Jeden predný výškový reproduktor mi prestal hrať ako mal. Bol akoby pridretý, reprodukoval skreslený zvuk a výrazne slabšie ako reproduktor druhý, na opačnej strane. Asi toho už mal dosť. Po zmeraní elektrických parametrov a diagnostikovaní problému, vylúčil som chybu kondenzátora, káblov aj koncového stupňa. Rozhodol som sa pre jeho výmenu. Dal som sa na cestu výmeny oboch výškových reproduktorov aj s cieľom posunu kvality reprodukcie vysokých tónov. Zaobstaral som si preto najprv vhodné výškové reproduktory s možnoťou povrchovej montáže aj možnosťou zabudovania.
Najprv som zvažoval som možnosť ich zabudovania do tapacíru dverí. To by šlo, dali by sa dať pod pôvodnú kryciu mriežku výškových reproduktorov ale zhodnotil som to ako nevyhovujúce riešenie, kvôli ich hlbšiemu zapusteniu a nevhodnému sklonu voči uchu poslucháčov vpredu. Zvolil som povrchovú montáž a vybral som im najvhodnejšie miesto - na trojuholníkoch dverí kryjúcich úchyt spätných zrkadiel.
Trojuholníkové kryty som odcvakol, vymeral som miesto pre nové výškové reproduktory a namontoval som ich na ne.

Na vnútornej strane trojuholníkov som urobil montáž kondenzátorov výhybky, pripojil som kábel od reproduktorov a nakrimpoval som konektory pre pripojenie.

Urobil som pripojovacie kábliky od starých výškových reproduktorov a pripravil som to na pripojenie trojuholíkov.

Pripojil som nové reproduktory, nacvakol som trojuholníky na miesto, znížil som úroveň "Treble" korekcií na rádiu a odvtedy sa teším z pekného zvuku a výrazne lepšieho prednesu tónov vysokých.