Pravidla fóra
Vážení uživatelé tato sekce je určena pouze pro dotazy všeobecné, které nejdou zařadit k příslušnému typu auta.
Například: Jak nalakovat plecháče a podobně. Ostatní pište podle typových řad tam kam patří.
v historii jsem nenašel. Prosím o radu. Moje V70 D3 MY16 hlásí vybitou baterii. Auto startuje bez problému. Bufik ale z důvodu nízkého napětí nespustim. Měly by tam byt dvě baterie, která je špatná? Hlavní nebo sekundární?
Bufik jede z hlavni baterie.
Uprimne jakmile ti to nechce pustit bufika ani kdyz nastartujes a pise, ze je vybita baterie. Nepokousej se ji ani ozivit a rovnou dej novou.
Vim o cem mluvim, natrapil jsem se s baterii za posledni pul rok dost a nyni mam jiz 2 novou.
Zdravím,
Toto je můj první dotaz. Koupil jsem ojeté Volvo V70 D2 2.0 z roku 2015. Jednou za pár dní se mi objeví zpráva "Vybitá baterie". V autě je baterie Exide JZW 915 105 A Economy, která se zdá být nevhodná. Nemá dostatečnou ampérovou kapacitu dle návodu. Zřejmě to není ani správný typ (AGM/EFB).
Chci ji vyměnit, ale nejsem schopen najít správnou náhradu. Cituji návod:
"Důležité
Při výměně baterie startéru se do vozů s funkcí Start/Stop musí nainstalovat baterie správného druhu: EFB do vozů s manuální převodovkou a AGM do vozů s automatickou převodovkou."
Pokud ale vyhledám baterii dle motorizace, tak mi to nabízí AGM. https://www.autodily-pema.cz/autobaterie-exide-start-stop-agm-12v-70ah-760a-ek700
Mám manuální převodovku a očekával bych, že mi to nabídne EFB. Předpokládám ale, že bych měl koupit následující: https://www.autodily-pema.cz/autobaterie-exide-start-stop-efb-12v-75ah-730a-el752
V autě je přídavné topení, takže by bylo možná lepší vzít vetší kapacitu: https://www.autodily-pema.cz/autobaterie-exide-start-stop-efb-12v-80ah-720a-el800
Klidně bych si zajel nechat vyměnit baterii do autorizáku. Budeš mít jistotu, že je tam to, co tam patří a cena je tam u baterií se slevou také přijatelná.
_________________ Je: Volvo XC70 P3 D4 120kW D5244T17 MY 2013, Renault Twingo, Ariens gt14
Bylo: Volvo 960 1994 150kW B6304FS, XC70 D5 MY 2007 automat 136kW - chip od D5T5 Stage2 158kW/470Nm, EGR OFF, Volvo V70 XC 142kW, Land Rover Discovery 2 Td5, V70 D5 2,4 rv2003, škoda octavia super 1221 rv 1964 GALERIE Foto-rajče
Nakonec jsem to vzdal a volal do autorizáku. Pošlou mi nabídku. Díky
jancho píše: 20 kvě 2021 09:34
Klidně bych si zajel nechat vyměnit baterii do autorizáku. Budeš mít jistotu, že je tam to, co tam patří a cena je tam u baterií se slevou také přijatelná.
Tak jasný, ale to už jsou pokročilý techniky diagnostiky
Změříš baterku po delší jízdě a s nastartovaným motorem vidíš 13,0 v a víš, že altík nedává. totéž s naměřenýma 14 V víš, že je baterka v čudu.
Mi tak napadá, že ty super eko kraviny to, co sem psal, asi umí dost pozměnit, když to v podstatě nikdy pořádně nedobíjí, aby se ušetřilo palivo
Já se jako hloupý Janek zeptám jestli není trošku nesmysl měřit dobíjecí proud alternátoru, který je udávaný až např. 120 A, multimetrem, který má zdířku pro max. 10A?
_________________ Volvo V70II D5 136 kW 2006 manual vše KO
Nyní: Kia Ceed SW MY2025 1.5 T-GDi TOP
Změřeno.
Na baterce před startem 12.4 V čili zřejmě kaput. Ráno když jsem změřil, když jsem přijel z velmi krátké pojížďky, tak měla 12.7 V.
Po nastartování na baterce 14.8 V.
Jinak mi volali z autorizáku DEKOM. Výměna baterie by měla stát něco přes 3 000 Kč. Za mě pohoda jenom tam musím zajet, protože je to v Pardubicích.
Naposledy upravil(a) Bican dne 20 kvě 2021 14:36, celkem upraveno 1 x.
Jak dlouho to stálo? 12,4V je poměrně běžná hodnota, tam nevidim nic špatně, pokud si odemykal, otvíral dveře (stropní světla apod.).
14,8V mi přijde už skoro dost, ale jak jsem psal předtim, dneska je nabíjení řízený dost komplikovaně. Nicméně mi z toho vyplynulo, že altík asi bude OK.
Stálo to asi 6 hodin. Podle mě je problém v typu baterie. Je to podle mě klasická baterka - Exide JZW 915 105 A Economy. Už když jsme to kupovali, tak se tam po chvilce stání hláška objevila. Počítal jsem s tím, že bude špatná baterka.
Ideální by bylo hodit baterku na tester ...
Naposledy upravil(a) Bican dne 20 kvě 2021 15:54, celkem upraveno 1 x.