Mám dobrou s Vredestein Satin Ultrac, co se týče jízdních vlastností, výborně drží i za mokra, jsou opravdu krásně tiché. Jen jsou celkem dost tvrdé, ale to bude hlavně zesílenou bočnicí XL, měl jsem koupit spíše bez zesílení. Navíc ani zesílená bočnice mi nepomohla a loni jsem jedno kolo zničil. Jakou máte zkušenost s Vredestein? Cenově jsou okolo 2tis. za 225/45 R17.
Sessanty měl kámoš na BMW 740i a říkal, že lepší gumy neměl. A že jich vystřídal ...
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Fobie 1.2 HTP, 80tkm, po důchodci!
A co teda celoroční, 225/50R17 značkové, ušetří se za přezouvání nebo další disky, uvažoval bych nejspíš Conti. nebo Michelin, uživ. hodnocení dobré. Letos jsem v Brně viděl sníh jen párkrát a nájezd taky nemám velký i když jezdím prakticky denně. Tak jestli na to "domácí" žvýkání nezabít 2 mouchy jednou ranou. Počítám že by mi mohly vydržet 4-5 let a pak třeba znovu. Ovšem cena je vyšší, holt značka.
POkud jezdíš jen po Brně, tak bych se toho nebál. Já taky takhle uvažoval, ale pak si vemu, že parkrát jedu na hory a tam se ty zimní prostě hodí ...
_________________ MX-30 @ 145 eletrických poníku... než jim dojde šťáva... MX-5 1.6 81kW@ pokud z toho teče olej, znamená to, že to má olej... XC70 MY08 D5 AWD M/T@ 225 ořů v plné síle!
K prodeji (s bolestí u srdíčka) do dobrých rukou: V70XC MY00 2,4T AWD A/T@ Kde mám to křídlo?!
Momentalne vyberam na XC70 235/50 R18. Co vravite na Hankook Ventus V12 EVO2 XL? Mal som pred tym obute Matador MP47 Hectorra SUV ale zjazdene boli za 2 roku takmer dohladka necelych 30tkm.
Vredestein som mal na Megane II GrandTour - Sportrac 5 (205/55 R16), ale na mokro pri rozjazde preklzavali a celkom ma "potesilo" ked som jednu sekol na obrubniku a kupil dopredu Bridgestone ER300. Vyberal som vredestein sportrac 5, lebo v tom case tusim 2012 boli dobre hodnotene v testoch a mali aj dobru cenu.
Já jsem měl k plné spokojenosti Continental PremiumContact5 (205/55 R16 91V) takže jsem si je letos objednal zase. Výborně se mi osvědčily jak na suchu tak i na mokré vozovce.
milok píše:Momentalne vyberam na XC70 235/50 R18. Co vravite na Hankook Ventus V12 EVO2 XL? Mal som pred tym obute Matador MP47 Hectorra SUV ale zjazdene boli za 2 roku takmer dohladka .
Silniční pneu na XC 70?
_________________ Karkulka V60 CC T5 AWD MY 2018, POLESTAR
Již jsem se rozloučil s V40 2.0TE85, Padík - V50 T5 AWD +BSR+IPD HD TCV
nebel píše:Já jsem měl k plné spokojenosti Continental PremiumContact5 (205/55 R16 91V) takže jsem si je letos objednal zase. Výborně se mi osvědčily jak na suchu tak i na mokré vozovce.
Conti jsou super, ale taky jsou skoro nejdražší. Problém je spíš vybrat něco ve střední cenové kategorii aby to stálo za to. Hodně slyším chválu právě na ty Hankook Ventus, ale spíš od majitelů koncernových aut. Docela by mě zajímaly názory Volvistu.
nebel píše:Já jsem měl k plné spokojenosti Continental PremiumContact5 (205/55 R16 91V) takže jsem si je letos objednal zase. Výborně se mi osvědčily jak na suchu tak i na mokré vozovce.
Conti jsou super, ale taky jsou skoro nejdražší. Problém je spíš vybrat něco ve střední cenové kategorii aby to stálo za to. Hodně slyším chválu právě na ty Hankook Ventus, ale spíš od majitelů koncernových aut. Docela by mě zajímaly názory Volvistu.
V tomhle rozměru to není nijak hrozný, v úterý jsem platil necelých 1700 za gumu, bral jsem všechny čtyry. Takže celkem za +- sedm tisíc i s nazutím a vyvážením.
Asi bude menší šance u méně známe značky, že tu s ní někdo bude mít zkušenost. Doporučuju si najít na netu testy. A to platí pro všechny pneu. Ideálně vždy v rozměru který potřebuješ.
-----------------------------------------
Vyplatí se koupit Firestone TZ300?
Spíše ne, na základě testů jsme našli více než 5 pneumatik, které bychom doporučili více a stojí méně. V referenčním rozměru 205/55 R16 jsou lepší než Firestone TZ300 například Hankook Ventus Prime3 K125, na které kromě lepšího výkonu také ušetříte cca. 224 Kč na sadě, případně Hankook Kinergy eco K425, kde ušetříte 288Kč.