Pořídil jsem si první Volvo v životě a vzhledem k tomu, že není nové, tak bych potřeboval poradit jak vychytat pár drobných mušek

Je to benzín 125 kw v automatu r.v. 2001 dovezený z Německa. Má najeto 276tkm a servisku asi do 240 tisíc. Mimo toho, že budu dělat rozvody, tak až na pár externích škrábanečků z provozu se zdá být vše funkční. Nikde nic neklepe, nebouchá, řadí a jede pěkně.
Zjistil jsem ještě nějaký detaily a zajímalo by mě co se s tím dá dělat.
První je, že mám bohužel jen jeden klíč. Co jsem zjistil tady na fóru, tak originál včetně toho čipu a nalití sw vyjde ve Volvu asi na 3k.
Auto má centrál, ale prý né dálku. To se mi zdá divný, protože když zamknu klíčem, tak si blikne. Navíc je pod čelním sklem na palubce taková ta věc cca 2x2cm v černém plastu. Už nevím kdo mi tvrdil, že je to přijímač na dálku, ale jinde na fóru jsem zase četl, že je ukrytý ve vnitřním zpětném zrcátku.
Tu dálku bych celkem ocenil, byl jsem na to celkem zvyklej. Napadlo mě, zdali je technicky možný koupit někde z vraku ten samostatný dálkový ovladač a nechat ho jen spárovat ve Volvu s autem ? Eventuelně v D5T5? Nebo se musí koupit i ten přijímač?
Další věc co nefunguje je zásuvka zapalovače, tedy obě dvě. Pojistku jsem zkontroloval a vypadá OK. Čím to může být ?