Zháňam neexistujúce auto?
- Autor
- Zpráva
-
Já si třeba myslím, že většinu požadavků splňuje Hyundai i40. Je to relativně prostorné auto s příjemnou výbavou za slušný peníze.
RAV4 je překvapivě "malé" auto uvnitř.
Aktualne: Suzuki Samurai, Ford Focus MKII 2,0, BMW 540d xDrive, Honda 500 Rebel, Africa Twin 1100.
-
- Vůz: V60
RAV4 2016-2018 anebo 2018- ?
Ptám se na to proto, protože jsme měli Yaris 2017 (ten poslední před Habenovic) a do toho jsem normálně nastupoval, když jsem byl ale v servisu, tak jsem si zkusil "obléknout" toho nového a z něj jsem musel vypadnout. Vystoupit mi nešlo (ano, jsem velkej, ale toto?). Normálně jsem si říkal proč zmenšili tak suprově vyvážený auto až do takové míry (uvažoval jsem, a to dost reálně, o jeho koupi). A s RAVkou je to dost podobná pohádka...
Ptám se na to proto, protože jsme měli Yaris 2017 (ten poslední před Habenovic) a do toho jsem normálně nastupoval, když jsem byl ale v servisu, tak jsem si zkusil "obléknout" toho nového a z něj jsem musel vypadnout. Vystoupit mi nešlo (ano, jsem velkej, ale toto?). Normálně jsem si říkal proč zmenšili tak suprově vyvážený auto až do takové míry (uvažoval jsem, a to dost reálně, o jeho koupi). A s RAVkou je to dost podobná pohádka...
- Vůz: XC 90 D5 AWD '09
Nestiham odpisovat potom to takto vyzera. Sorry. Inak si fakt vazim, kazdy postreh aj ked sa mozno zda, ze vsetko hadzem do kosa. Uvedomujem si len, ze idealne auto neexistuje a tak jednoducho, s dovolenim, nahlas uvazujem o tom co sa tu pise. Skoro by som povedal, ze by sa uzivili 2 auta, jedno rodinne na dlhsiu trasu a jedno prditko na cukanie v mensom pocte. Ale pri tom najazde to jednoducho nedava zmysel.

Inak ale je ich radovo menej ako Rav4, aspon myslim, a cenovka je zial vyssia co sledujem.

Inak ano atmo benzin 2.5 v kombinacii HEV to ma peknu spotrebu takze motorizacia sa jednoducho javi ako idealna pre moje potreby. Preto to mam v prvom prispevku
Otazkou je priestor ale to nezistim inak nez osobne.
Ked uz to moje vypisovanie nema koneca a nikomu sa to uz hadam nechce citat, co tie PHEV? Ma niekto realnu skusenost s niecim 5r+? Ci to je slepa ulicka automobiloveho priemyslu ako to mnohi nazyvaju hadam, ze kvoli vyssim nakupnym cenam a kadejakym prepoctom, ze sa to aj pri neustalom nabijani vrati roky po zivotnosti toho auta.
1,4,6. Vacsi su obaja v pomerne velkych sedackach cybex, najmensi je vo vajicku. To, ze sa da jazdit aj v mensom aute viem. Pisal som ze brat jazdi v S60 ale jako neni to uplne ono. Napr. ale tie 2 nase sedacky a vajco dozadu nezmestim. Mozno po posune maleho do jednej zo sedaciek a najvacsiho na nieco uzssie/mensie by to slo. Inak brasko zvyknuty na spartanske podmienky vravel, ze na dovolenke mali pozicanu Toyo C-HR a ze vzadu uplne pohoda, ze aj 4 sa zmestilijirka87 píše: 15 říj 2024 07:30 Nevim vek deti, ale.predpokladam,ze nemas 3 siroke vajicka. Kamos vozi 3deti ve Fabii takze nejak to asi jde

Moja preferencia je skor "diesel NIE" ale ani ten benzin sa mi nepozdava lebo spotreba. Ludia su rozmaznani a nevedia co by vlastne chceli ze.. Preto som uvazoval nad HEV. Avensis je zaujimavy, skoda ze ho nerobili v HEV. V Aurise som sedel, ale zena hovorila, ze to je vzadu mensie jak Astra. Inak odvezenie v meste velmi prijemne. A nemoze to tahat vozikPokud mas preference v benzinu, tak osobne jezdim Avensisem a perfektne mi vyhovuje.

Mal som ju vo vypise v prvom poste. Ten dvojliter by mohol byt aj ked ich je malo, 2.5 je este menej a ked uz tak presahuju rozpocet. Zas by to chcelo do toho sadnut, asi budem musiet opustit klavesnicu a monitor. Uz som bol tak znechuteny hladanim a preskakovanim z modelu na model, ze som zacal mat pocit, ze nic mi nebude vyhovovat (Vid nazov temy.)Mazda 6 rovnez neni mala a 2.0i Skyactive nejezdi rozhodne za 10L.
Dobry tip, radim do jedneho vreca s Rav4. Dokonca som sedel v jednej funglovke v plnej palbe asi mesiac dozadu. Bol som na zadnych sedadlach ale sam, takze tazko povedat, ale priestoru tam bolo celkom dost. Akurat nove sa vraj vsetky robia s panoramou a ja so svojimi myslim celkom normalnymi 182cm si po naklone dopredu buchol hlavu o strop (to len vsuvka na novu nie je rozpocet). Inak ma celkom nemilo prekvapilo, ze som bol po asi 6h cesty po dialnici celkom dolamany. To si pri Astre nespominam, ze by som mal problem dat Slovinsko ci AT alpy na zatah.Honda Cr-V. Ty novejsi modely jsou velice zdarile vzhledove a technicky tomu asi taky neni moc co vytknout.
Inak ale je ich radovo menej ako Rav4, aspon myslim, a cenovka je zial vyssia co sledujem.
Ta CVT je prakticky v kazdej hybridnej toyote. Byva s nimi nejaky problem? Ked clovek vidi ze taxi prius ma na hrbe 800tkm tak ani neuvazuje ze by to mohlo byt problemove. Ci skor ide o komfort z jazdy ze nemas pocit ze si na skutri.Nebyt CVT prevodovky
Priznam sa, ze uz som dostal tip na ford, tusim s-max. No je to MPV ale tak prezili by sme. Akurat u nas taka prupovidka: "Najhorsie auta su na F.. Fordy a francuzske". Neviem, co je na tom pravdy ale ani fordacka historia Volva sa neda povazovat za najsvetlejsiu.
To je slovo do bitky. Uprimne, asi to bude zniet sprosto, furt mi tie ceny pridu ustrelene ale tak jedna sa o iny segment a ceny su ine ako pred 6 rokmi. Aby som bol fer, u nas je jedna za rovnake peniaze a je to najlacnejsi kusok na bazosi. Cele to stoji a pada na tom, ze som si nenasiel cas si ist do toho sadnut lebo nic na blizku na predaj nie je. A sused ma tu novsiu 2020+. Obligatna otazka ma to tazne

Inak ano atmo benzin 2.5 v kombinacii HEV to ma peknu spotrebu takze motorizacia sa jednoducho javi ako idealna pre moje potreby. Preto to mam v prvom prispevku

Ked uz to moje vypisovanie nema koneca a nikomu sa to uz hadam nechce citat, co tie PHEV? Ma niekto realnu skusenost s niecim 5r+? Ci to je slepa ulicka automobiloveho priemyslu ako to mnohi nazyvaju hadam, ze kvoli vyssim nakupnym cenam a kadejakym prepoctom, ze sa to aj pri neustalom nabijani vrati roky po zivotnosti toho auta.
- Vůz: XC 90 2,5T LPG 2005 man. AWD modify
Řekl bych, že Galaxy a S-max je rozdíl.
A v benzínu bych problémy nečekal. U chrochťáků jo.
A v benzínu bych problémy nečekal. U chrochťáků jo.
-
- Vůz: V60
Ceny jsou jaké jsou. Taky nechápu proč XC90 klidně 2005 v pěkném stavu stojí v roce 2024 klidně 200t, když jsem si jí kupoval v roce 2015 za stejných 200.
Jinak nabízená RAV4 tažné má, je to e-four takže pseudo 4x4 a díky tomu utáhne 1650kg. Není to executive = není celokůže, není vyhřívaný volant a čelní sklo, jinak je vše (polokůže, keyless, LEDky, origo navi atd.).
Dle mého si udělej čas a pomalu si sesumíruj co vlastně chceš a co jsi ochotný ještě pojmout, co už ne. Za mě třeba RAV4 a myslím, že pocitově i Ondrou zmiňovaný Outlander či např. Forester jsou spíše vyšší kombíky, byť už spadají do moderního SUV značení. Každopádně s XC90 bych je nesrovnal, to je prostě jiný mastodont (stačí se podívat na váhy a je jasno, pro příklad opět použiju RAV4 ne proto, že jí chci prodat, ale že jí mám a mám porovnání - provozní V60 1685kg x RAV4 1765kg.)
K CVT Ti ještě napíšu - rozlišuj e-CVT Toyota vs celý ostatní svět CVT (Honda, Nissan, Subaru atd.). Spolehlivost Toyota systému je skoro neprůstřelná, spolehlivost CVT je poněkud diskutabilní dána z principu věci.
Jinak nabízená RAV4 tažné má, je to e-four takže pseudo 4x4 a díky tomu utáhne 1650kg. Není to executive = není celokůže, není vyhřívaný volant a čelní sklo, jinak je vše (polokůže, keyless, LEDky, origo navi atd.).
Dle mého si udělej čas a pomalu si sesumíruj co vlastně chceš a co jsi ochotný ještě pojmout, co už ne. Za mě třeba RAV4 a myslím, že pocitově i Ondrou zmiňovaný Outlander či např. Forester jsou spíše vyšší kombíky, byť už spadají do moderního SUV značení. Každopádně s XC90 bych je nesrovnal, to je prostě jiný mastodont (stačí se podívat na váhy a je jasno, pro příklad opět použiju RAV4 ne proto, že jí chci prodat, ale že jí mám a mám porovnání - provozní V60 1685kg x RAV4 1765kg.)
K CVT Ti ještě napíšu - rozlišuj e-CVT Toyota vs celý ostatní svět CVT (Honda, Nissan, Subaru atd.). Spolehlivost Toyota systému je skoro neprůstřelná, spolehlivost CVT je poněkud diskutabilní dána z principu věci.
Jako chrobaka v hlave mam. To s tou cenou som pochopitelne nemieril proti tebe, ved som aj napisal, ze to je cena najlacnejsej Rav4 u nas na bazosi. Tak ako vsetci ostatni musime ci chceme alebo nie akceptovat to ako sa zmenil trh. Asi by nebol uplne ok clovek co by si pri predaji vypytal par x tisic € menej nez si pytaju ostatni za to iste. Za tu cenu to auto musi zmiznut do tyzdna.
Btw. to, ze to nie je plna koza beriem ako plus.
Btw. to, ze to nie je plna koza beriem ako plus.
- Vůz: Bílý
U tech CVT jsem mel namysli hlavne ne-Toyota prevodovky. Hybridni ustroji Toyoty je rekl bych velice vymakany a rokama osvedceny pohon, ktery se akorat cizeluje.
Pokud mam v nekoho duveru,je to konstrukter Toyota/Lexus. O Nemeckych automobilkach to stejne rici nemohu.
Ale kazdy at si koupi co chce
Pokud mam v nekoho duveru,je to konstrukter Toyota/Lexus. O Nemeckych automobilkach to stejne rici nemohu.
Ale kazdy at si koupi co chce
-
- Člen VK
- Vůz: 240/V70II
hosi ja vam toho outlandera nechci porad cpat ale ja jsem s tim maximalne spokojenej. az budu kupovat druhyho jen se porozhlidnu po CVT. sedacky te mohu vzadu zmerit, ale myslim ze se tri autosedacky vejdou. tady typek to zrecenzoval na youtube moc hezky, je videt ze autum rozumi a neni to zadnej influencerske diletant. doporucuji shlednout https://youtu.be/F9Uk5kV4sRY
Přidáno za 8 minut 39 sekund:
Přidáno za 8 minut 39 sekund:
nakladat tri deti do nizkyho kombiku? usadit do sedacek a prikurtovat? nic moc pracexSam píše: 15 říj 2024 08:38 Já si třeba myslím, že většinu požadavků splňuje Hyundai i40. Je to relativně prostorné auto s příjemnou výbavou za slušný peníze.
Mitsubishi Outlander, 2,0i FWD, man, ´18
bylo: 240 D24 ´85, 740 D24 ´85 , 4x 940 B230F, B230FK, D24TIC, B200F V70/1 fturbu, 4x 850 různých výbav a motorizací, V70II 2,4i AT, SAAB 9-3 SC
Plastíky kilowattama nenahradíš
240 GLT B230F ´89 AT Tourist/diplomatic sales
V70 MY2001 D5252T - Erdogan D5T5 Stage 1
760 D24TIC ´88 M46
bylo: 240 D24 ´85, 740 D24 ´85 , 4x 940 B230F, B230FK, D24TIC, B200F V70/1 fturbu, 4x 850 různých výbav a motorizací, V70II 2,4i AT, SAAB 9-3 SC
-
- Vůz: V70II D5
Mrkni sem do jakého auta se vejdou 3 dětské sedačky... ADAC to letos rozebral docela podrobně...https://www.adac.de/rund-ums-fahrzeug/ausstattung-technik-zubehoer/kindersitze/kindersitzberater/drei-kindersitze-rueckbank/
Tenhle problém řešil kamarád pro 5 dětí z toho 3 seděli v sedačce a koupil Tourana 7místného, když dvě děti už sedačky nepotřebovali Tourana vyměnil za Tiguana Allspace taky 7místného a říká, že udělal chybu, sice víc utáhne na kouli ale je prostorově menší než Touran. Ten nejmenší v sedačce sedí úplně vzadu, když jedou všichni. Do druhé řady se nevejde sedačka uprostřed a dvě děti aby seděli normálně. V Touranu to šlo velice snadno, bylo jedno kam si dal sedačku. Před dvěma lety se dal nový Touran pořídit i za 500tis sice v benzínu, ale dal a dneska??? Raději nekoukat..
Tenhle problém řešil kamarád pro 5 dětí z toho 3 seděli v sedačce a koupil Tourana 7místného, když dvě děti už sedačky nepotřebovali Tourana vyměnil za Tiguana Allspace taky 7místného a říká, že udělal chybu, sice víc utáhne na kouli ale je prostorově menší než Touran. Ten nejmenší v sedačce sedí úplně vzadu, když jedou všichni. Do druhé řady se nevejde sedačka uprostřed a dvě děti aby seděli normálně. V Touranu to šlo velice snadno, bylo jedno kam si dal sedačku. Před dvěma lety se dal nový Touran pořídit i za 500tis sice v benzínu, ale dal a dneska??? Raději nekoukat..
Honda XRV750 Afrika Twin
-
- Člen VK
natesno ale narvala je tam https://youtu.be/hIrMGK5bTWk?si=t9LNj3LOpsZUmFM5
760 D24TIC ´88 M46
-
J no, to by bolo treba vymenit aj sedacky kedze mam izofixove bez vlastnych pasov. Klikat tie bezpecnostne pasy do zamkov je celkom morda.
- Vůz: 960 II 3.0
No to je přesně něco, co nechceš dělat každý den.Ondra. píše: 23 říj 2024 18:50 natesno ale narvala je tam https://youtu.be/hIrMGK5bTWk?si=t9LNj3LOpsZUmFM5
Bylo: Fred (Volvo 960 II, 1995, B6304S), Pierre Richard (Peugeot 205, 1993, 1.1), Fík (Ford Fusion, 2007, 1.4)
-
- Člen VK
Tak pak jedině Caddy, Berlingo, S-Max, Sharan atd
760 D24TIC ´88 M46
-
Ja to vidim na nejaky kompromis. Nieco sirsie nez Astra s viac miestom na nohy a s tym ze sa casom vymenia aktualne detske sedacky za podsedaky alebo nejake uzsie sedacky. Dodavkam ci plnotucnym SUV by som sa rad vyhol. Aj ked ten outlander je cenovo prijatelny a zda sa byt dostatocne jednoduchy na to aby sa to nesralo. Neviem ci sa to ale povazuje za plnotucne SUV ale pride mi to uz dost velke.
Maly nezaujimavy update.
Tak konecne sa mi podarilo sa postavit od klavesnice a sadnut do realneho auta. Konkretne Rav4 2019 teda ta obla predchadzajuca verzia. To auto som mal v pomyselnom rebricku na 1. mieste a musim povedat, ze som sklamany. Teraz nehodnotim nic ine len miesto v druhom rade sedadiel lebo naozaj som skusal len to. 2 sedacky na isofixe a manzelka do stredu. +- autobus to iste ako nasa Astra
Zadok ako tak vosiel, opriet chrbat neslo, ja som mal skoro problem aj so sadkom a chrbat este horsie a to mam prosim pekne <70kg na 182cm.
Problem tak trochu vidim v isofixe. Tie detske sedacky maju dost placu na posun do strany k oknam aj v Astre len isofix ich nepusti. Uvazujem ci sa neda ten isofix nahodou prerobit/ posunut cely. Este som sa nepozeral na to ako je tam uchyteny ci by to vobec bolo mozne a ci to potom bude splnat nejake bezpecnostne normy to netusim.
Tak konecne sa mi podarilo sa postavit od klavesnice a sadnut do realneho auta. Konkretne Rav4 2019 teda ta obla predchadzajuca verzia. To auto som mal v pomyselnom rebricku na 1. mieste a musim povedat, ze som sklamany. Teraz nehodnotim nic ine len miesto v druhom rade sedadiel lebo naozaj som skusal len to. 2 sedacky na isofixe a manzelka do stredu. +- autobus to iste ako nasa Astra

Problem tak trochu vidim v isofixe. Tie detske sedacky maju dost placu na posun do strany k oknam aj v Astre len isofix ich nepusti. Uvazujem ci sa neda ten isofix nahodou prerobit/ posunut cely. Este som sa nepozeral na to ako je tam uchyteny ci by to vobec bolo mozne a ci to potom bude splnat nejake bezpecnostne normy to netusim.
- Vůz: 960 II 3.0
Pak ještě můžou být řešením sedačky Multimac. Neznám teda nikoho, kdo by to měl, ale v touze nechat si kombíka jsem o tom před čtyřmi lety silně uvažoval.
Bylo: Fred (Volvo 960 II, 1995, B6304S), Pierre Richard (Peugeot 205, 1993, 1.1), Fík (Ford Fusion, 2007, 1.4)
-
- Vůz: V70II
Upřímně nevím co řešíš. Řešení je Galaxy/S-Max, Sharan, nebo jiné MPV, případně Multivan/Hyundai Staria. Ve všem ostatním budou tři dětské sedačky vedle sebe opruz.
-
- Vůz: V60 2018 T3
Z hlediska bezpecnosti nevim, jestli je lepsi mit bezpecne auto (=uvnitr uzke) a jen dve sedacky na krajich, uprostred nejstarsi dite na podsedaku. Nebo min bezpecne auto (=uvnitr siroke), kam se vejdou tri sedacky vedle sebe.
Vychazim z toho, ze kdyz ma z venku touran o 2 cm mensi sirku jako V60, pritom o 25 cm mista vic na sedacky, tak dvere jsou jenom takove slupicky, aby dovnitr nefoukalo.
Vychazim z toho, ze kdyz ma z venku touran o 2 cm mensi sirku jako V60, pritom o 25 cm mista vic na sedacky, tak dvere jsou jenom takove slupicky, aby dovnitr nefoukalo.
- Vůz: V70II
-
- Člen VK
180 000 dolu za 5 mesicu, slusnej sesup
760 D24TIC ´88 M46
-
- Vůz: XC70 D5 2008
Tak zřejmě chce prodat a né prodávat.
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
-
Tak neviem ako inak nazvat 5 mesiacov trvajuci nespesny proces predaja auta nez predavanie. Asi sa to da zhodnotit tak, ze povodna cenovka bola povedzme nerealisticka inak by to bolo asi predane a zjavne to zatial nema kupcu ani po zlave. Mat moznost odpoctu tak ani moc nerozmyslam. Nevravim ze ta aktualna cenovka je nezmysel pri tej konfiguracii, veku a najazde ale pre mna je to furt vec, ze to si musim kurna rozmysliet ci dam 19000€ za auto co mi bude stat pred domom ale tak to uz som tu popisal asi dost. Kazdopadne dakujem za tip, ono asi casom skonvergujem k niecomu takemuto.
- Vůz: XC70 D5 2008
Jestli je to půl roku, tak no... 

MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...
MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej...
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
-
- Člen VK
- Vůz: S90 T6 AWD POLESTAR
Prodával jsem podobně cca rok Espace V krásném stavu přijeli dva lidi a druhý to hned vzal. První byl jen na čumendu jak to vypadá, ale že chce 7mistné. Cenu jsem měl celou dobu poddimenzovanou. Lidi asi nebaví nakupovat u soukromníků.
-
Bol som teraz nedavno pozriet u sukromnika auto a bolo mi to fakt blbe, pretoze som siel pozriet len ci sa tam zmestime do zadneho radu. Siel som tam cielene s tym, ze to auto za tie prachy kupit nechcem aj keby mi vyhovovalo priestorovo lebo viem kupit od ineho sukromnika o 6.5t€ lacnejsie sice starsie a s vacsim najazdom. Tak to je potom jasne, ze clovek radsej zajde do bazaru kde ma potencialne na vyskusanie toho viac. Ale to je moj pripad cloveka co zatial realne nevie co chce kupit. Keby viem co chcem tak radsej idem k sukromnikovi co na aute jazdil poslednych x rokov a vie mi k tomu nieco povedat nez nejaky pajac v bazari, ktory chce predat a nevie o tom aute nic.