EV: Diskuse o elektroautech

...i nemožném! ALE JEN POKUD TO SOUVISÍ S VOLVEM!!! (potažmo evt. s jinými automobily)

VYKECAT SE MŮŽETE V LAMPÁRNĚ!!!
  • Autor
  • Zpráva
python.p
Vůz: XC70 D5 2008

Příspěvek od python.p »

A to je to. Nepochopení psaného textu na které stále narážíme... Já nikoho nevyhazuju! A pokud ano, tak mi prosím explicitně ukaž kde a jak. ;)

K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou:
XC70 MY08 D5 AWD M/T @ 225 ořů v plné síle!
V70XC MY00 2,4T AWD A/T @ Kde mám to křídlo?!

Bylo:
MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva...

VIDA k dispozici - Blansko, Brno, Olomouc

Munga
Vůz: XC60 2014 D4 AWD D5244T17

Příspěvek od Munga »

Toto jsem hned upravil ale slo o kontext. Že mne ev sere třeba?
Najel bych raději na slušnějši vlnu

python.p

Příspěvek od python.p »

A jak si myslíš, že přispěješ do debaty když pošleš článek ze žumpa webu, který dělá závěr na základě jednoho auta? Tohle je to o čem jsem psal, hodíš sem článek z toho webu s poznámkou viz níže. :) Kdyby sis to pořádně přečetl, podíval se na po bazarech na auta s větším nájezdem a mrkl na SoH tak okamžitě zjistíš, že to je prostě blbost. Myslím tím ten článek, to že baterka může umřít ze dne na den se dějě, stejně jako se děje, že v D5 praskne píst a ohne se ojnice. Takže tím pádem všechny D5 stojí za prd a nikdy si ji nekupujde, protože jsem do generálky nasypal desítky tisíc! Akorát o tom nikdo nenapsal článek...

Tohle je to co mě tady vadí, vytváření falešného dojmu na základě "odborných článků".

Pak když sem někdo hodí slušný článek, tak hned přispěcháš ty a koch s rádoby vtipnýma poznámkama, které nikam nevedou. Jo, kdybys ty nebo ten druhej odborník nahodil článek, který jsem sem posílal už několikrát a potvrdil tvrzení s kterým přišel KSW tak by to k něčemu bylo, ale to ne, to vyradši něco napíšete, pak to post mortem upravíte atd...

Nevím jak dlouho jsi na internetu, ale na fórech se pohybuji od toho co mám internet, vlastně ještě dávno předtím kdy jsem chodil do knihoven surfovat. A něco jiného je plkat jen tak v nějakým, tomu určeném vláknu a něco jiného je diskutovat věcně o nějakém problému, třeba o EV, protože podle vašich příspěvků to vypadá, že s tím problém máte.

Pokud o EV uvažuješ, tak si je asi stejně nikdy nekoupíš, protože čerpáč z webů které EV nechcou (jestli je sponzoruje naftařská lobby, nebo ne je už jedno), ale kloudný článek na tohle téma tam nenajdeš.
+ jsem od tebe neviděl za celou dobu konkrétní dotaz...
Munga píše: 03 dub 2026 09:04 https://www.autoforum.cz/zajimavosti/jiz-triletym-skodam-enyaq-odchazi-baterky-az-na-hranici-pouzitelnosti-akorat-s-koncem-zaruky/
To je normálni že když nabíjís jak potřebujes tak máš EV za chvilku na šroťák nebo chyba konstrukce?
PS: než jsem odpověděl, tak už je to zase přepsaný...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Bylo:

Munga

Příspěvek od Munga »

Ano přispévek jsem upravil jak jsem tu napsal. Jinak bych spíš čekal omluvu za tvé opakované urážky a to nejde jeno o mne.
Ale psal jsem že bych rád najel na slušnějši vlnu tak za mne přeji hezky den a dál nereaguji. Díky

python.p

Příspěvek od python.p »

Klasika, já mám být slušnej, ale ty mě zakazuješ na tebe reagovat, což mi teda slušné nepřijde. :)

Ukaž mi kde konkrétně jsem tě urazil a já se omluvím. :) Jenže já už se v těch tvých úpravách ztrácím... :%) :shock:

Pokud někoho uráží, když napíšu, že je k smíchu, tak se hluboce z celého srdce omlouvám! Netušil jsem, že je to tak velmi urážlivé a dehonestující. Pardon!

Bylo:

Bakly
Vůz: S80 D5 MY2004

Příspěvek od Bakly »

Se zájmem jsem si diskuzi prošel a chápu obě strany. Ale zbytečně to moc hrotíte :D Přijdu si jako na Facebooku.

Co se týče tlačení EV, prostě je to VaV. Myšlenka dobrá, provedení horší. Jako vždy. Ale pozitiva to má. Kam chceme posouvat klasické spalovací motory? Podle mě jsme už za hranou toho, kam se měly dostat. Pokud máme ekonomicky využitelnou ropu na 50 let, musíme začít už dnes. A ačkoli osobně v EV budoucnost nevidím (nebo alespoň ne dlouhodobě a masově), posouvá nás to dále i v dalších oblastech. EV není dokonalý cíl, ale je to spíš součást cesty.

Munga

Příspěvek od Munga »

To : Py...
Bylo toho vice u několika uživatelú. Naštěstí nemusím hned vyhledávat když si to přeješ a já nepsal že se musíš omluvit. Jen že bych to čekal, ale v pohodě to neřes.
Tohle jsem uzavřel - měj se a nebudem tu uz plevelit. Jsou tu lepši témata.
Už nebudu a rád bych aby to bylo oboustrané.
Děkuji

Urvanej
Moderátor
Vůz: 142;745;944;945;V70II;XC90 V8, C40

Příspěvek od Urvanej »

Hele pokud píšete příspěvek, kde jen reagujete na někoho s je to zcela mimo téma (např. kdo koho první urazil), tak ho ani nepište, nemá to smysl. Druhýho nepřesvědčíte a zbytek si udělá obrázet z předchozího textu sám. Takhle jednoduchý to je :-)
Až budu míc víc času, tak to tu pročistím, protože téma jako takové mi přijde fakt poučné, dokud se to dycky někam nezvrhne :-)
745, D24, M47, 1990, Kája; 945, B230FT, AW71, 1995, Jaruna; V70, D5, M56, 2004, Bertík; 944, B230FT, M46, 1991, Blex; XC90 V8, 2004; 142, B20A, M40, 1970 ; C40, RWD, 2024, Tramvaj ex: S40, 1.8, m3p, 1997; 764, B280F, AW71, 1988, Tomasssovka; 244, D24, M47, 1990, Blu; XC90 V8, 2005, Mastodont; V40, B4204S, M5P, 1996.

Munga

Příspěvek od Munga »

Bakly píše: dnes, 10:47 Se zájmem jsem si diskuzi prošel a chápu obě strany. Ale zbytečně to moc hrotíte :D Přijdu si jako na Facebooku.

Co se týče tlačení EV, prostě je to VaV. Myšlenka dobrá, provedení horší. Jako vždy. Ale pozitiva to má. Kam chceme posouvat klasické spalovací motory? Podle mě jsme už za hranou toho, kam se měly dostat. Pokud máme ekonomicky využitelnou ropu na 50 let, musíme začít už dnes. A ačkoli osobně v EV budoucnost nevidím (nebo alespoň ne dlouhodobě a masově), posouvá nás to dále i v dalších oblastech. EV není dokonalý cíl, ale je to spíš součást cesty.
Já jsem čekal že budoucnost EV budou malá dostupná městská auta, ale přijde mi že ten výběr moc nepostupuje coz je škoda.

Přidáno za 5 minut 25 sekund:
Když přišlo Mg 4 a bylo na dílně tak mne překvapilo jak je pěkě zpracovane a čekal jsem že ho budu potkávat často což se neděje. Nemáte ho někdo reálně doma?

python.p

Příspěvek od python.p »

Munga píše: dnes, 10:51 To : Py...
Bylo toho vice u několika uživatelú. Naštěstí nemusím hned vyhledávat když si to přeješ a já nepsal že se musíš omluvit. Jen že bych to čekal, ale v pohodě to neřes.
Tohle jsem uzavřel - měj se a nebudem tu uz plevelit. Jsou tu lepši témata.
Už nebudu a rád bych aby to bylo oboustrané.
Děkuji
Já tvou přezdívku taky píšu celou a tak jak se má, tak buď aspoň tak slušnej (když už kážeš o slušnosti), že když na někoho reaguješ, tak napiš celou přezdívku tak jak se má... taky se ti asi nelíbí, když ti někdo przní jméno ne?

člověk se omluví a stejně je to špatně. Jo a psal jsi to, jen jsi to editoval....

Bylo:

Bakly
Vůz: S80 D5 MY2004

Příspěvek od Bakly »

Munga píše: dnes, 11:01 Když přišlo Mg 4 a bylo na dílně tak mne překvapilo jak je pěkě zpracovane a čekal jsem že ho budu potkávat často což se neděje. Nemáte ho někdo reálně doma?
Já teď měsíc jezdím Boltem téměř výhradně EV. Chtěl jsem si zkusit sednout do co nejvíce aut. A také mě některé překvapily. Kromě Tesel pro mě dojelo třeba Bestune E05, Sinogold Sena E400, BYD Qin Plus nebo ID.4. Kvalita interiéru a pohodlí většinou stejné jako evropský průměr. Vše se plus mínus pohybuje kolem toho ID.4. Co mě ale překvapilo byl ten BYD. Kromě toho, že vevnitř vypadal fakt dobře zpracováný, tak tak pohodlné sedačky jsem upřímně nepotkal nikde. Ani ve Volvu. Je tedy pravda, že byly extrémně měkké, takže je otázka, co by na to řekly záda za 300km :D Ale na auto okolo komína super.

python.p

Příspěvek od python.p »

Problém těch číňanů je zatím spotřeba... tam kde Tesla a EU jezdí za 15 až 20, tak ty číny jsou 20 až 25 kWh/100km.

Bylo:

Munga

Příspěvek od Munga »

Pro ev MG jsme měli na dílně vyhrazen zvedák a ta úroveň zpracováni byla minimálně srovnatelna s ww. Auto hezke z pěknou cenu tenkrát.
I ze spodu to bylo dotažené . Nemyslim že to bude nějk reznout.
Tohle auto bylo úplně jinde než velmi prodávané benzínové Hs a mg je dnes zavedená značka se servisem.
Co jsem koukal na ojetiny tak baterky maji slušna soh .Ale neni nad zkušenosti uživatele.
Ta spotreba china bývá větší obecně?
Spotřeba china oproti ev eu také?

Přidáno za 5 minut 30 sekund:
Bakly : co tvrdost podvozku a měkost karseri jestli to jde z pozice cestujiciho poznat?
To mne nenapadlo jezdit EV boltem.

python.p

Příspěvek od python.p »

Ano je to obecně... Tesla "lže" někde kolem 15kWh/100km, i3, MX-30 a Mach-E, enyaq, (RWD) jezdí teď v normálním počasí krásně pod 20, úplně bez problémů. Pokud budu topit, předehřívat, šlapat tomu, tak se budu motat někde kolem 20KWh/100km. Ano různá auta, ale ve finále to tak nějak je.

Ty BYDy a podobně se spotřebou pod 20 nejdou, spíš je tam typicky něco kolem 25, ale taky máme jednoho evropského zástupce :) Audi e-tron je známo svou vysokou spotřebou.

Bylo:

quaero
Vůz: V70II, Sharan

Příspěvek od quaero »

Jo Číňani spotřebu neřeší, bo tam el stojí pár drobných a průměrné EV z Číny má obecně větší spotřebu než auta produkovaná v EU/USA/Korea.

labanos
Vůz: neVolva

Příspěvek od labanos »

Pokud někdo počítá nebo informuje o spotřebě z palubáku, tak to berte jenom jako přibližnou (a vždy lepší) spotřebu. Dost mě tím různé "recenze" iritují. Některé auta přestanou ukazovat spotřebu pokud je nad 25-30 kWh/100km.

Tesla sice nezapočítá do spotřeby, pokud je vozidlo v "P", ale ten údaj se ukazuje zvlášť. Narozdíl, ale od ostatních aut nepřeměřuje tachometr a pochybuji že ostatní auta počítají spotřebu podle vzdálenosti ujeté podle navigace :-D O čínanech nemluvě, ti to berou úplně jinak.

Za mě je jediná správná metoda jak měřit spotřebu učtenka z veřejné nabíječky, popřípadě elektroměr. Tedy reál vč. ztrát. Stejně jako bych bral plnou-plnou.

python.p

Příspěvek od python.p »

Když to vezmu nabíječkja a ujeté km, tak to prvních pár nabíjení vycházelo, ale teď už jsem línej vést evidenci :D

Bylo:

Zpět na „o všem možném :-)“