simons93 píše:Dva litry mezi výměnami není žádná tragédie. Jestli je největší problém spotřeba oleje a tekoucí řízení, tak bych popřemýšlel radši nad nějakou tou investicí do stávající V70. Když koupíš levný starý dojíždědlo, tak tam stejně vždycky minimálně pár tisícovek zahučíš a taky se na tom bude furt něco srát. Neměl bys lepší opravit to řízení a olej holt sem tam dolít?
Ono to bohužel není jen o tom. Jen tak namátkou :
- potřebuju vyměnit oba zadní silentbloky
- čidlo vnitřní teploty i po profuku a vyčištění nefunguje
- čekají mě rozvody zhruba za měsíc až dva
- řízení, u toho je otázka jestli repas originálu což je cca 6000, nebo druhovýroba 12 či originál ještě mnohem víc(vtipné je, že jsem předevčírem dolíval a už za jeden den tam bylo stejně málo jako předtím....což se stalo poprvé)
- vlnovec výfuku(přední část, spaliny už jsou cítit v interiéru, hlavně když stojím na místě)
- koncovka výfuku
- letní hliníkáče jsou zralé na vyhazov, musím sehnat jiné
- ucházející klimatizace (náplň vydrží cca 1,5 měsíce)
- problém s klimatizací, kdy levá strana u řidiče topí a u spolujezdce chladí za určitých podmínek
- samozřejmě i výměna oleje(ale to samozřejmě není taková darda)
- pravý zadní podběh zralý na vyvaření
- a to ještě nemluvím o takových drobnostech v interiéru jako je sedačka řidiče(holt už to má najeto 570), zásuvka(tam to vypadá že budu muset sehnat i prostřední plast v imitaci dřeva), loketka odrbaná a držák na nápoje jen provizorně opravený
Takhle to vypadá na absolutně zanedbanou údržbu, ale nemůžu cpát peníze jen do auta, jsou i jiné potřebné věci a nezmiňoval jsem věci, které byly skutečně důležité(věci na podvozku apod...což ale beru jako spotřebák stejně jako výmenu oleje).
Nechci aby to vypadalo, že tady brečím, že je údržba Volva drahá, o tom jsem věděl od samého začátku a počítal jsem s tím, ale pohár už začíná pomalu přetékat. Takže plán(prozatím....pořád je to ve stádiu přemýšlení a dnešního naštvání) jezdit zatím nějakou, s prominutím, lidovou jebkou a střádat si na jiné Volvo(nebo to auto prozatím odhlásit a dávat si ho pomalu do kupy). Je to moje milovaná značka aut a nechci se ji vzdát. Už i jenom kvůli skvělému fóru a lidem tady. Je to prostě láska na celý život