Příběh nekončí... (3.3.22)
Dnes cca 80km jízda v klidu, pak dvě hoďky auto stálo, vyjížděl jsem zpátky, napojuji se do pruhu, žádná divočina a cca v čtyřicítce auto chce přeřadit, jakoby proklouzne spojka, otáčky vylítnou a pak se se středním kopancem chytne. 60km nic, všechno v pořádku, potom se rozsvítí starý známý oranžový trojúhelník a Doporučen servis převodovky. Po opětovném nastartování po zprávě ani známka, ale převodovka lehce kope při přeřazování.
A teď babo raď...
Mám se pohrabat ve vidě a zkusit udělat adaptace? Mám jezdit a doufat v boha adaptací, že to zahojí, nebo mám rozbíjet další prasátko a řešit repas? Auto je pár tis.km po výměně oleje v převodovce.
UPDATE den poté (4.3.22): Pročetl jsem fórum o kopancích za tepla. Tak sednu do auta, že by to za studena mohlo jít líp. Zpátečka v pohodě, dopředu se tomu moc nechtělo, ale nakonec se to na jedničku rozjelo. Do kopce pak vůbec. Po 500m auto stojí, nezabere. Při přepnutí z D do S na palubáku svítí 5ka. Po odtáhnutí na laně kouknu pod auto a chčije z toho olej. Převodovka v hajzlu (?) Zítra pod to lehnu a zjistím odkud přesně to chčije.
UDATE2: Mluvil jsem s Davidem Patočkou. Mám se zítra kouknout, jestli "jen" neutekl olej přes nějakou hadici, pokud to protýká mezi převodovkou a motorem, tak je to na repas.
IMG_6390.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.