Vyměněno za Led.
Ano určitě výbojky jsou vysvícené, ale ani jako zánovní to bylo dost slabé - ty tlumené. Také mi vadí to vypalování světel a vzhledem k referencím zde jsem chtěl zkusit ty Led. Do světla není vidět a dálku nechám halogen.
Podělím se jak to šlo pro ostatní na xc60 I po ff. Levé světlo trochu ježek v kleci a pravé zase skoro vypadne, ale problém jsem měl s konektorem světla u obou. Rozpojit ho byl fakt něco a bez šroubováku a kluzného spray bych se nechytal. Nebylo to jako na youtube a celkem jsem se navztekal. Příště raději za tepla.
Ledka/patice je D3S G2 6000k a vyndat stará a dát led jde krásně - mám z ledpodsvícení.cz a rozměrově je shodná, ale nelíbí se mi konektor - na konektoru volva je fe plíšek/pojistka která zapadává do otvoru na xenonu a ještě byl konektor zalakovaný jenže na patici led žárovky žádné vybrání není a konektor je pouze nasunut bez jištění. Teda je tam vybrání jenže z druhé strany a kroutit kabel se mi nechtělo tak uvidíme. (ono to vlastně jinak nejde)
Na čočkách zevnitř je zákal který lze setřít - nakonec nejlepší varianta peán a čist. ubrousek na brýle z lidlu. Lze setřít do průzračna. Napřed jsem zkoušel hadřík, ale jsou tam ostré hrany a při vytahování to pustí vlákna která mi tam zůstala a pokud se nepřiškvaří tak zkusím na jaře ještě setřít - nezdá se to ale když to svítí tak jsou na čočce hodně vidět tak tuhle chybu nedělat.
Zatím jen projeto, ale na tlumené to svítí výrazně lépe a ostře - nečekejte že to bude pecka jako u aut co mají led z výroby ,ale z bludičky co byla na hranici použitelnosti se stává auto s potkávačkou pod průměrem, ale použitelné v provozu .
Řekl bych že dost dělá ta barva, přidá ostrost a ohraničení - uvidím ráno za šera kde jsem míval největší problém, ale pouliční osvětlení to přesvítí což je lepší než dříve. psalo se že to svítí lépe do stran - to nemohu potvrdit, do stran ve tmě mi to svítilo pěkně i s xenonem - možná jsou ostřejší ohraničení světla. Obrazec se nezměnil a nikdo neblikal že bych oslňoval ,ale to budu ještě testovat a když ok trochu tlumené přizvednu.
Na fotu to vypadá že hodně oslňuje, ale byl tam po montáži kondenzát a za chvíli to svítilo čistě.
Co je horší tak to že reflexní značky se rozzáří jako dříve s dálkou. Prostě to vrací světlo ,ale nevím jak tohle je u aut s led z výroby - to mi řekněte. Motorka mi to tak nedělá.
Co se týká dálek tak svítí parádně, ale parádně to bylo i s xenonem a teď mi to není tak příjemné - před autem je bílé světlo a to prosvěcuje bodově halogen a ta žlutá na mne působí rušivě. Přijde mi že dřív mi oči ostřily do dálky a teď mi připadá prostor blízko před autem přesvícen. Možná je to subjektivní a půjde o zvyk - každopádně mít legální Led s 6000K tak tam hned jde. Uvidím za pár dní jestli mi to přestane vadit.
Rozhodující je jak dlouho vydrží svítit, ale proti xenonu 2014 250tis najeto je to veliký rozdíl.
Jen nečekejte že budete vidět jak v moderním autě, ale pro ostatní to tak vypadá
20251215_193404.jpg
20251215_193604.jpg
20251215_193617.jpg
20251215_204423.jpg
Na posledním fotu jsou osazené už obě Led.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.