Při příležitosti druhého pravidelného servisu jsem se rozhodl ho taky konečně dát sem do galerie.
Auto bylo zakoupeno u firmy r-speed z Náchoda, bylo inzerované tady na fóru. Jeho zajímavostí je hlavně zmíněná kombinace modelového roku 2005 (znamenající již celkový facelift modelu) a starší verze pohonného ústrojí (nemá mj. DPF a swirl klapky). Větší jednoduchost agregátu byla hlavním argumentem pro výběr konkrétního kusu, při kterém byla ještě možnost vzít o něco málo novější V70 s druhou generací D5 motoru. Samozřejmě škoda těch chybějících 16 kW a 60 Nm a jednoho kvaltu navíc...ale ono tohle taky jede pěkně

Auto je původem z Itálie (možná to je důvod té kombinace FL+EURO3?), v ČR ho následně měl jeden majitel, který ho pravidelně servisoval v Auto AMBO někde za Brnem. No a my jsme ho koupili jako desetileté s nájezdem 305 tisíc km. Světlý interiér je, řekl bych, vzhledově dost zachovalý, škoda jen "rozvrzanosti" různých plastů. Motor si pěkně vrní, líbí se mi ten jeho tlumený projev - ve srovnání s TDI

Výbava je možná trochu chudší (nejsou elektricky ovládaná ani vyhřívaná sedadla, parkovací senzory, bufík, xenony), nicméně nic z toho mi moc nechybí, a naproti tomu je v autě nejlepší audio HU-850 a family packet (zamykání zadních dvěří+integrované dětské podsedáky). Tempomat a dešťový senzor naštěstí nechybí, bez toho bych těď už auto ani nechtěl!
K autu jsme v celkem rychlém sledu koupili letní sadu kol (škoda že trochu usedlejšího vzhledu), dvoustranný koberec/gumu a mříž do kufru kvůli bafanovi (ta je vynikající), příčníky na hagusy, na ně nosiče kol, a nakonec nezbytné žluté losí nálepky

Co se zatím muselo na autě řešit? Předně nefunkční stěrač pátých dveří. Zkoušel jsem nové vnitřní plastové kolečko, zkoušel jsem jiný použitý motorek, pak mě to přestalo bavit a koupil se motorek celý nový. Rádio s 5 CD changerem nebere cdčka, mám tedy v záloze GROM. Prasklý držák výfuku - drobnost. Nějako zatuhlé zadní brzdy - rozebrání, vyčištění, seskládání zpět. Plus nějaké ty žárovičky tlačítek v interiéru. Poškrábané sklo vnějšího zpětného zrcátka jsem rozleštil. Rozsypaná vrtulka vodní pumpy při rychlejší jízdě na dálnici decentně připomenula výměnu rozvodů, kterážto bylo provedena v r-speed i s výměnou volnoběžky alternátoru. Během léta jednou vypověděla službu klimatizace, ač jinak chladila bezvadně - servis v T6R, chladivo doplněno, seřízena vůle na spojce, zkalibrovány klapky topení. Nejnovější oprava byla teď v r-speed Náchod - vyměněny silentbloky předních ramen, které měly to nejlepší za sebou.
Co se "plánovaného" servisu týče, tak interval jsem si stanovil na 15 tisíc km, první servis se dělal krátce po koupi (olej 5W-30 Shell Helix, ol. a pal. filtr ALCO u mechanika, vzduchový a kabinový MANN svépomocí), další je nyní na řadě (u oleje přejdu na 5W-40)...
Bohužel fotek moc nemám. Buď auto není umyté, nebo nestojí na dobrém místě, nebo si na to nevzpomenu. Tak alespoň něco: