Trochu delší povídání k doplnění Petra a vypovídání se moje

Tahle akce byla fakt luxusní. Opravdu jsme si to užili fest. Auto poslouchalo jako hodinky, toyo T1R držely krásně a i jsme zlepšili rekord na kolo na 2:18,2. Nejlepší čas tam měl někdo z tria focus ST/puma/nějaký MG s 2,5l 6válcem co tahal jako prase a zněl ještě líp. Bohužel v tom MG neměli uplně šikovný ruce.
Nejvíc mi na tom celym štve, že jsem nevzal z domu ještě ten 5l kanystr, na kterej jsem čuměl doma a řekl si, že 120l přece stačí... No nestačilo, posledních 7 kol mi to dycky po pravý zatáčce vynechávalo a poslední 2 už po obou, jak se odlil benzín a chvíli nebylo kde brát. Natankovat by se nevyplatilo, protože jsem tím ztratil cca 4s na kolo a tankování je na 3 minuty.
Byla poměrně zajímavá vložka, kdy někdo po drobnym ťukanci v táhlý levý za Matadorkou potratil většinu chladící kapaliny a já na to vletěl ve třech vedle sebe a všem ustřelila prdelka, což mě nerozhodilo, stačilo lehce ubrat plyn, ale přetáčivost vedle mě v MX3 a galantu asi zažili poprvé.

Následovala červená vlajka a úklid, jenže já si jí nevšiml hnedka a stihl jsem si vykoledovat stop/go penalizaci za předjetí. Svině musela ale svítit pár sekund... samozřejmě jsem pak toho maníka zase pustil, ale už bylo pozdě.

Nakonec jsem koukal, že nás tahle moje nepozornost málem stála jednu pozici v cíli

Kontroverzní téma bylo posunutí řazení těma menšíma kolama (195/45/15). Už se v podstatě nikde nemusela dávat 2 jen v esíčku po cílovce a zbytek 3-4, ale za to si musel furt kvrdlat

Nicméně ty malý kola jsou na malý lehký auta a u nás na předku trpěly extrémně hrany a to sme to měli ještě trochu přefouklý, aby gumy vydržely 6h kroužení. Myslim, že 16 a 17 je ta cesta kvůli nosnosti bočnic a hmotnostnímu indexu pneu. Zase ty malý kola se líp roztáčí, takže auto líp zrychluje a brzdí. Prostě dilema jako prase

Každopádně teď máme volný 15 a 16 disky, tak uvidíme, co za premium/slicky seženeme na někdy příště.

Jak se nadává na prach z destiček a kotoučů, tak destičky přední by už asi ani půl hodiny nevydržely (měl jsem s sebou nový, protože tyhle daly už 3h minule). Kotouče jsou všechny na vyhození, ale ne opotřebením, ale jsou křivý. Asi ani ne z toho závodního tempa, jako spíš z toho parkování mezi závody, kdy to v podstatě půl roku stojí na dešti. Nicméně na to, že jsem je původně vzal z vraku, nechal srovnat a sežraly čtvery desky, tak dobrý. Jo a ten prach, ten se z kol normálně vysype, byla tam odhadem třeba hrstička ve všech kolech dohromady, když jsme přezouvali zpátky na transportní kola.

Co se nehody týče, tak je to moje chyba, mohl jsem čekat, že mi skřípne a nedoufat, že by mi třeba i po tom upozorňovacim ťukanci uhnul. Mohl jsem nám ušetřit spoustu práce a hlavně nejlepší kapotu, co jsem měl ve skladu. Nikde ani ždibíček rzi a žádný dramatický ťukance. Blbec jsem ji měl už dávno vyměnit za jinou

Přikládám výsledky, protože jsou zajímavý, jak i po 6h na okruhu někde můžou bejt nepatrný rozdíly a to pak zamrzí každá drobná chybička na trati i mimo ni.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.