python.p píše: 25 kvě 2022 16:52
Nevíte čím nastříkat PU pěnu aby to drželo barvu?
Původní barva je černá, a zkusil jsem 3 vrstvy bílého mátu a je z toho šedá.
Páč je tu hromada různých profesí, třeba někoho něco nápadná. Ještě mě napadlo kontaktní lepidlo a pak na to lak.
Nevěděl by někdo?
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
Otázkou je cíl toho stříkání. Pokud chceš jen přebarvit tu PU pěnu, tak to ti rovnou řeknu, že to nemá smysl. Jakákoliv barva, aby trochu držela a kryla, tak musí být ve vrstvě, aby překryla dirky a nebylo to šedivý. A vrstva = praskání.
Jediný co by asi pomohlo je měkkej plastidip. Ale tim zase přijdeš o strukturu pěny, protože to komplet zalepí a taky to neni moc levný.
Obecně, pokud dáváš na černý podklad světlou barvu, bílá a žlutá jsou nejhorší, je potřeba mezivrstva ze základu, kterej odstíní tu původní tmavou. Ale to u tebe nejde, protože opět, by z toho byla tlustá vrstva.
To jsem si myslel... no dělám si z toho takové malé odhlučnění do pracovny a nemuselo by to být jen černé. Takže se vracím k tomu, že koupím nějakou ultra tenkou látku a přetáhnu to tou látkou. Na funkci to nebude mít vliv a navíc by to mohlo i hezky vypadat.
Díky
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
5 let venku mě vydržela jako vyvýšený záhon. Bez jakékoliv ochrany...
Ja si mylím že tento 36002642, ale v katalogu u VIN jsem našel ještě jedno číslo - 36050272 - a ten nevím, na autě - na startéru - na první dobrou číslo vidět není
PetrXC70 píše: 31 kvě 2022 18:11
Ok, to je v pohodě. Max 3 tejdny... Díky
Osb3 je citlivá na vodu na hraně. V ploše je docela ok. Já měl štíty holý víc jak rok a nijak výrazně je to nepoznamenalo. Jen se místy měla tendenci nějaká tříska odlopnout, ale jinak ani k nafouknutí v hranách nedošlo. Nutno dodat, že desky byly hodně chráněné přesahem střechy cca 70cm. Tři týdny budou v pohodě
Dotaz čisto zo zaujímavosti, ktorý vznikol po diskusii pri pive. Vlastním pozemok. Ako hlboko do zeme som vlastníkom a kedy sa to začína počítať ako majetok alebo vlastníctvo štátu?
Nie je to za účelom, že pri kopaní nájdem bedňu plnú toliarov. Tam je to jasné...
Debata sa točila okolo nerastných surovín. Keby si vedel, že máš na pozemku nerastné suroviny, tak či ti to patrí všetko.
Nebavíme sa o povolení ťažby, životné prostredie, susedia, spodné vody atď atď. Len ma zaujíma komu by to patrilo.
To je pod tebou je tvoje, ale nesmíš ovlivňovat okolní... tzn. povolení, vyjádření báňského úřadu atd.
Na druhou stranu u nás ve vsi je normálně většina baráků poddolovaných a teda nedostali nic, takže vlastně nevim.
Co se týká důlních děl (a patrně i jeskyň) tak na čím pozemku se nachází vchod/vstup, tak tomu patří celé podzemní prostory, i když se nacházejí pod cizími pozemky.
Vapik píše: 29 kvě 2022 11:09
Myslíš ten ventil co je součástí 10kg lahve? Určitě je vyroben dle nějaké normy a v té musí být stanovena životnost. Nic méně bych se tím vůbec netrápil a při odjezdu dotahoval. Stačí s citem žádné násilí. Jakmile vyměnil lahev tak stejně nebudeš vědět kolik má nová za sebou cyklů.
Díky za zprávu a omlouvám se za pozdní odpověď - byl jsem mimo. Máš pravdu, mělo by to být "cajk", mrknu pro zajímavost do normy. Pro zajímavost: rozebral jsem starý plynový regulátor. Nečekal jsem Hi-tec řešení, ale ani, že to bude tak jednoduché
Regulátor z roku 91, membrána absolutně bez jakýchkoli znaků stárnutí.
Hlavně si nepoškrábej tu pozinkovou vrstvu ve snaze být nejvíc nejlepší a mít to čisťoučkatý, protože tim si pod sebou podřízneš větev.
Glycerin se dává proto, že je potravinářsky uplně v pohodě a guma ho má taky ráda. Asi by nevadil tady ani silikonovej olej, ale u toho nevim, jak se bude chovat pak na trysce hořáku. Glycerin shoří beze zbytku.
PetrXC70 píše: 31 kvě 2022 18:11
Ok, to je v pohodě. Max 3 tejdny... Díky
Osb3 je citlivá na vodu na hraně. V ploše je docela ok. Já měl štíty holý víc jak rok a nijak výrazně je to nepoznamenalo. Jen se místy měla tendenci nějaká tříska odlopnout, ale jinak ani k nafouknutí v hranách nedošlo. Nutno dodat, že desky byly hodně chráněné přesahem střechy cca 70cm. Tři týdny budou v pohodě
Děkuju, trvalo to kratší dobu než sem myslel, už je všechno v lepidle... dík
Urvanej píše: 03 čer 2022 13:54
Hlavně si nepoškrábej tu pozinkovou vrstvu ve snaze být nejvíc nejlepší a mít to čisťoučkatý, protože tim si pod sebou podřízneš větev.
Glycerin se dává proto, že je potravinářsky uplně v pohodě a guma ho má taky ráda. Asi by nevadil tady ani silikonovej olej, ale u toho nevim, jak se bude chovat pak na trysce hořáku. Glycerin shoří beze zbytku.
Dekuji za upozornění - dám na to pozor. Ten regulátor je v podstatě zatím záložní, ale hodí se. Člověk si řekne: 40 let starý regulátor musí být v čudu. A pak jsem hledal nový a četl nějaké recenze na regulátory z jednoho hobby řetězce. Dva lidi psali, že jim po pár měsících přestal fungovat a navýšil tlak = průser. Já vím, že do plynu se člověk nemá vrtat a mám respekt. Je to jen pro moje potřeby a ještě to po použití zavírám
Pánové, omlouvám se: jeden rychlý dotaz: po 290 000 km bych chtěl vyměnit olej v přední úhlovce. Dle VIDA je to v originále 31259380, mělo by to být SAE 75W-90 GL-5. Můžu tam nalít cokoli (kvalitního)? Jestli v tom není nějaká "volvácká zákeřnost". Viděl jsem, že doporučujete Ravenol VSG 75W-90, dal bych tam od Forda. Díky moc.