže, když vytáhnu D2R i se zapalovačem, odpojím od něj kabel, píchnu jej do té LEDky a šoupnu to tam, tak to pojede?

Proč se ptám, jestli do toho jít. Včera mi přestala svítit pravá výbojka. Dal jsem místo ní výbojku z druhé lampy a svítilo to.

Měl jsem nové rezervní D2R 35W a obě jsem osadil. Obě dvě se rozsvítí a jak se ohřejou začnou zhasínat. Prostě nějaký šmejd.

Tak jsem vrátil tu funkční a místo té druhé jsem dal 55W ze sásoby a ta jede normálně. Jenže ji tam nechci nechat trvale, aby neodešel balast.

Napadlo mi, že bych tam rovnou vrazil ty LEDky.

raolsa
Moderátor
Participant x 1

LED žárovky

Příspěvek od raolsa »

Romulusw

LED žárovky

Příspěvek od Romulusw »

Dík za info, tak to asi do toho půjdu :)

Mirabilia
Vůz: V70 II D5 MY 03, stage II, EGR off

LED žárovky

Příspěvek od Mirabilia »

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

LED žárovky

Příspěvek od Munga »

Já jdu objednat také. Do xc60 2014 patří D3S G2 ale je to prý prakticky stejná led jako D1.
Barva 6000k - přemýšlel jsem o té 4tis k něco že by to mohlo lépe svítit za šera a deště , ale klukům tu ta 6000k svítí dobře a chlapík z ledpodsvícení mi říkal také že 6000k lepší a má svítit bíle což je ok.
Sice jsem koukal na osram výbojky co mají mít o dost lepší svítivost a hlavně legální, ale mám těch bludiček už dost tak uvidíme jestli bude s led nějaký větší rozdíl na 10ti letých světlech. Pak napíšu.

Zpět na „Jak co vyladit???“