LED žárovky

jak si doma vyladit motor apod.
  • Autor
  • Zpráva
Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

LED žárovky

Příspěvek od Munga »

zdenal111 píše: 25 led 2025 19:44
zdenal111 píše: 17 zář 2024 20:03 Tak to prubnu japak to svítí :twisted:

Led DS1/D1R - náhrada za xenony. Parametry 6000k,světelný tok 9.000lm. + vnitřní osvětlení

https://www.ledpodsviceni.cz/d1s-d1r-g2/
Zatím nejsou schváleny :sorry:
Namontováno v prosinci ,testováno do ted 25.01 2025 a výsledek - svítí mnohem lépe / i v dešti,sněžení \ na STK žádný problém přes čočky nic nepoznáš,neoslnuješ . Xenony už nechci.
Ahoj zeptám se trochu polopaticky a zdlouhavě, ale chtěl bych mít jistotu :) . Ty origo xenony 2014 v potkávačkách jsou fakt už tragické, ale když bylo auto zánovní tak mi to nesvítilo o moc lépe. XC60 2014 bixenon natáčecí jediný problém je to ubohá svítivost.. tyhle Led co máš a jsi s nima spokojen mi tam budou pasovat a svítit znatelně lépe? Přechody ve světelném obraze a přepínání na dálky taky zůstanou shodné, žádné hlášky na palubce - prostě jen zase začnu v noci konečně vidět?
Výměna xenonu za led bez problémů(velikost) a životnost zatím ok? Jde mi jen o náhradu za ty bludičky při tlumených světlech - s dálkovýma jsem spokojen. Bojím se že když dám nové výbojky tak si moc nepomůžu.
Otázka platí samozřejmě nejen pro zdenal111 pokud s nima máte v P3 zkušenost - díky
EDIT: mají i ve variantě 4300k což by mělo být lepší za šera-deště a to já jezdím nejvíce, ale co tu čtu tak i ty 60000K fungují lépe než xenon. Zkoušel někdo ty teplejší?
Naposledy upravil(a) Munga dne 10 pro 2025 22:16, celkem upraveno 1 x.

raolsa
Moderátor
Vůz: Volvo V70 II 2.4i 135 kw
Participant x 1

LED žárovky

Příspěvek od raolsa »

Nevím jak v P3, ale já je mám v P2 a konečně jsem začal v noci vidět. V dešti i mlze je to taky dobrý.
Je to plug and play. Prostě se to jenom vymění za výbojku. Žádná chyba nesvítí.
Aktuálně uvažuju, že bych LED dal i do dálkových místo H9, ale ty H9 svítí docela fajn, tak asi u nich zatím zůstanu.

Schumi_01
Vůz: C70 2,4i Momentum MY08

LED žárovky

Příspěvek od Schumi_01 »

Tyhle LEDky místo výbojek mám pravděpodobně také, stejné, nezávisle na tomhle vláknu už rok a půl a pořád dobrý.
Dnes dokonce STK a pán chválil jak to pěkně svítí :)
A Radku, mám v XC90 v dálkách LEDky a neměnil bych. Najdu které to jsou. Bezkonkurenční. Jestli máš pocit, že ti H9 svítí dobře, tak jsi tak na půlce :-D
Tyhle pán na STK okomentoval slovy "Ty vole to svítí že se do toho nemůžu ani podívat, dobrý". A to byl slušňák a koukal jen na rysku v měřáku, normálně od něj uskočil :-D

dumi.cz
Moderátor
Vůz: V70 '97 B5254T@192PSI Black | 850 '95

LED žárovky

Příspěvek od dumi.cz »

Ja premyslim o ledkach do dalky na P2 misto halogenu, ma nekdo neco overeneho?

Schumi_01
Vůz: C70 2,4i Momentum MY08

LED žárovky

Příspěvek od Schumi_01 »

Tod2
Vůz: S80 D5244T 120kW AT MY06

LED žárovky

Příspěvek od Tod2 »

dumi.cz píše: 10 pro 2025 22:44 Ja premyslim o ledkach do dalky na P2 misto halogenu, ma nekdo neco overeneho?
mám v dálkách H7 led už několik let, chce to něco kvalitního, aby ventilátor nedělal rušení
taky byl u mne problém sehnat tak nízké (ventilátor), aby se vešly pod krytku
kupoval jsem tehdy něco na alíku asi za 2000Kč a v pohodě, jen je potřeba počítat, že ten kužel světla bude nejspíš širší než u halogenu, takže dopředu to nesvítí tolik, ale pořád víc než halogen

M@C
Vůz: S80 AWD AT 3.2 MY11, V70 AT 3.2 MY09

LED žárovky

Příspěvek od M@C »

V obou svych P3 mam misto xenonu tyto D1S ledky https://www.aliexpress.com/item/1005006703312670.html a misto dalkovych H7 tyto https://www.aliexpress.com/item/1005006771915005.html.
Koupeno na doporuceni v nejake skupine, asi Volvo klub na FB. Mam je asi od jara, takze 3/4 roku, fungujou, sviti naprosto luxusne a zadnou chybu auta nehlasi.

Romulusw
Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify

LED žárovky

Příspěvek od Romulusw »

raolsa píše: 10 pro 2025 21:08 Nevím jak v P3, ale já je mám v P2 a konečně jsem začal v noci vidět. V dešti i mlze je to taky dobrý.
Je to plug and play. Prostě se to jenom vymění za výbojku. Žádná chyba nesvítí.
Aktuálně uvažuju, že bych LED dal i do dálkových místo H9, ale ty H9 svítí docela fajn, tak asi u nich zatím zůstanu.
Radku, a který ty LEDky jsi tam dal?

Jako, že vezmeš LEDku, dáš jí místo výbojky a dáš na ní ten starter a ono to svítí?

raolsa
Moderátor
Participant x 1

LED žárovky

Příspěvek od raolsa »

https://www.ledpodsviceni.cz/d1s-d1r-g2/
Jenom se odpojí konektor od výbojky a zapojí se do ledky.
Vše svítí, PC nic nehlásí.
Když mi z ledky vypadl špatně docvaknutý konektor, tak PC normálně zahlásilo chybu hlavního světlometu.

Romulusw

LED žárovky

Příspěvek od Romulusw »

Takže, když vytáhnu D2R i se zapalovačem, odpojím od něj kabel, píchnu jej do té LEDky a šoupnu to tam, tak to pojede?

Proč se ptám, jestli do toho jít. Včera mi přestala svítit pravá výbojka. Dal jsem místo ní výbojku z druhé lampy a svítilo to.

Měl jsem nové rezervní D2R 35W a obě jsem osadil. Obě dvě se rozsvítí a jak se ohřejou začnou zhasínat. Prostě nějaký šmejd.

Tak jsem vrátil tu funkční a místo té druhé jsem dal 55W ze sásoby a ta jede normálně. Jenže ji tam nechci nechat trvale, aby neodešel balast.

Napadlo mi, že bych tam rovnou vrazil ty LEDky.

raolsa
Moderátor
Participant x 1

LED žárovky

Příspěvek od raolsa »

Romulusw

LED žárovky

Příspěvek od Romulusw »

Dík za info, tak to asi do toho půjdu :)

Mirabilia
Vůz: V70 II D5 MY 03, stage II, EGR off

LED žárovky

Příspěvek od Mirabilia »

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

LED žárovky

Příspěvek od Munga »

Já jdu objednat také. Do xc60 2014 patří D3S G2 ale je to prý prakticky stejná led jako D1.
Barva 6000k - přemýšlel jsem o té 4tis k něco že by to mohlo lépe svítit za šera a deště , ale klukům tu ta 6000k svítí dobře a chlapík z ledpodsvícení mi říkal také že 6000k lepší a má svítit bíle což je ok.
Sice jsem koukal na osram výbojky co mají mít o dost lepší svítivost a hlavně legální, ale mám těch bludiček už dost tak uvidíme jestli bude s led nějaký větší rozdíl na 10ti letých světlech. Pak napíšu.

EDIT : nezkoušel někdo zda se dá bez demontáže vnitřku světla dostat do čočky a setřít povlak co je zevnitř? Prach se setře ,ale dostat se tam.. Něco jako vata na peánu či drátu prostrčeném otvorem pro výbojku.. neměl jsem to rozdělané tak netuším jak je otvor velká a parabola hluboká tak abych se trochu připravil a vyčistil při montáži led.

Zpět na „Jak co vyladit???“