Jak již jistě mnozí zaregistrovali, proběhla u mě výměna vozu.
Po téměř roce neúspěšných pokusů o prodej Jaguara soukromě jsem se rozhodl ho dát i za nižší cenu na protiúčet.
Jako nástupce jsem chtěl ideálně S90, V90, V90CC, ovšem pouze v benzínu. A to vzhledem k nabídce není vůbec snadné sehnat.
Konkrétně jsem koukal po T5 nebo T6, ale s nějakou pěknou výbavou. Jako nutné prvky výbavy jsem měl odvětrávané sedačky a audio B&W. Zbytem už byl pouze bonus.
Asi před týdnem jsem si všiml v nabídce pěkné S90 T6 v R-desingu v úpravě Polestar. Při rozklikávání inzerátu jsem stejně věděl, že bude mít R-desing sedačky a tudíž nic pro mě. A ono ne, sedačky byly odvětrávané + další věci jako vyhřívaný volant, head up display, nezávislé topení, atd.
Pořád jsem na ni koukal, až jsme se na ni s Tom0 byli podívat.
Na první pohled mě moc nezaujala, Jaguara jsem dal na ocenění a šel prohlížet S90. Ano jak už jsem psal v inzerátu, má nějaké ty provozní šrámy, které mi v ten moment docela vadily.
A celý tento můj dojem podtrhla zkušební jízda, kde Tom0 zjistil, že nufungují pravá tlačítka na volantu. Musím říct, že bych toto vůbec nezjistil, protože v ten moment jsem stejně nevěděl jak a co ovládají.
Po zkušební jízdě jsme si šli sednout do showroomu a čekali na nabídku za Jaguara.
Po zhodnocení situace jsem byl rozhodnut, že auto nekoupím. Následně přišel výkupčí s nabídkou za Jaguara a já mu poděkoval s tím, že si to musím rozmyslet a odjíždím.
Následovala klasika ,,AAA,,. Šel se poradit s managerem a následně byl výkop o 20tis vyšší + sleva na nefunkčí tlačítka. I přesto jsme odjeli, protože se mi to auto nějak nezdálo. Asi jsem podle fotek čekal víc.
Ovšem když jsem o tom pak přemýšlěl, tak už jsem si začal říkat, že zas tak špatná není. A tak mi vůbec nevadilo, že mi druhý den volali z bazaru.
Ptali se, jak se mi S90 líbila. Řekl jsem, že nic moc. Argumentoval jsem nefunkčí elektronikou a kosmetikou. Následova dotaz kolik bych si představoval slevu. Tak jsem hodil asi 20tis. Následovalo ješte hodně telefonátů a abych to zkrátil, tak napíšu výsledek. Tímto odložením nákupu jsem dostal slevu cca 10tis. a už nebylo o čem přemýšlet.
Nakonec cestou domů se i tlačítka volantu umoudřily a začaly fungovat.
Cesta domů byla taková, že jsem skoro ani neuměl zapnout tempomat. Přirovnal bych tento přechod z Jaguaru asi jako ze staré Nokie na moderní dotykáč.
Například ta appka Volvo Cars je něco tak zvláštního. To že si člověk přes telefon nastaví časovač a zapne nezávislé topení, nastartuje motor, odemkne vůz bylo pro mě s Jaguarem něco nepředstavitelné.
S autem se zatím seznamuji, tak je ještě brzo na nějaké závěry. Hlavně doufám, že jsem si nevytáhl černého petra v podobě zvýšené spotřeby oleje.
A co se týče srovnání výkonu s Jaguarem, tak je to +- stejné.
Nakonec se mi to auto začalo dost líbit.

Tak hlavně aby vydrželo.
20250406_163231.jpg
20250406_163259.jpg
20250406_163319.jpg
20250406_163450.jpg
20250406_163518.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.